Düşmeye gör, düşenin dostu olmaz

Bilmem dikkatinizi çekti mi? Bundan henüz birkaç ay öncesine kadar, haftanın en az üç gününde, bizim dışımızdaki tüm yerel gazetelerin manşetlerinde veya birinci sayfalarında Kral Hazretleri ile ilgili haberler olurdu.. 

Yok Kral Hazretleri şunu yaptı, yok bunu yaptı, yemek yedi, kahvaltı yaptı, yurt dışına gitti, geldi,v.s.. Sizin anlayacağınız o zamanların modası Kral Hazretleri'ni yazmaktı. Şimdi ise tam tersi bir durum söz konusu. Kral Hazretleri'nin aleyhinde yazmak günün modası haline geldi. Eh tabiî ki bunda bizim de hatırı sayılır payımız olduğunu unutmamak gerek. Zira toplumun tanımadığı yönlerini tanıtma fırsatımız oldu.


Peki sizce bundan sonraki süreçte neler olabilir? Bizim Kral Hazretleri durumun vahametini görmüş olmalı ki, bugün saat üçte AK Parti İl yönetimini hizmet gezisine davet etmiş. Ardından da Sevgi Kafe'de akşam yemeği verecekmiş yönetime. Şimdi ben oraya katılacak yönetim kurulu üyelerinin kimler olacağını çok merak ediyorum. Neden merak ettiğimi soracak olursanız, daha önce hangi yönetim kurulu üyesinin Kral Hazretleri ile ilgili ne dediklerini çok iyi biliyorum. Şu gidecek olanları bir göreyim o zaman ne dediklerini de yazacağım.


Az sabırlı olun yeter. Zamanı gelince bir bir anlatacağım.

Şimdi önümüzdeki seçimle ilgili bazı yorumları hep birlikte yapalım. Bu yorumu yapmak için 1999 ve 2004 yıllarında yapılan seçimleri de iyi tahlil etmek gerekiyor. 1999 seçimlerinde en önemli hedef o gün belediye başkanı olan merhum Muzaffer Önder"i devirip yerine geçmekti. 2004 seçimlerinde ise, 2002 seçimlerinde iktidar olan AK Parti ilk yerel seçimlere giriyordu. İki yıllık iktidarın güven oylaması olacak olan 2004 seçiminin ayrı bir özelliği de, Büyükşehir statüsünde olan Samsun"u kazanma taktiği idi.

2009 seçiminde ise durum farklıdır. Toplum 10 yıl süre ile görev yapan bir başkanın yapması gerekenleri yapıp, heyecanını kaybettiğini düşünüyor. Ayrıca daha önce Kral Hazretleri'nin öpüp, yaladığı adamlara sonradan nasıl kazık attığını bilmeyen yok bu şehirde.

Ayrıca yaptığı hizmetleri kaça mal etmesi gerekirken, kaça mal ettiğini de bu insanlar üç aşağı beş yukarı biliyor. Geçtiğimiz iki seçimde hizmete susamış insanların hiçbir şeye bakmadan oy verdiği Kral Hazretleri, bu seçimde yaptıklarının hesabını vererek oy isteyeceğini kimse unutmasın. Kral Hazretleri'nin yaptığı en büyük yanlışların başında gerek işe adam almada, gerek insanların işini görmede, gerekse bürokrasideki atamalarda sadece ve sadece kendine yakın ırkdaşlarına tanıdığı ayrıcalık olduğunu bu toplumun bilmediğini kimse unutmasın.


O nedenle bu şehirde yaşayan Çarşambalısından, Termelisine, Bafralısından, Kavaklısına, Artvinlisinden, Rizelisine, Trabzonlusundan, Gümüşhanelisine, Bayburtlusundan, Giresunlusuna, Ordulusundan, Amasyalısına kadar seçeceği belediye başkanının yapacağı yöneticilikte ne kadar adaletli davranacağından tutun da işe alacağı adamları seçerken yapacağı ırkçılığa, yanında gezdireceği adamlara varana kadar inceleyeceğini kimse unutmasın.

Artık maymun gözünü açtı. Ey Samsunlular, bu seçim öyle kolay bir seçim olmayacaktır. Aslında bana sorsalar çözüm ortada. Nasıl bir çözüm öneriyorsun diyecek olursanız anlatayım: Alt kademe belediyelerinden (birleşen) İlkadım Belediyesi ile Gazi Belediyesi'nin başkanlarından birisi İlkadım"a diğeri Büyükşehir"e aday olsun. Kral Hazretleri de şayet partisine karşı samimi ise aday olmasın. Emekliye ayrılıp, Çerkezlerin yoğunlukta yaşadığı bir ile gidip yerleşsin. Kendi de rahat eder, belediye de rahat eder. Samsun da rahat eder. Ne dersiniz?

Yanlış diyorsam düzeltin lütfen. Benim Kral Hazretleri'ne en büyük tavsiyem kendim ettim kendim buldum şarkısını bolca söylemesidir. İyi haftalar.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
13 Yorum
Adnan Bahadır Arşivi
SON YAZILAR