BURSA'DAN AĞIR DARBE

Yılport Samsunspor ligin 5. haftasında deplasmanda Bursaspor ile karşı karşıya geldi.. Şimşekler maçın ilk bölümünde rakibini kendi sahasında karşıladı ve kontra ataklarla gol aradı. Maçın 14. dakikasında Mehmet Akyüz’ün Tomane'ye çıkardığı topa müdahale eden Luka Çapan’ın teması sonrası Samsunspor şans golüyle 1-0 öne geçti..

Golden sonra ev sahibi takımın baskısı haliyle arttı.. Yoğun baskı sonrası Samsunspor savunmasında Boli'nin rakibin sol kanattan gelişen atağında topa elle müdahale sonrası Bursaspor penaltı kazandı.. Penaltı atışını gole çeviren yeşil-beyazlılar skoru 1-1 e getirdi.. Boli gibi bu ligin çok üstünde bir kaliteye sahip olan futbolcunun böylesine hatalar yapmasına anlam veremiyorum..

İlk yarının kalan dakikalarında karşılıklı ataklar neticesinde başka gol sesi çıkmadı ve maçın ilk devresi seyir zevki yüksek, tempolu ve iki golle 1-1 berabere tamamlandı. Maçın ikinci yarısına Yılport Samsunspor istediği gibi başlayamadı.. Mücadelenin 50. dakikasında Bursaspor futbolcusu Bruno göstere göstere topu filelerimize gönderdi.. Bursaspor’un bu golünde Samsunspor savunması deyim yerindeyse ayakta uyudu.. Golden sonra Teknik Direktör Mehmet Altıparmak, Melih’in yerine Fofana’yı oyuna dahil etti..

Rakibin 74. Dakikadan sahada 10 kişi kalması sonrası Samsunspor oyunu tek kaleye çevirdi.. Net pozisyonlar yakalayan Şimşekler son vuruşlarda etkisiz kaldı.. Maça damgasını vuran Boli yine bir inanılmaz hatayla Bursaspor’a üçüncü golü armağan etti.. Batuhan Kör, Bolinin bu ikramını boşa çevirmedi ve Bursaspor’u 3-1 öne geçirdi. Uzatma Dakikalarında Kerem Şen son sözü söyledi ve maçın skoru 4-1 olarak tescillendi..

Öne geçtiğimiz bir karşılaşmala Bursaspor gibi geride bıraktığımız haftalarda sadece bir puan alan takımdan dört gol yemek gerçekten Samsunspor’u hezimete uğrattı.. Kevın Boli’nin bu haftadan sonra bu takımda ilk 11 oynayabileceğini düşünmüyorum.. Kadro kalitesi olarak bu kadar yüksek olan bir takımda Boli’nin performansında bu inanılmaz düşüş Samsunspor’a pahalıya mal oldu..

Kendi sahasında şampiyon gibi ancak deplasmanda korkak ve ürkek bir futbol oynayan Samsunspor benim gibi tüm taraftarlarını şaşırtıyor.. Şampiyonlu çok istiyorsak ev sahibi ya da deplasman fark etmeksizin şampiyon gibi oynamamız lazım. Aksi taktirde deplasmanda oynadığımız bu futbolla işimiz çok zor.. 

HER ŞEY BÜYÜK SAMSUNSPOR İÇİN..

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Erdal Cansu Arşivi
SON YAZILAR