HALİL TÜRK DOĞRU BİR TERCİH

Bugünkü yazımda başladığımız yazı dizisinin  devamını  yazacaktım ancak  sürekli  olarak  aynı  kişi  üzerinde  durmanın  siz  değerli okurlarımızı da  sıkacağını  düşündüğümden  bugünlük  ara   vermenin  doğru  olduğunu düşündüm. Ayrıca  mesleğimizin  en önemli  ayrıntılarından  birisi de olayların  güncelliğidir.  Bu  nedenle  dün  ziyaretimize   gelen Sayın  Halil  Türk'ün  bende uyandırdığı  imajı  yazacağım.

Bu arada  bazı  ayrıntıları da  hatırlatmadan  geçmek  istemiyorum, haberlerimize  ve köşe  yazılarına  gelen yorumlara  baktığımda  bazı  hususların  aydınlatılması  gerektiğini  düşünmekteyim. Bu  hususlardan  birisi; yaptığımız  anketlerde  neden  sadece AK Parti  aday adaylarının bulunduğu  sorulmaktadır. Şu  ana kadar milletvekili aday  adaları  netleşmiş olan  parti AK Parti  olduğundan öncelikli olarak ondan  başladık. Diğer partilerin aday  adayları da  netleştiği  zaman  onlarla  ilgili de anket yapmayı düşünüyoruz. Burada asıl olan aday adaylarının netleşmesidir, şayet CHP'nin  adayları  dün akşam  netleşmiş ise  onunla ilgili anketi de  yapacağız. MHP'nin aday listesi  henüz  netleşmediğinden  bu  konuda  yorum  yapmak istemiyorum.

            Üzerinde durmak istediğim  bir  başka  husus  yaptığımız  haberlerle  ilgili  yorum  yazan bazı  okurlarımız   haber  konusunda  belge olup, olmadığını  sormaktadırlar. Gazetemizde çıkan özellikle manşet haberlerinin evrakı, belgesi  olmadan  yayınlanması söz konusu  olamaz, belgeli olmasına rağmen birçoğu  ile ilgili  hakaret  davası  açılmış ama tamamına yakınını da kazanmış durumdayız. Bazı evrakları  yayınlamamış  olma  nedenimiz evrakta  adı  geçen başka şahısların zarar görmemesi  için gösterilen özendir.

            Bir  diğer  eleştiri konusu  Ak Parti ile ilgili anketimizde,  aday  adaylarının tamamının neden olmadığı  konusudur. Ankette bulunan isimlere bakıldığında karşısında olduğumuz isimlerin de listede olduğunu rahatlıkla görmek mümkün,  aday adayı olan 84 kişinin listeye girmesi teknik olarak mümkün değil, bu nedenle bazı aday adayları bu listede yer alamamıştır.

            Gelelim bugünkü asıl konumuza, dikkat ederseniz CHP'deki İl Başkanlığı sürecinde  çok fazla yazı yazmadım, zira yazdığım konularda çok emin veya araştırma yapmaksızın yazmak istemediğimden  siz değerli okurları yanıltabilecek bir  bilgilendirme  yapmanın yanlış olduğunu düşünmekteyim. Hüseyin Değerli'nin milletvekili  aday adaylığı nedeniyle  istifa etmesinin ardından  çok senaryolar üretildi ama  hiç birisi olmadı, Halil Türk İl Başkanlığı koltuğuna oturdu.

            Halil Türk  Başkan'ı  daha önce  sadece gıyabında tanımakta idim ancak dün çok da uzun olmayan ziyaretinden  aldığım elektrik çok olumlu ve  müspet oldu. Özellikle kişiliği çok düzgün bir insana  benziyor, olduğu gibi görünen, göründüğü gibi olan dobra bir  kişiliği taşıdığı kanaatindeyim.  Sohbete  başladığımızda ben de kendisine çok dobra bir soru sordum ve sağ olsun kendisi de çok dobra cevap verdi, hatta verdiği cevabı yazabileceğimi de söyleyince sizlerle  paylaşma gereği duydum.

            Halil Başkan'a kendisinin Tarık Cengiz ve İhsan Kalkavan'ın adamı olduğu yönündeki  söylemlerin doğru olup olmadığını sorduğumda aynen şunu dedi “Ben kimsenin adamı olmam, sadece ve  sadece partimin adamı olurum” Hatta bu konuda enteresan bazı  şeyler  anlattı bir kısmını sizlerle paylaşmak istiyorum.  Kendisinin  İl Başkanlığı konusunda herhangi bir talebi olmadığını, CHP Genel Merkezi'nin tüm Türkiye'de(Güneydoğu hariç) boşalan il başkanlıklarına yapılacak atamalarla ilgili anket çalışması  yaptırdığını ve Samsun'la ilgili ankette kendisinin çıktığını, bunun üzerine genel merkeze  çağrıldığını, ardından kendisinin görevi ancak ve ancak çalışacağı il yönetimini belirlemek şartıyla kabul edeceğini söylemiş. CHP Genel Merkezi bu öneriyi kabul etmiş, Halil Türk de yönetim listesini yapıp genel merkeze sunmuş, ancak %25'lik kadın kontenjanını atamada aramayacaklarını düşündüğünden iki bayanın adını yazmış. Genel merkez bayan kontenjanının dolmadan listenin onaylanmasının mümkün olmadığını söylemesi üzerine listeye eklenen bayanlardan birisinin Tarık Cengiz'in, birisinin İhsan Kalkavan'ın, birisinin de Haluk Koç'un  arkadaşları olduğunu sonradan öğrendiğini, bu söylentinin de bundan çıkarıldığını anlattı.

            Halil Türk'ün bu kadar samimi ve babacan tavrını sevdim, umarım anlattıklarını uygular ve başarılı olur, kendisine yeni görevinde başarılar diliyorum, CHP'ye hayırlı uğurlu olsun. Kalın sağlıcakla

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
5 Yorum
Adnan Bahadır Arşivi
SON YAZILAR