BOYU UZUN AKLI KISA ADAMIN ...

BOYU UZUN AKLI KISA ADAMIN TV KANALINDAN SEÇMELER    

Hazreti Ali efendimiz “Akılsız adamdan dostun olacağına akıllı adamdan düşmanın olsun” buyurmuş, ne kadar güzel bir söz değil mi?  Adamın birisi düşman sahibi imiş sürekli olarak kendisini kollarmış, hatta evinde bulunduğu oda belli olmaması için kaldığı odada elektrik yakmazmış. Bir akşam tuvalete giderken lambasını yakmış, düşmanı da o ara kendisini kolluyormuş, bu arada hanımı düşmanın varlığından söz edip lambayı söndürmesini söyleyince adam “Hanım benim düşmanım beni tuvalette vuracak kadar onursuz değil” deyince dışarıda gözetleyen düşmanı vaz geçip bir daha kapıda beklememek üzere oradan ayrılmış.

Bundan üç yıl önce Hüseyin Akan'ın basın danışmanı yapmak istediği ve bizim sert tepkimiz sonucunda vaz geçtiği yanardöner vasıfsız zampara bozuntusunun talebi sonucu RAKS TV de programlar yapmaya başlamıştık. O programlar çok önemli olayların ortaya çıkmasına neden olduğu gibi, bazı sıkıntıları çekmemizde de etkili oldular ancak sonuç itibarı ile şehrin yararına olan birçok olay aydınlandı. Birçok çete bozuntusu haddini bildi, bazı siyasetçiler piyasadan silindi. Bugün şayet bazı eski il Başkanları siyaset arenasından silinmişse o programların çok etkili olması sonucu bazı olayların gün yüzüne çıktığını ve bu insanların gerçek yüzlerinin tanınmasına vesile olduğunu da unutmamak gerek.

RAKS TV de programlarımızın başlamasının ardından adeta reyting rekorlarının kırıldığını gören kanal ortağı boyu uzun aklı kısa adam kanala ortak olmam için bir hayli baskı yaptı ancak ben kabul etmedim. Bunun üzerine kanalın % 55 hissesini alıp tek başına kanalı istediği gibi yönetmeye başladı. Kanalı kurup, emek veren, çilesini çeken arkadaşımız bu boyu uzun, aklı kısa adamı güvenilir birisi zannedip % 45 hissede kalmaya razı olunca kanalın kaderi o gün değişti. Bizimle ortak yayın politikası yapmak üzere anlaşan bu boyu uzun aklı kısa adam bize çete tarafından yapılmak istenen operasyonun ikinci haftasında tam bir u dönüşü ile gitti. Karşımızdaki insanlarla anlaştı. Bir insan bu kadar dönek, bu kadar kişiliksiz nasıl olabilir anlamış değilim.

Medresei  Yusufiyye'de  TV  kanallarını seyrederken birde ne göreyim  büyük bir organizasyon  sonucu birleştiklerini ilan eden iki kanalın reklamı ve reklamda “Biz  üzerimize  düşeni yaptık sıra halkımızda”  sloganı ile büyük bir reklam kampanyası başlamış, her programdan önce bu reklam yayınlanmak sureti ile kamuoyuna çok büyük bir organizasyonun imajı verilmeye çalışılıyor. Ziyaretime gelen arkadaşlara bu birlikteliğin ancak altı ay sürebileceğini söyledim, gerçekten de altıncı ayda ilk büyük çatlak başladı ve TV'nin ilk sahibi kanaldan dışlandı ardından bir yılın sonunda yapılan böyyüüüüüük organizasyon da fiyasko ile sonuçlandı. Bizim boyu uzun aklı kısa adam  bu kez soluğu Vezir  Hazretlerinin kucağında aldı, sizin anlayacağınız adamcağız  dolap beygiri gibi dönerken  oturmadığı kucak  kalmadı.

TV kanalının ilk kurucusu olan arkadaşımızın % 45'lik hissesi yok sayılıp kanal o  yok sayılmak sureti ile yönetilmeye başlanınca bu arkadaşımız boş durmayıp, bu işlerde  uzman olan bir avukat tutup bu  işleri ona havale ediyor. Geçtiğimiz haftalarda genel kurul yapmak isteyen TV kanalının bağlı olduğu şirket genel kurulu topluyor ancak avukatın müdahale etmesi sonucu genel kurulu iptal etmek zorunda kalıyor. Avukat bu işi ne pahasına olura olsun halledeceğini, ya kanalı eski sahibine teslim ettireceğini veya  boyu uzun aklı kısa adamı ağır cezada yargılattıracağını söylüyor ve bu konuda çok iddialı.

Dün sabah  TV kanalları zaplarken RAKS  TV ye takıldım sabah programını sunan çok düzgün diksiyonlu!.. (Türkçesi çok bozuk) bir bayanın gazeteleri okuduğunu fark edince dikkatle dinlemeye çalıştım, bir de ne göreyim bizim boyu uzun aklı  kısa adamın kanalında DENGE  Gazetesi'nin dışında tüm yerel gazeteler okunuyor. Daha önce izlemediğimden dikkatimi çekmemişti. Demek ki bir hayli zamandır bu aklı kısa kendisini çok bilmiş zanneden ahmak arkadaşımızın TV kanalında bizim gazetenin haberleri yer almıyor. Ben de diyorum ki  bizim haberler ve köşe yazıları neden ciddiye alınmayıp, mahkemeye verilmiyorum!.... meğer bizim aklı kısa adamın kanalında okunmadığı  için kimse bizi ciddiye almıyor!... mahkemeye vermiyor!.... ve gündemde hiç yokuz!...

Bizim aklı kısa ahmak adamın kanalında  yeni reklamını gördüm aklım şaştı meğer adam holding kurmuş bilmem ne grup'a  bağlı TV kanalı, Akaryakıt istasyonu (İstasyonda mal almak için kuyrukta bekleyen yüzlerce araçla birlikte!..) ve bir ticari iletmesi ile şehrimizin en büyük grup holdingini oluşturan bu arkadaşımıza şapka çıkarmak gerektiği kanaatiyle!... Kalın sağlıcakla

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum
Adnan Bahadır Arşivi
SON YAZILAR