BU PAZAR DA BİRAZ HASBİHAL...

BU PAZAR DA BİRAZ HASBİHAL ETMEYE NE DERSİNİZ?

            Başbakan zaman zaman yaptığı Ulusa Sesleniş konuşmalarında genellikle yaptığı icraatlarla, yapmak istediklerini ,yapamadıklarını  ise neden yapamadığını kamuoyu ile paylaşmakta. Merhum Özal'ın başlattığı bu uygulama gayet güzel bir uygulama  olduğundan Tayyip  Erdoğan'da  aynı yolu izlemeyi  tercih etti. İster  siyaset yapın isterse toplumsal duyarlılığı olan bir iş yapın, yaptığınız işi önemsiyor ve karşılığını almak istiyorsanız mutlaka toplumla yüzleşmek zorundasınız aksi halde sonuç alma şansınız olamaz.

            Gazetecilik  mesleğini sevme nedenim de topluma anlatmak isteyip de yıllarca anlatamadığım bir çok gerçeği onlarla paylaşmaktan mutlu olduğumdan bu mesleği çok sevdim. Bilmem  hatırlar mısınız gazeteyi ilk kurduğumda beş yıl sonra bu işi bırakırım demiştim ama  oturduğu koltuğu bırakmaya niyetleri olmayanlar gibi ben de bu işi bırakma niyetinde değilim. Çünkü yıllar yılı siyasette alamadığım sonuçları bu işte aldım, insanların gerçek yüzlerini topluma tanıttım, bertaraf  edilmesi gereken  siyasetçileri  bertaraf  ettim. Bu konuda bana yardımcı olan Yüce Rabbime binlerce kez hamdü senalar  olsun.

            Son zamanlarda  ele aldığım önemli konularla ilgili  olup, bitenleri bugün sizlerle paylaşmak  istiyorum. Öncelikle  belirtmek istediğim konu bundan          bir kaç ay önce ele aldığımız il Özel İdaresindeki  makam araçlarının Başbakanlık genelgesine rağmen hoyratça ve sorumsuzca kullanılması olayına Vali bizzat müdahale edip soruşturma açmıştı, ardından yapılan soruşturma sonucu   bir daire başkanı  ceza aldı, bunun dışında da  bazı soruşturmalar devam etmekte. Bu  konudaki hassasiyetinden ötürü Sayın Valimize şükranlarımı sunuyorum.

            Bir başka konuda sizleri  bilgilendirmek istiyorum; malumunuz yaklaşık altı, yedi aydan beri boş bulunan  İl Müftülüğü makamına bir atama yapıldı bu atama ile ilgili yazı yazdığımda  bazıları inanmadı veya işine gelmediği için inanmak istemedi ancak şunu belirtmek isterim ki bu olayın arkasında o kadar enteresan ilişkiler  tespit ettim ki aklınız şaşar. Bir ilde Müftülük  yapmakta olan Oflu bir hemşerim buraya İl Müftüsü olabilmek için bir hayli uğraş verdi, gitmediği siyasetçi, ulaşmadığı  iş adamı kalmadı ve sonunda kararnamesi  Başbakan'ın önüne kadar gitti ancak son anda yapılan bir müdahale sonucu  Hayrettin  Öztürk İl Müftüsü oldu. Kararnamesi bugün, yarın yayınlanır.

            Müftülük makamı gibi çok önemli bir makama  gelmek isteyen bir insanın siyasetçilerden aman  dileyerek gelmeye çalışması hiç tasvip etmediğim bir durum, bu arkadaşımızı  yaklaşık otuz yıldır tanırım. Ben  Of'ta görev yapar iken   Bayburt ilçe  idi ve bu arkadaş orada Müftü idi.  Milli piyango bileti aldığı veya kendisine ikramiye çıktığı için yıllarca İl Müftüsü yapılmamıştı, daha sonra birilerinin araya girmesi ile İl Müftüsü yapıldı, ancak arkadaşımız saçını boyadığı için camiada çok tepki aldığını da biliyorum. Bu konuda  uğraş veren siyasetçilerimizi tebrik ediyorum.

            Siyasete gelince bazı ilçelerimizde Ak Parti delege seçimleri ile ilgili yapılan hatalardan ötürü çok sıkıntılı bir süreç yaşandı, Ak Parti Genel Merkezine gidildi, ilçe seçim kurullarına  şikayetler  yapıldı, sonuç alınamayınca bize gelindi biz de bu  tepkileri  görmezden gelemezdik, birçok ilçede bu tür sıkıntılar  olmasına rağmen sadece Çarşamba ve Havza ilçelerindeki  sıkıntıları  gündemimize almış olmamıza rağmen bir hayli ses getirdi, bu haberlerin yapıldığı günlerde gazetemizin telefonları adeta  kilitlendi. Mübalağasız dün Havza ilçesinden ellinin üzerinde insan aradı ve tebrik etti, demek ki bir hayli  sıkıntı vardı ki insanlar telefonlarına sarıldılar.

            Çarşamba'da da durum farklı değil  yıllarca teşkilatlarda, köylerde uğraş veren insanlar delege yapılmamış ama partiyle uzaktan yakından ilgisi olmayan hatta başka partili olduğu tespit edilen bazı kişilerin dahi üye yapıldığı iddiası var. Bu konuda bu saatten sonra yapılacak pek bir şey yok ancak herkes  yaptığı  hatanın bedelini bir gün ödeyeceğinden şüphesi olmasın.  Aslında  bu arkadaşlarımız yine İlçe Başkanı olacaklardı ama insanların gönlünü kazanarak olacaklardı, şimdi ise herkesin  lanetlediği ilçe başkanı olacaklar ben bunu hazmedemiyorum, bu arkadaşlarımız hazmedebiliyorlarsa onlara diyecek bir şey bulamıyorum. Bugünlük de bu kadar yeter kalın sağlıcakla 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
4 Yorum
Adnan Bahadır Arşivi
SON YAZILAR