Fadime hala istemesede bazen...

FADİME HALA İSTEMESE DE BAZEN DOĞRU İŞLER YAPIYOR

 

            Her zaman söylediğim gibi gazetecilerin en önemli özelliklerinden birisi de insanlara kızmış olsanız dahi, yaptıkları doğru işi yazmaktır. Bizim Fadime hala istemese de bazı doğruları birilerinin baskısı sonucu yapmak zorunda kalmış, bazı düzgün insanlara da hayat hakkı tanımış, sırf kendi işe yaramayan adamlarının önünü açabilmek için.

            Dün, il genel meclisi Canik adayı Mimar Özlem Maraş Hanım, eşi ve İl Yönetim kurulu üyesi arkadaşımızla birlikte ziyaretime geldiler. Özlem hanım çok eski tanıdığım bir hanımefendi olmamakla birlikte, siyasi arenada Ak parti de çeşitli görevler almış, kadın kolları başkanlığına aday olmuş, kültürü, tahsili ve hanımefendiliğiyle bu göreve layık bir hanımefendi.

            İl genel meclisinin aday yapısına bakacak olur isek, eğitim düzeyi ve bayan aday bakımından en düşük sayıya sahip olan parti maalesef Ak parti"dir. Diğer partilerin kazanma oranı Ak partiye oranla daha düşük olsa bile, gerek bayan aday tercihinde gerekse üniversite mezunu olması bakımından çok daha seviyeli ve düzgün liste yaptıklarını söyleyebiliriz. Atakum, İlkadım ve Canik bölgesinde aday yapılan isimlerin eğitim düzeylerine ve cinsiyetlerine bir göz atacak olur isek, Ak parti tek bayan ve Üniversite mezunu aday olarak Özlem Maraş"ı koyabilmiş, bunun yanında ise Yüksek okul Mezunu olarak da sadece Ayvaz Yılmaz"ı koyabilmiştir. Bunun dışındaki arkadaşların tamamı ilkokul veya lise mezunu seviyesindeki arkadaşlarımızdır. Bu arkadaşlarımız içerisinde düzgün, seviyeli ve ahlaklı insanlar var. Ancak o listelerde hiç olmaması gereken, hem kültür bakımından hem ahlak bakımından hem de geçmişteki şaibeleri bakımından fevkalade yanlış insanlar olduğundan, bu kıymetli arkadaşlarımızın da heba olup gideceği endişesini taşımaktayım.

            Gerek il genel meclisine gerekse Belediye meclisine girip, görev yapacak arkadaşların ya teknik eleman veya devlet terbiyesi almış insanlardan ya da kapasiteli, seviyeli, iş bilen, becerikli insanlardan oluşması gerekmektedir. Çünkü il genel meclisine seçilecek arkadaşlarımız, en az yıllık 200 bin liralık bütçeyi yönetmelerinden tutun da, tüm resmi kurumlara ayrılacak ödenekler, alt yapı, imar gibi önemli konuları yöneteceklerinden bu insanların donanımlı insanlar olma mecburiyeti vardır.

            Merkez ilçelerden, iktidar partisinden il genel meclisi listelerinde kazanabilecek yerlerde olan arkadaşlara bir baktığımızda, bu özellikleri taşıyan insan sayısı çok az. Örnek verecek olur isek, Atakum"dan listeye giren İbrahim Demircioğlu hangi kriterler esas alınarak aday yapıldığını ben çok merak ediyorum. Üniversite mezunumu? Yok! teknik adam mı? Yok! Ya da çok kapasiteli bir siyasetçi mi yok? neden yazıldı bu listelere diye soracak olur iseniz, tek sebebi var, o da mahalli idarelerden sorumlu il Başkan yardımcısı Uğur Hacıkerimoğlu ısrarla onu istediğinden. Başka da hiçbir nedeni yok! İlkadım bölgesinden liste başı yapılan Ali talak üniversite mezunu mu? Hayır! Teknik adam mı? Hayır! Kapasiteli bir siyasetçi mi? Hayır! Peki, neden aday yapıldı diyecek olur iseniz, onun da tek nedeni var, iş ortağı Adem Güney"in teşkilat başkanlığı ağırlığını kullanarak listeye yazılmasıdır.

            Diğer yanlış adayları da zamanı gelince teker teker yazacağım. Bu kadar hataların yanında birkaç düzgün iş yapılmış ve üniversite mezunu, kapasiteli birkaç insan da listelere girebilmiş. İşte bunlardan biri de Özlem Maraş hanımdır. Doğrusu, bunu yapanlar istemeyerek yapmış olsalar bile kendilerini tebrik ediyorum. Bu kadar yanlışın yanında doğru yapabilme erdemini göstermeleri takdire şayandır.

İnsanların hayatlarında ellerine bazı fırsatlar geçer, bu fırsatları adam gibi milleti, devleti ve şehri için kullanmayanlar, o fırsatı bir daha bulamazlar. Denemesi bedava, Halep orada ise arşın burada, bekleyip göreceğiz. Hoşça kalınız.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
5 Yorum
Adnan Bahadır Arşivi
SON YAZILAR