BUGÜN DANANIN KUYRUĞU KOPABİLİR

BUGÜN DANANIN KUYRUĞU KOPABİLİR

 

Yaklaşık iki haftadır gündemimizde olan AK Parti İl Başkanlığı konusunda yolun sonuna gelindi. Perşembe günü Ankara"ya çağrılan dört İl Başkanı adayı, Teşkilat Başkanı Ekrem Erdem tarafından dinlendi, bu sayı ikiye düşürülerek Başbakan"a n sunulacak. Ankara"ya çağrılan Osman Çetinkaya, Hüseyin Dereli, Mustafa Acar ve Erdoğan Tok isimlerinden ikisi elenecek ancak bu isimlerle ilgili detaya girmeden önce altı adaydan elenen iki ismi ele almak istiyorum.

            Mevcut yönetimin içerisinden aday olup, Ankara"ya çağrılmayan Kadir Yıldız, Adem Güney"in adayı idi. İl yönetiminde bulunan Adem Güney"e bağlı isimler Kadir Yıldız isminin çağrılmamasından duydukları rahatsızlık nedeniyle istifa edeceklerini dillendirmeye başlamışlar, ancak iş ciddiye bindiğinde bu kararlarından vazgeçmişler. Üzülerek ifade etmek gerekirse mevcut il yönetimine o kadar yetersiz isimler alınmış ki bu insanlardan değil il yönetim kurulu üyesi mahalle teşkilatlarında görevli dahi olmaz. Bu isimlerin dışında kaliteli isimler de var fakat azınlıkta kaldıklarından pek etkili olamıyorlar. Ankara"ya çağrılmayan bir diğer isim Av. Yılmaz Hocaoğlu"dur. Yılmaz Hocaoğlu insan olarak değerli bir arkadaştır, ancak arkasında sadece tek bir milletvekili olduğundan elenmesi gayet doğaldır.

            AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Ekrem Erdem"in huzuruna çağrılan dört aday ikiye indirilmek sureti ile Başbakan"a sunulacak, herkesin merak ettiği bu iki isim üzerinde biraz kafa yoracak olur isek Erdoğan Tok kanadından üç adayın yapılan mülakattan sonra gönderildiği Erdoğan Tok"a  ise beklemesi söylendiği yönünde haberler gelse de Ankara kulisleri çok farklı söylüyor. Erdoğan Tok"un moralinin çok bozuk olduğunu, adeta gardının düşmüş şekilde mecliste dolaştığı, hatta görüştüğü milletvekillerine durumdan ümitsiz olduğunu söylediği haberleri geliyor.

            Osman Çetinkaya"nın atanacak isimler içerisinde en şanslı aday olduğu gelen haberler arasında. Ben böyle yazınca birileri beni Osmancı sanıp eleştirecekler, hatta bu konuda yazılarımdan rahatsız olup, bizzat yanıma gelenler oluyor, kimisine adam gibi durumu anlatıyorum, kimisini de kovup gönderiyorum. Benim işim tarafsız olarak gördüklerimi yazmak olduğundan realiteyi ortaya koymaya çalışıyorum. Başbakan teşkilat geleneğine çok önem veren bir insan olduğundan teşkilat yoklamalarında en yüksek oyu alan Osman Çetinkaya"nın İl Başkanlığı koltuğuna en yakın isimlerden birisi olduğunu düşünmekteyim.

            Atakum İlçe Başkanı Av. Hüseyin Dereli"ye gelince teşkilat yoklamalarında en çok oyu almamış olsa da milletvekilleri bazında en çok desteği olan isim olduğundan atanma noktasındaki diğer en şanslı adaydır. Hüseyin Dereli"nin diğer bir avantajı ise beşeri münasebetlerdeki duruş şeklidir. Bu konu dikkate alınır mı bilemem ancak siyaset yapan herkesin il başkanında görmek istediği en önemli kriterlerden birisi kimsenin adamı değil, partinin adamı olmasıdır. Hüseyin Dereli mevcut adaylar içerisinde bu kritere en yakın isimdir. Mustafa Acar Ankara"daki mülakatta Hüseyin Dereli"den yana tavır koyduğundan Başbakan"a çıkacak olan isimlerin içerisinde olma şansı yok.

            Bu kadar detaydan sonra olayı toparlayacak olur isek Başbakan"a sunulma ihtimali en yüksek iki isim Osman Çetinkaya ve Hüseyin Dereli isimleridir. Erdoğan Tok"un az da olsa şansı yok değil, ancak siyasi tecrübelerim Erdoğan"ın işinin zor olduğunu söylüyor. Bunu söylerken Erdoğan Tok"a karşı olduğumu sanmayın, sadece kendi kanaatimi sizlerle paylaşmaya çalışıyorum.  Daha önceki yazılarımda da söylediğim gibi Erdoğan"ın en büyük çıkmazı sevgili kayınçom kamyon şoförüdür, keşke Erdoğan Tok kendi başına karar verebilmiş olsa idi de herkes onun etrafında toplanma imkanına sahip olsaydı. Şayet il başkanlığı koltuğuna Osman Çetinkaya oturursa kayınçom yine şanslı zira Osman"la sahillerde kafelerde buluşup, yeni kuracağı yönetime adamlarını verir. Bebek yüzlü vekil, Hüseyin Dereli isminin ön plana çıktığını görünce Osman"dan yana tavır koyacağından eminim zira Osman"a istediğini yaptırır ama Hüseyin"e biraz zor. Bugün dananın kuyruğu kopabilir. Allah hayırlısını nasip etsin. Kalın sağlıcakla

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
5 Yorum
Adnan Bahadır Arşivi
SON YAZILAR