DİLİN KEMİĞİ YOK

 

DİLİN KEMİĞİ YOK

Toplum olarak öyle bir hale gelmişiz ki anlatamam, herkes işine geldiği gibi veya menfaati doğrultusunda konuşuyor. Siyasetçi konuşurken siyasi istikbaline zarar gelmeyecek şekilde konuşuyor, ticaret erbabı ekonomik çıkarları neyi gerektiriyor ise o doğrultuda konuşuyor, bizim meslek erbabının büyük bir kısmı ise ortaya bir yazı yazıp ortama göre yorumlayarak kendilerine paye çıkarmaya çalışıyorlar. İnsanın olaylara karşı net bir tavrı ve duruşu olmalı, tavrı yanlış da olabilir hiç önemli değil ancak tavır almaksızın ortama göre vaziyet alan insanlar bukalemun değil de nedirler?

Bu tür insanlar piyasada çok iş yaptıklarını zannederler, çünkü her girdikleri meclisin rengini ve şeklini aldıklarından onlara kimse sesini çıkarmaz, hatta yüzlerine gülüp, arkalarından her türlü veryansını yaparlar, sizin anlayacağınız herkes kendi kişiliğine uygun insanlarla beraber olmaya çalıştığından ona göre arkadaş bulmakta güçlük çekmezler. Toplumda bu tür insan o kadar fazla ki saymakla bitmez,bu tür insanlar için önemli olan iki şey vardır birincisi menfaatleri, ikincisi ise toplumdaki değerleridir. Onlar için Allah'ın verdiği değer hiç önemli değil kulların değeri her şeyin üzerindedir. Oysa ki Yüce Kitabımız “Onlar(Müminler) kınayanın kınamasından korkmazlar, ancak Allah'ın kınamasından korkarlar” buyurmaktadır.

Bu güne kadar hangi mesleği yaptıysam adam gibi yaptım, İmamlık yaptım Kur-an okuyup para almadım, Müteahhitlik yaptım işimin gereği ne ise onu yaptım, bir daireyi birden çok kişiye satmaya kalkmadım, yurt işletmeciliği yaptım en kaliteli hizmeti en ucuza vermeye çalıştım, yaklaşık on yıl kız öğrenci yurdu Müdürlüğü yapmış olmama rağmen hakkımda en ufak bir dedikodu dahi çıkmadı, Aygaz Bayiiliği yaptım, bitmiş bir işletmeyi canlandırıp para kazandım, Koç gibi ülkenin önde gelen kuruluşuna karşı dimdik ayakta durarak ve boyun bükmeksizin üç yıl çalıştım, Belediyecilik yaptım kimsenin siyasi düşüncesine göre hareket etmedim, işi olanın işini görmeye çalıştım ancak birlikte çalıştığım ekibin beni satması sonucu ve bugün benimle uğraşanların o gün de verdikleri büyük uğraş sonucu çok sıkıntılar çektim ama hiç pes etmedim, etmeye de niyetim yok.

Gazetecilik mesleğine girince herkes benimle dalga geçti sen kim gazetecilik mesleği kim dediler ama ben onu diyenlere dedim ki bakın ben bu işe başladığımda sizler dahil herkes beni okumak için sabahın erken saatlerinde gazete aramaya başlayacaksınız. Gerçekten de bugün onu diyenlerin tamamı ilk okudukları köşe yazısı bu fakirin köşe yazısı, Bayiden gazete almaya korkanlar veya üç kuruş karımız olur diye düşmanlıklarından almayanlar da internet sitesinin güncellenmesini dört gözle bekliyorlar.

Allah'a binlerce kez şükürler olsun ki bu şehirde gündemi biz belirleriz, bizim yaptığımız haberler, köşe yazıları başka yerde bulunmadığı için herkes DENGE bugün ne yazmış diye sormadan edemez. Bu çok sevindirici ama bir o kadar da sorumluluk gerektiren durumdur, zira insanlar size inanıyorlar, her yazdığınız bugüne kadar doğru çıkmış, yazdıklarınızı belgesiz yazmıyorsunuz bu durum çok ama çok zor bir durum olduğunu da kabullenmek durumundayız. Emin olun ki bu şehrin önünü açıyoruz buna rağmen bedel ödüyoruz ama hiç önemli değil bedel ödemeden mükafat almak mümkün değil.

Asıl konumuza girmeden nerede ise yazıyı bitiriyordum bazı meslektaşlarımız kalkıp bir köşe yazısı yazıyorlar, biz anında onları arayıp konuşmak istediysek de onlar yaptıklarını bildiklerinden ve bizimle ilgili bazı konuları bildiklerinden bizim başımıza gelecek olan sıkıntıları beklediklerinden telefonlarımıza bakmadılar.Ancak iş istedikleri gibi sonuçlanmayınca bu kez kıvırmak için çare arayışına girdiler, kalktılar işi başka tarafa çevirip yok efendim ben onu demek istemedim şunu demek istedim, bunu demek istedim gibi ifadelerle işin içerisinden çıkmaya çalıştılar. Nasıl olsa dilin kemiği yok ya o zaman yaz yuvarlak bir ifade (ki o ifadeler hiç de yuvarlak değildi açık ve net belliydi) çık işin içerisinden. İl Özel idaresinde yaşanan olaylarla ilgili bizden başka bu işin ortaya çıkması yönünde dilekçe veren, belge yayınlayan veya bizzat yetkilileri arayan hatta mahkemelik olan başka birisi varsa çıksın söylesin. Şimdi çıkıp hazır işin havasını atmak kolay ama yemezler beyler geçin bu işleri. Bu arkadaşlarımız alışmışlar ekmedikleri yerden biçmeye ve her yana mavi boncuk dağıtmaya ama artık eskimiş ve fosilleşmiş politikaları atma zamanı geldi haberleri olsun.Bugünlük de bu kadar yeter Kalın sağlıcakla

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum
Adnan Bahadır Arşivi
SON YAZILAR