BÜROKRAT VE SİYASETÇİLERİN...

BÜROKRAT VE SİYASETÇİLERİN BAŞBAKAN"A İHANETİ

 

Bugünkü yazımıza başlamadan önce geçtiğimiz Çarşamba günü “İlkadım Kaymakamı Ne İş Yapar” başlığı ile verdiğimiz yazıyla ilgili hem Valilik, hem İlkadım Kaymakamlığı ilgilenip, bizzat Kaymakam Bey aynı gün Kalkanca Kuran Kursu"na giderek çalışmaları yerinde incelemiş, çalışmaların hızlandırılması için talimat vermiş, hassasiyetine teşekkür ederiz. Bu yazıya gelen yorumları okuduğumuz zaman halkımızın olaylar karşısında duyarsız kalmadığını, kimin ne iş yaptığını, hatta kimlerin birlikte futbol oynadıklarını dahi tespit etmiş olmaları gerçekten çok ilginç bir durum.

            Bürokratlar bazen devletin bürokratı olduklarını unutup, kişilerin siyasi gücüne göre hareket etmeleri ülkemizdeki siyasi yozlaşmanın göstergesidir. Bir ilçe kaymakamı kiminle oturup, kalkacağını, kiminle futbol oynayacağını çok iyi hesap etmek zorundadır, futbol oynadığı kişi iktidar partisinden seçilmiş İl Genel Meclisi üyesi olması  o kişi ile birlikte top oynaması için yeterli değildir. O kişinin geçmişte görev yaptığı kurumda işlediği vukuatı öğrenip, hatta dosyasından çıkarıp bakmalı, ondan sonra o insana ne kadar yakın, ne kadar uzak duracağının kararını vermeli.

            Bugün işe bürokratlardan başlamış iken, bazı bürokratlarımızın yaptıkları uygulamalarla ilgili sizleri bilgilendirmek istiyorum. Malumunuz geçtiğimiz yıl Ladik Akdağ Kayak Tesisleri ile ilgili yazılar yazmıştım, bu yazılarla ilgili rahatsız olanlar olduğu gibi memnuniyetini belirtenler de olmuştu. Daha önce bu tesis çok ortaklı bir şirket tarafından işletilmekte iken İl Özel İdaresi burayı satın alarak kamuya ait bir işletme haline getirdi. Peki, daha sonra ne yaptı derseniz işletmeyi AK Parti ilçe başkanına kiraya verdi ve ilçe başkanı burayı işletiyor. İşletme yapılırken teknik alt yapısı araştırılmadan yapıldığından, kar yağsa dahi ufak bir güneş vurduğunda eridiğinden işletmeye İl Özel İdaresi"ne ait kamyonlarla kar taşınmakta. Buna rağmen işletme müşteri bulmakta güçlük çekiyor, sizin anlayacağınız siyasi bir rant aracı haline gelmesi için uğraş verilmekte.

            Söz Ladik ilçemizden açılmışken son günlerde Ladik"te olup, biten bazı gelişmeleri sizlerle paylaşmak istiyorum. Gerçi sağ olsun Ümmühan Hanım bazı olaylara parmak basmış ancak üslup olarak naif bir üslubu tercih ettiğinden bazı olayları geçiştirmeyi tercih etmiş. Ladik İlçesi"nden İlkadım İlçesi"ne görevlendirme sureti ile tayin olan İlçe Milli Eğitim Müdiresi"nin yerine yeni bir arkadaşın ataması yapılmış. Yapılan atama sonrası bir Milletvekili Ladik İlçesi"ne gidiyor ve direk İlçe Milli Eğitim Müdürü"nün makamına gidip ilçe kaymakamını da oraya çağırıyor, yetmiyor yeni atanan İlçe Milli Eğitim Müdürü"ne kefil olduğunu söylüyor. Böylece yeni atanmış olan Milli Eğitim Müdürü kendisini göreve getirenlerin arkasında durduğunu da görmüş oluyor.

            Bu milletvekili arkadaşımızın en çok ilgilendiği konu milli eğitimdeki atamalar, ancak AK Parti iktidarı kurulduğu günden bu güne kadar arkasında durup, göreve getirdiği bürokratların tamamına yakını problemli çıktı. Kimisi vekâleten geldiği için eski yerine gitti, kimisi işini düzgün yapmadığı için görevinden ayrılmak zorunda kaldı, kimisi vekile olan sadakatinde sınıfta kaldığından türlü entrikalarla görevden alındı. Sizin anlayacağınız vekilin bu konudaki referansları zayıf.

            Gönül isterdi ki vekil Ladik İlçesi"ne gittiğinde oradaki problemleri çözmek için uğraş versin ilçenin bazı köylerine 15 gün elektrik verilemedi, eski kaymakamın fakirlere verdiği kartla her ay aldıkları para yeni kaymakam tarafından kesilmiş, yeni kaymakam elindeki tüm imkanları ilçe girişine yaptığı nostaljik köy uygulamasına ayırması nedeni ile fakir, fukara perişan olmuş. Ben siyasetçi olmadığım halde bunları oturduğum yerden öğrendiysem milletvekili arkadaşımızın bu işlerden haberi olmaması mümkün değil.

            Milletvekilinin işi açılış, merasim, törenlere iştirak edip boy göstermek veya bürokratları ziyaret ederek, yeme, içme merasimlerine katılmak mı, yoksa vatandaşın derdi ile ilgilenip, sıkıntılarını gidermek için elinden geleni yapmak mı? Şöyle geriye dönüp baktığımızda özellikle bu vekilimizin problem çözen bir icraatını göreniniz varsa bana söyleyin de bu dediklerimden özür dileyeyim. Yok dediğim doğru ise o zaman herkes işini adam gibi yapmalı. İşte size sadece bir ilçemizde siyasetçilerle bürokratların yapmış oldukları yanlış uygulamalar. Başbakan"ın ülkenin bir adım öteye gidip, gelişmesi için dişini tırnağına takarak verdiği mücadeleye bakın, milletvekilleri ile bürokratların yaptıkları hoyratça harcamalara bakın, işte ülke gerçekleri takdir sizin. Kalın sağlıcakla

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
7 Yorum
Adnan Bahadır Arşivi
SON YAZILAR