Bizim muhteremler palandöken'e...

Bizim muhteremler palandöken'e tatile gitti

Ak Parti il Başkanı yoğun ve hummalı çalışmanın ardından, tüm teşkilatları memnun ederek! hazırladığı İl Genel ve Belediye Meclis üyelikleri aday listelerini ilçe seçim kurullarına verdikten sonra, yanına mahalli idareler başkanı, Halkla ilişkiler başkanı ve atakum ilçe başkanını alarak Erzurum Palandöken"e kayak yapmak üzere tatile çıkmışlar. Aslında biraz erken çıkmışlar tatile. Zira çok değil 3–4 ay sonra sürekli tatil yapma imkânı bulacak olan bu ekip, acele davranıp, kış tatiline çıkmasına hiç gerek yoktu.
Neden böyle söylediğimi merak eden arkadaşlarımıza, birkaç noktayı anlattığımda, onlarda bana hak verecekleri kanaatindeyim. İsterseniz memnun ettikleri ilçelerden biri olan Bafra"dan yola çıkarak beriye doğru gelelim. Ali Akyüz"ün il Başkanı olmasında büyük emek sarf edenlerden birisi de o günkü ilçe başkanı Haluk Bülbül olduğu bir gerçektir. Tüm siyasi gücünü ve eforunu Ali Akyüz için harcayan Haluk Bülbül milletvekili adayı oldu, il teşkilatından yeterli desteği alamadı, yakın çalışma arkadaşı olan Gazi Devlet Hastanesi Başhekimi Dr. Habib Demirel milletvekili aday adaylığı sonrası görevine döndürülmedi, şimdi ise il genel meclisi adayı oldu sıralamaya sokulmadı! Neymiş efendim Ahmet Yeni istememişte ondan koymamışlar! Lafa bak beriye gel, madem o kadar milletvekili sözü dinliyordunuz, koskoca Başbakan yardımcısı Hayati Yazıcı, Osman Çetinkaya için devreye girdi neden yazmadınız onu listeye? Öte yandan dört milletvekili Çarşamba"da Durmuş Sezgin olsun diye genel merkezi arayıp, devreye girmiş olmalarına rağmen, onu listeye neden yazmadınız? Merkezde sizin için kapı kapı gezip, kongrede oy isteyen Dr Hakan Taşlı, Reşat Keleş, Hacı Yavuz gibi arkadaşları neden yazmadınız? 19 Mayıs ilçesinde milletvekili yakını olduğu için yazmadığınız Mahmut Çakmak görev yaptığı süre içerisinde görevinde hangi yanlışlığı yaptı? Bafra"da Muharrem Ceylan gibi bir adamı liste dışı bırakmanın sebebini nasıl izah edeceksiniz?
Bu saydıklarım o kadar az ki sormayın gitsin, Gazi Belediyesi"nde görev yapan Nimet Albayrak 4 yıl boyunca işini gerek meclis üyesi olarak, gerekse Başkan yardımcısı olarak hakkıyla yerine getirmiş bir hanımefendi, hem bayanlara yer vereceğiz diyorsunuz hem de işini layıkı ile yapanları listelerden çıkartıyorsunuz!  Nimet Albayrak için değil Ak Parti"li meclis üyeleri, diğer partilere mensup meclis üyeleri bile en ufak bir şikayette bulunmayıp, sitayişle bahsederken, böyle değerli bir elemanı listeden silmenin ne anlamı var bilemiyorum.Yakakent ilçesinden, Terme ilçesine, Vezirköprü ilçesinden, Salıpazarı ilçesine, kısacası ilçelerin tümüne bir bakın. Memnun olup, ben il teşkilatından memnunum gayet güzel bir liste yapmış, gerek Başbakan"ın söylediği kriterlere uygun, gerekse parti teşkilatlarının istedikleri gibi yapıldı diyen kaç kişi var? Severiz, sevmeyiz o işin başka boyutu ama ilimizde Ak Parti"nin altı tane milletvekili var, içlerinden bir tanesi çıksın, yok arkadaş sen yanlış yazıyorsun ben il teşkilatının yapmış olduğu listelerden memnunum desin, derhal çıkıp bu toplumdan özür dileyeceğim ve diyeceğim ki değerli okurlarım yaşım 46, az çok siyasetten anladığımı sanıyordum ancak hata etmişim ben siyasetten anlamıyormuşum, bu işi Adem Güney ve Uğur Hacıkerimoğlu biliyor, siyaset onların işi. Fakat bu şehirde yaşayıp, Ak Parti"de siyaset yapan 100 kişiden 95"i bu insanlardan rahatsızlık duyup, onlara lanet okuyorsa, başlarını iki ellerinin arasına koyup, acaba biz nerede hata yaptık, neden yaptık, kim bizi dolmuşa bindirdi deyip, bu işi bırakmaları gerektiği kanaatindeyim. Zira Ticaret Odası seçimlerinde Sayın Sakoğlu"na seçimlere girme diyen dostlarını dinlemeyip, seçimden yenilgi ile çıktığı gibi, bu arkadaşlara bırakın kongreye gitmeyi, derhal görevlerinden ayrılıp, insanların onlara farklı gözle bakmasını engellemelidirler.
Siyaset uzun soluklu bir yoldur, insan fırsat eline geçtiğinde, durumu kendi lehinde değerlendirmek isteyebilir. Ancak eline geçen fırsatı hakkıyla kullanmayanlara, Cenabı Hakkın o fırsatı bir daha vermeyeceğini çok iyi bilmesi gerekir. Bu nedenle bizim tatile çıkan arkadaşlarımızın, tatil dönüşü teşkilatlar onları tatile çıkarmadan, kendileri çekilmeleri gerektiği kanaatindeyim. Her zaman söylediğimi tekrar ediyorum, hastayım dedim inanmadınız, öldüm ne olacak dediğim gibi, şimdi de diyorum ki, bu arkadaşlarımızı siyasi ölüm gelip bulmadan, kendileri çekilsinler ki, yaptıklarının bedelini ödemek zorunda kalmasınlar. Hoşça kalınız.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
15 Yorum
Adnan Bahadır Arşivi
SON YAZILAR