DEDİKLERİMİZ ÜÇ AŞAĞI BEŞ YUKARI ÇIKTI

DEDİKLERİMİZ  ÜÇ AŞAĞI  BEŞ YUKARI ÇIKTI

                Önceki akşam Ak Parti Belediye meclis üyelerini açıkladı, bize de liste ulaştı ancak diğer partilerin listeleri gelmediğinden ve köşe yazılarımda belirttiğim listeler yayınlanınca biz haber yapma gereği duymadık. Ancak bu arada daha önce yazdığım köşe yazısında Atakum Belediyesinde  Mustafa Tüfek'in danışman, kızının Başkan Yardımcısı, oğlunun Belediyeden iş aldığı yönündeki yazıyla ilgili Mustafa Tüfek Bey elinde evraklarla ziyaretime geldi, evraklar da oğlunun Atakum Belediyesinden iş almadığı, Kızının 1997 yılında Atakum Belediyesinde işe başladığı ve halen çalışmakta olduğu, kendisinin de 01.01.2012 tarihi itibarı ile Atakum Belediyesindeki danışmanlık görevini bıraktığı belirtilmekte. Mustafa Tüfek yaklaşık onbeş yıldır tanıdığım bir insandır, kişilik olarak düzgün bir kişiliğe sahip, akçeli işi olmayan, kişilik sahibi bir insan olduğunu biliyorum. Benim köşe yazısındaki eleştirim aile boyu Belediye de olmaları konusundaki rahatsızlığım idi ancak Mustafa Tüfek'in kişiliği, dürüstlüğü, olgunluğu konusunda en ufak bir şüphem dün yoktu, bugün de yok yarın da olmaz. Mustafa ağabey yazdığım yazıdan bir hayli rahatsız olmuş ve direk olarak kapımı çalmış olması da onun dürüst kişiliğinin gereğidir. Mustafa Tüfek Belediye meclis üyeliğine layık mıdır derseniz elbette layıktır ben sadece akrabalık ilişkileri konusunu eleştirmiştim bunun dışında Mustafa Tüfek'i akçeli işler konusunda veya başka bir yanlışlığı olduğunu asla düşünmedim, düşünmem de söz konusu olamaz. Kızının Atakum Belediyesinde çalışmasına da diyecek bir şeyim olamaz sadece baba oğul aynı Belediyede olmaları konusunu eleştirdim ancak Atakum Belediyesinde Mustafa Tüfek gibi bir ismin meclis üyesi olmasından mutlu olurum.

                Diğer ilçelerdeki CHP meclis üyeleri konusuna yazdıklarım da üç aşağı beş yukarı aynı çıktı, benim eleştirim partilere değil, toplumun kabul etmediği kişileredir, üzülerek ifade etmek gerekirse İlkadım da birinci sıraya konulan isim toplum tarafından tepki gösterilen bir isim olmasına rağmen konulması CHP adına üzücü bir durum. Ancak Naci Altuncu, Mustafa Tüfek gibi isimlerin Belediye meclislerinde olmaları bir kazanımdır, onların fikirleri muhalefet gibi görülse de aslında kamunun yararına olan şeylerdir. MHP'ye gelince doğrusunu ararsanız beni sükutu hayale uğrattı. İlk sırada Cemalettin Kola, ikinci sırada Muammer Muratoğlu isimleri beklenirken çok farklı isimlerin gelmiş olması İlkadım İlçe Başkanının koymuş olduğu tepkinin listeye yansımış olması Necattin Demirtaş'a zarar vereceği kanaatindeyim. Zira Cemalettin Kola kapasiteli yetenekli ve yetişmiş bir isim, Muammer Muratoğlu ise bölgesinde sevilen bir işadamı olmasına rağmen ilk ikide olmamaları üzücü bir durum. Listenin diğer isimleri ile ilgili şimdilik bir yorum yapmak istemiyorum. AK Parti'nin adaylarına gelince listelerde olan arkadaşlara itirazım yok, bir kısmını tanımıyorum, tanıdığım isimler güzel insanlar, zaten daha önce bu konuyu yazmıştım. Sadece İlkadım da üçüncü sırada olan Doyaroğlu ismi değişmiş onun yerine MHP'den gelen bir arkadaş konmuş, AK Parti'ye küfredenlerin listede olmaması güzel bir gelişme ancak listelerde olması gerekip de olmayanlara itirazım var. Örneğin İl Başkan Yardımcıları Orhan Tozlu ve Hasan Uzunlar o listelerde olmalıydılar kaldı ki bu insanlar istifa ederken İl Başkanı yönetimde oylama yaptırmış, yapılan oylamada istifa etmeyi hak eden Hasan Uzunlar listelere hiç konulmamış. Yine oylamaya girip İl Başkanının istifa olurunu alamayan Orhan Tozlu listelere girememiş olmaları onlar adına değil onlara istifa edin diyenler adına üzücü bir durum.

                İlkadım da yapılan listede Ahmet Okuyucu'nun önerdiği üç isme seçilebilecek yerden yer verilmiş, listenin ilk sırası Vezir Hazretlerine verilmiş, Atakum da aynı şekilde listenin ilk sırası Vezir Hazretlerine verilmiş, Tekkeköy de ki Aydın Karmil'i de Vezir Hazretleri istemiş, Çarşamba'da da üçüncü sıra Vezir Hazretlerinin akrabası, Havza'da ilk iki sıra Vezir Hazretlerinin desteği ile hemşerilerinden seçilmiş. Canik de ise Osman Genç listesine çok fazla müdahale ettirmemiş, ilk sıradaki kişi yine Vezir Hazretlerinin adamı olsa da geçen dönemde de olması, kardeşinin AK Parti Grup Bşk. Vekili olması nedeniyle listeye girdi. Sizin anlayacağınız listelerin ilk sıraları Vezir Hazretlerine verilmiş, ikinci sıraları kayınçomun adamlarına verilmiş, kalanları ise ilçe teşkilatları ile İlçe Belediye Başkanları arasında paylaşılmış. Bana göre AK Parti'de yapılan bu liste 2009 yılına yapılan listeden çok daha güzel bir listedir. Hatırlarsanız 2009 yılındaki listelerde İl yönetimindekilerin akraba, ortak ilişkileri yer almaktaydı, ilkokul mezunları listelerin en üst sıralarında kendilerine yer bulurlarken Üniversite mezunları listelerde hiç olamamışlardı. Normal şartlarda kayınçomu kendi haline bırakmış olsalardı bu listeler daha düzgün olurdu, ama bir yandan Irmasırtı ağası, bir yandan iş dünyası, bir yandan ahbap çavuş ve yakınların baskısı olunca kayınçom ancak bu kadar liste yapabildi. Benim nezdim de kayınçomun yaptığı tüm hataları sadece Partiye küfredenleri listelere koymamakla kapatmıştır,zira bu tür insanların o listelerde olması AK Parti adına utanç verici bir durumdu, bu konuda emeği geçenlere teşekkür ediyorum, benim muhalefet yapma hakkımı da elimden alsalar hiç önemli değil önemli olan şehrin kazanımıdır, keşke her iş böyle düzgün gitse de biz de eleştiri yapmasak. Biz im eleştiri yapmaktan keyif aldığımızı sanmayın, düzgün olan her konuyu takdir edeceğimiz konusunda kimsenin en ufak bir şüphesi olmasın. Umarım her şey yolunda gider de bizim eleştirme yapmamıza gerek kalmaz. Kalın sağlıcakla                                                                     

                 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
5 Yorum
Adnan Bahadır Arşivi
SON YAZILAR