BİRİLERİ ŞOK OLMUŞ AMA NAFİLE

BİRİLERİ ŞOK OLMUŞ AMA NAFİLE

Dün özellikle köşe yazmadım, nedenine gelince aylardır siyaset yazan, asıp, kesip, palavra sıkanlar önceki günkü Ak Parti kongresinde öyle ters köşeye yattılar ki anlatamam. Bu kadar palavradan sonra dün ne yazacaklar diye çok merak ettim ama adamlar her zamanki gibi sanki hiçbir şey olmamış gibi pişkinliğe verdiler. Oysa daha önceki güne kadar kimileri bağlı oldukları şirketlerin kredilerini devam ettirebilmek için bazı vekilleri ön plana çıkarmaya çalışıp MKYK' YA kesin girecekler diye manşet haberi yaptılar, kimisi köşesinde yeni MKYK' YA girecek vekillerin kesin olarak biliyormuş gibi yazdılar. Bazıları ise bir ay önce biz manşetten Ahmet Demircan'ın MKYK' YA gireceğini yazınca orasını burasını yırtıp, her gün hayır giremeyecek diye yazdılar. Sizin anlayacağınız herkes kendi siyasi geleceğine ve menfaatine göre veya Ağa Babalarının isteklerine göre yazdı, çizdi ama biz ta 21 Ağustos tarihinde manşetten Ahmet Demircan'ın yeni MKYK' da yer alacağını yazarak siyasi öngörümüzü ortaya koymuştuk.

Daha sonraki süreçte Ahmet Demircan yıpranmasın diye ismini telaffuz etmedik. Çünkü Ahmet Demircan'ın listeye gireceğini bazı çevreler bilmiş olsaydı kendilerinin MKYK' YA girmek için verdikleri uğraşın belki on katını Ahmet Demircan'ın girmemesi için vereceklerinden emin olduğumdan kıyından, köşesinden azıcık yazıp geçtim. Buna rağmen bazıları o kadar rahatsız oldu ki anlatamam. Bu menfaat çevrelerinin bazı yandaş gazetecilere haber, köşe yazısı gibi saçma sapan yalan yanlış haberlerle adamı yıpratmak için ellerinden geleni yapmaya başladıklarını görünce adamcağız zarar görmesin diye bir daha ismini zikretmedim. Ama bir işi Allah murat etmiş ise ona kimse engel olamaz. Allah'a şükürler olsun ki Başbakan Samsun'daki tabloyu çok güzel okumuş ve gereğini yapmış, aksi halde şehir perişan olmuştu. Bu zavallılar o kadar uğraş vermelerine rağmen dedikleri veya istedikleri olmayınca şok oldular ama nafile korkunun ecele faydası yok.

Bilmem hatırlar mısınız bundan bir veya iki ay önce bu şehrin rahatlaması için iki Vekilden kurtulması gerekir diye bir yazı yazmıştım, Pazar akşamı itibarı bu dediğim gerçekleşmeye başladı. Bazıları o Vekili dışarıda bıraktı ama Büyükşehire aday yapacak diyebilirler ama bana göre asla olmaz. Çünkü eski MKYK' dan çıkan isimlere baktığımızda İdris Naim Şahin, Kürşat Tüzmen, Ayşe Böhürler, Sait Yazıcıoğlu gibi isimlerin tamamı siyasi hayatları bitme noktasına gelmiş isimler olduğu açıkça ortada. Bu nedenle Cemal Vekilin bu şehirde siyasi ömrü Pazar günü itibarı ile bitmiştir. Bu dediğime bazıları inanmak istemeyebilir, saygı duyarım ama bugüne kadar siyasi tahminlerimde pek yanılmadığımı beni tanıyanlar bilir. Bu şehrin önünü tıkayan iki siyasetçiden birisi gitti diğeri ne zaman gidecek derseniz az sabırlı olursanız o günler de yakında gelecek. Başbakanın herkesi gereği kadar tanıdığı yaptığı MKYK listesinden belli oldu, onun için hiç üzülmeyin güzel günler yakındır haberiniz olsun.

Peki, bundan sonraki süreç nasıl yürür derseniz Başbakan'ın yeni A Takımı açıkça ortada. Ak Partiyi bu ekip yöneteceğine göre şehrimizin bundan sonraki siyasi geleceğini de bu ekip belirleyecek. Yeni ekip sağlam bir ekip, yönetimdeki insanlar hem aklıselim insanlar, hem de akçeli işlerle işleri olmayan, ağırlıklı olarak Milli Görüş geleneğinden gelen insanlar. Milli Görüş geleneğinden gelmeyenler de geçmişleri temiz, vatan sevgisi, demokrasi kültürü nedir bilen seviyeli insanlardan oluşmakta. Bu ekibin ülkeyi geldiği noktadan daha da güzel bir noktaya getireceği kanaatindeyim. Hele, hele şehrimiz son on yıldır birkaç siyasetçinin egolarını, kaprislerini, ihtiraslarını ve kinlerini tatmin etmek için o kadar sıkıntılı günler yaşadı ki anlatamam. Bunu yaşamayanlar bilmez ben bizzat bu sıkıntıları yaşamış birisi olarak şehrin önünü tıkayan bu insanlardan kurtulmanın şehir adına çok sevinilecek bir durum olduğu kanaatindeyim.

Üzülerek ifade etmek gerekirse son on yıldır şahsi kaprisleri, kinleri ve çıkarları nedeniyle hem Ak Partiye, hem de bu şehre o kadar çok zarar veren siyasetçiler oldu ki bunu yaşamadan anlamak mümkün değil. Allah'a binlerce şükürler olsun o siyasetçilerin sonu geldi artık onları sadece bu şehir değil başta Başbakan olmak üzere tüm ülke tanıdı. Sadece tanımakla da kalmadı yaptıkları bazı icraatları görerek toplum ne olduklarına kara verdi. Başbakan'ın son MKYK'daki seçimi nedeniyle bir kez daha hem takdir ettim, hem de ona olan güvenim bir o kadar daha arttı. Artık bu şehirde birileri değil hak ve adalet egemen olacak. Egemen güçler, şer ittifaklar, yiyip içip her türlü menhiyatı yapanların yaptıkları yanlarına kar kalmayacak. Rabbim şerlilerin şerrinden bu toplumu korusun. Kalın sağlıcakla

 

 

Hızlı Linkler: Otobüs Bileti, Ulusoy Bileti, Otobüs Firmaları, Otobüs biletleri

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
8 Yorum
Adnan Bahadır Arşivi
SON YAZILAR