HAFTA SONUNU LADİK’TE GEÇİRDİM

Hafta içerisin de  yoğun bir çalışma temposu geçirdikten sonra Cumartesi günü  kiracısı çıkan  öğrenci yurdumuzda çalışmak zorunda kaldım. Zira şu usta milleti ile uğraşmak o kadar zor ki insanı adeta çileden çıkarıyorlar. Temmuz ayının başından itibaren yaklaşık iki aydan beri eski mobilyalar, yataklar, bazalar derken nerede ise eşyaların tamamını yenilemenin yanında birde binanın dökülen kısımlarını tamir etmek zorunda kaldık. Tamirat için yaz sezonunda usta bulmak bir hayli zor. Bulduğunuz ustalar ya çok uzun bir zaman sonra geleceklerini söylüyor ya da hak ettikleri ücretin üç dört katını istiyorlar. Önceden işlerimi yapan bir ustam vardı ve bana bir ay sonrasına gün verdi. Başka bir tanesini buldum o da benden çok fahiş bir rakam istedi. Nihayet sonunda bir usta bulduk ve boyaması gereken yerlerin yarısını boyadıktan sonra “ benim işim tamam” deyip,  parasını alarak çekip gitti. Baktık ki bu iş olmuyor, iş başa düştü önceki gün yani Cumartesi günü giydik iş elbiselerini, gittik yurda ve beni gören personel şaşırıp kaldı. Onlara dedim ki “hangi işi yaparsanız yapın  yaptığınız işte başkalarına muhtaç olmadan işinizi  yapamaz iseniz  işinizde başarılı olma şansınız yoktur”…

Cumartesi akşam saat 19.30'a kadar iyi bir çalışma sonucu işlerimi bitirdim ve eve gittiğimde vücudumun her yeri ağrıyordu. Sabah kalktığımda yağmur yağdığını  görünce sarıldım telefona aradım Ladik  Temsilcimiz Fahrettin Bey'i ve Ladik'te havanın nasıl olduğunu sordum. Güllük  güneşlik deyince “mangalı hazırla köfteyi ben getiriyorum” dedim. Yanıma çantamı (eşimi) alarak yola koyuldum. Yolda giderken İncesu  mevkii'ndeki kasabımdan köftelik etimi  yaptırdım ve soluğu Ladik'te aldım. Kavak Üçhanlar mevkii'ne kadar yağışlı olan hava Üçhan'ları geçince güllük güneşlik bir hal aldı ve yüzümüz deki karamsarlık gülümser bir hal aldı. Ladik ilçesi'ne geldiğimizde saat yaklaşık 14.00 ü gösteriyordu ve Fahrettin Bey'e “pikniği nerede yapacağız” diye sorunca bana iki yer söyledi. Birisi Göl tesisleri diğeri ise Hamamayağı. Burası eskiden çok uğradığım bir mekandı ancak en son 2002 genel seçimlerinde hac arkadaşım Mehmet Çakar'ın daveti nedeniyle gitmiştim. Ondan sonra bir daha gitmek nasip olmadı. Fahrettin Bey'e dedim ki “Hamamayağına gidelim orada ne var ne yok çok merak ediyorum. Yaklaşık on yıldır bu tesisi görmedim” Sağ olsun Fahrettin Bey “tamam” dedi ve Hamamayağı'nın yolunu tuttuk.

Buraya vardığımızda oturmaya tek bir sandalye dahi olmadığını  görünce Fahrettin kardeşime dedim ki “burayı kim çalıştırıyor tanıyor musun? Fahrettin kardeşim çok ortaklı bir şirket tarafından  kiralandığını ancak Kemal Zeybek tarafından işletildiğini söyledi. Fahrettin kardeşime dedim ki “şimdi sen buralısın göster maharetini bize ve masa bul” sağ olsun orada çalışan bir arkadaşı tanıyormuş hemen  bize masa sandalye temin etti. Mangalımızı aldık, semaver çayımız geldi ve kendi köftemizi kendi elimizde yoğurup pişirdikten sonra (Hanımları işe hiç karıştırmadan) bizim Yazı İşleri Müdürü aradı. Müdür köşe yazısı yazmamı isteyince bu kez elektriğe ihtiyacımız oldu. Bilgisayarın şarzı bir köşe yazısını yazmaya yetmiyordu. Fakirlik böyle bir şey işte eski bilgisayarınız olunca yapacak çok şeyiniz olmuyor. Elektrik bulmak zorunda kalıyorsunuz. Nihayet işletmeden elektrik  ricasında bulunduk ve arkadaşlar bizi kırmadılar. Onların sayesinde bu köşeyi yazıp sizlere sunma imkanım oldu.

Ladik Hamamayağı Tesisleri'ni özetleyecek olursak,  ailenizle birlikte hafta sonu gelip rahat bir ortamda her türlü sosyal donatısı olan çok güzel ve nezih bir piknik yapma imkanı  bulabileceğiniz bir yer. Şahsen bu kadar güzel olacağını bilmiyordum. Ayrıca burada bir de kaplıca suyu var ve çok güzel aynı zamanda serin bir su. Havza'daki kaplıca suyunun anası olduğu söyleniyor.

Özellikle sıcak mevsimlerde serin kaplıca suyuna ihtiyacı olan insanların gelip girebileceği  bir kaplıca. Belediye,  kaplıcanın etrafındaki bakımı çok güzel yapmış ve ortam çok nezih. Personel güler yüzlü ve çalışkan. İşletmeci Kemal Zeybek benim arkadaşım olduğu için onula ilgili bir şey söylersen ayıp olur. İşini  her zaman adam gibi yapan bir arkadaş. Velhasıl bir hafta süre ile yoğun tempoda yaptığım çalışmaların ardından güzel bir dinlenme fırsatı buldum. Ayrıca şunu da belirtmek isterim ki Ladik ilçesi'nde yarım kalmış bazı işlerim var. Onları tamamlayabilmek için bundan sonra çok daha sık bu ilçeyi ziyaret  edeceğim. Hele hele şu belediye başkanlığı seçimlerinde aday olmayı düşünen bazı isimler şayet aday olurlarsa onlarla özel ilgilemek üzere  Ladik'te karargah kurmayı düşünüyorum. Sizin anlayacağınız bundan sonra Ladik benim ikinci adresim olacak. Kalın sağlıcakla

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum
Adnan Bahadır Arşivi
SON YAZILAR