İlkadım Belediyesi’nde yapılan...

İlkadım Belediyesi"nde yapılan görev dağılımı ve değişmesi beklenen Bakanlar Kurulu için yapılan kulis çalışmaları

Doğrusunu ararsanız, bugün Kral hazretlerinin teşekkür gezilerini yazmak istiyordum, ancak siyaset borsasında İlkadım Belediyesi"nde yapılan görev dağılımı ile ilgili spekülasyonlar ve Bakanlar Kurulu"na girmeye çalışanların kulis faaliyetleri gündemi meşgul edince, bu konudaki düşüncelerimi ve bilgilerimi sizlerle paylaşmaya karar verdim.
Mahalli seçimlerin üzerinden bir aya yakın bir sürenin geçmesi ile birlikte yeni seçilen belediye başkanlarının, birlikte çalışmak istedikleri idarecileri seçmeleri gerektiğinden, önceki gün İlkadım Belediye Başkanı Necattin Demirtaş çalışmak istediği arkadaşlarını atayarak, ilk icraatını yaptı. Bu ilk icraat, toplumun pek çok kesimini ilgilendirdiğinden, herkes bu atamaları merakla beklemekte idi. Bazı kesimlerden büyük bir tepki alan bu atamalardan memnun olan çok az insan var gibi gözüküyor. Kavaklı kesim, atanan yöneticilerin içerisinde neredeyse kavaklı yöneticinin hiç olmadığından yakınırken,  MHP tabanı, atanan isimlerin çoğunluğunun CHP"li olduğunu söyleyip, tepkilerini dile getiriyor. Konuyla ilgili olarak geçtiğimiz akşam, Kanal S" de konuşmuş olmama rağmen, dinleme fırsatı bulamayanlar için burada tekrar kaleme almayı düşündüm.
Olaya, gerek Kavaklıların baktığı perspektiften, gerekse MHP"lilerin baktığı perspektiften baktığımızda her iki tarafı da haklı görmek mümkün, ancak olaya birde Belediye Başkanı"nın baktığı perspektiften baktığımızda, durumun söylenenden farklı olduğunu görmek mümkün. Nasıl mümkün olduğunu soracak olur iseniz, izin verin de arz edeyim; Şayet sadece Kavaklılardan oluşan idarecileri atamış olsa idi, parti tabanı rahatsız olacaktı, sadece partililerden oluşan idarecileri atamış olsa idi, bu kez Kavaklılar rahatsız olacaktı. Hem partilileri, hem Kavaklıları içerisine alacak bir idari yapılanmaya kadrolar müsait olmadığından Başkan, farklı bir tercihte bulunup, iş yapabileceklerden oluşan idarecileri seçti, bu idareciler içerisinde CHP"li de var, MHP"li de var, başka partili de var. Bu, bana göre doğru bir karardır, zira siyaseten eski yönetim kadrosu ile çalışamayacağına göre, kendisine seçtiği yeni çalışma arkadaşlarını partisine, ırkına, mezhebine, meşrebine bakmaksızın, iş yapan, üreten, çalışanlarla problemi olmayan insanlardan seçmiştir. Bu işi yapar iken, elbette hata payı vardır, ancak ben, İl Başkanlığı ile yaptığım görüşmede teşkilatın herhangi bir olumsuz tavrıyla karşılaşmadım. Burada beklentisi olan bazı çevreler rahatsız olmuş olabilir, ancak yaptığı atamaların tamamını mevcut çalışanlardan yapmıştır, sadece özel kalem müdürünü dışarıdan getirmiştir, oda doğal hakkıdır. Atanan arkadaşımız daha önce teşkilatta görev yapmış bir arkadaş, bunda da herhangi bir olumsuzluk yok. Yani sizin anlayacağınız, Necattin Başkan, müfettişliğini konuşturup, devlet memurluğuna yakışır bir icraat yapmıştır.
Gelelim son zamanlarda Ankara kulislerinde dolaşan Bakanlık pazarlıklarına ve kendisini bu işlere adamış vekillerimize. Malumunuz her görev dağılımlarında kulislerde kendisine bakanlık verilmesi için en büyük mücadeleyi veren, genç ve yakışıklı vekilimiz, bu kez de Başbakan nezdinde makbul isimleri bulup, onlarla kulis atmaya devam ediyormuş. Reis-i Cumhur ayağını da Trabzon Milletvekili olan eski il başkanının akrabası üstlenmiş. Genç ve yakışıklı vekilimiz, bir yandan bakanlık mücadelesi verirken, diğer yandan da teşkilatları yapılandırma mücadelesi içerisinde olduğundan hayli yoğun olması gerek. Bakanlık mücadelesinde adı geçen diğer bir vekilimiz ise, Bayındırlık Komisyon Başkanı, bu vekilimizin karakteri gereği kulis yapma gibi bir alışkanlığı olmasa da AK Parti Genel Merkezi"ndeki ağır toplarla arası iyi olduğundan Bakanlık beklentisi olması gayet doğal bir durum. Bakanlık noktasında güçlü isimlerden birisi de, eski Teşkilat Başkan Yardımcısı olan vekilimiz, gerek Başbakan"a, gerekse Başbakan Yardımcısı"na olan yakınlığından ötürü, Devlet Bakanlıklarından birisine oturacağı yönünde tahminler var, ancak bu kulis çalışmaları bugüne kadar sonuç vermediği gibi bugün de sonuç vermeyebilir. Lakin olsa da fena olmaz diye düşünüyorum.
Memleketin içerisinde bulunduğu ahval bu iken, AK Parti teşkilatları seçimlere hazırlanmakta, alavere, dalavereler, üye şişirmeleri, aldı başını gidiyor. Gün ola harman ola! Bakalım önümüzdeki günler neye gebe, her şeyin hayırlısı.  

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
5 Yorum
Adnan Bahadır Arşivi
SON YAZILAR