BAŞBAKAN'A GİDEN LİSTEDE KİMLER VAR

BAŞBAKAN'A  GİDEN  LİSTEDE  KİMLER  VAR

                Önceki gün manşetten verdiğimiz haberle ilgili bir hayli arayan soran oldu, hatta bir çok okurlarımız  kendi istedikleri adaylarla ilgili yorum yaptı. Bazı okurlarımız kendilerine yakın insanların  listelerde isimlerini göremeyince bir hayli canları sıkıldı. Hiç unutmuyorum 1999  yerel seçimlerinde Refah Partisi Ahmet Okuyucu'yu Aday göstermeyince bizler yanında olan arkadaşları olarak hangi Partiye giderse gitsin yanında olacağımıza söz vermiştik. Bunun üzerine bazı Partilerle görüşmeler yapıldı. Büyük Birlik Partisi'nden Aday olması noktasında anlaşmaya varılmasına rağmen o günkü Canik Belediye Başkan Adayı ve bazı arkadaşların ısrarlı olumsuz tavırları sonucu aday olamayınca  o günkü adıyla Demokrat Türkiye Partisinden  Aday olmuştu. Bizler de canla başla mücadele ederek seçimde 7885 oy almıştı, ancak biz işin başında Okuyucu Başkanın seçimi kazanamayacağını bilmemize rağmen  seçim sonunda bir hayli üzüldük, ben bir hafta Trabzon'a gidip orada dinlenmek  zorunda kalmıştım. Daha sonraki süreçte bu tür işlere alışınca seçim kazanmakla kaybetmenin kardeş olduğunu anladık.

                Bu detayı verme nedenimiz Ak Parti de doksanın üzerindeki Aday Adayının sadece onyedi tanesinin Aday olacağını düşündüğümüzde geriye kalan yetmiş küsür Aday Adayı ve çevresinin  tepkisine hak vermemek mümkün değil. Ancak takdir edersiniz ki,  her ilçeye her Parti'den sadece tek bir kişi aday olacak. Ak  Parti Genel Merkezindeki  İlçe Başkanlarını tespit komisyonu, geçtiğimiz Cuma günü itibarı ile görevini tamamlayarak tespit ettiği isimleri Başbakan'a  sundu. Bu isimler içersinde net öğrenebildiklerimizi  gazete  manşetinden haber olarak verdik. Habercilik çok farklı bir şeydir zaman gelir hiç canınızın istemediği hatta  kendi aleyhinizde dahi olabilecek haberleri yayınlamak zorunda kalırsınız. Geçmişte biz  bu tür haberleri çok yaptık bundan sonra da yapmak zorundayız.  Ak Parti Genel merkezi  İlçe Belediye Başkanları belirleme komisyonunun tespit ettiği isimleri teşkilat Başkanı Ekrem Erdem Başbakan'a sundu. Başbakan  hafta sonu bu isimler üzerinde bir çalışma yaptı, kendi cebinde veya bilgi dağarcığında  kendisine iletilen isimlerden farklı bir durum var ise o zaman biraz  daha  araştırma yaptıktan sonra onaylayabilir veya kendi referansında olan isimlerle gelen isimler arasında  farklı tercihlerde bulunabilir. Önceki gün Manisa'da bir gazetecinin sorduğu soruya cevap veren Başbakan İlçe Adaylarının ay'ın onun da açıklanacağını söylediği yönünde bir haber  ajanslara düştü. Belki süreç biraz uzayabilir, zira Yüksek Seçim Kurulu seçim takvimini ay'ın sekizinde başlatıyor, ay'ın sekizinden sonra hiç bir Parti adayını değiştiremeyeceği için süreç  ay'ın onuna uzayabilir.

                İlçelerle ilgili komisyonun tespit ettiği isimleri üç aşağı beş yukarı biliyoruz. İlkadım'dan Erdoğan Tok ile İhsan Kurnaz'ın ismi tespit edilmiş, kamuoyu yoklamalarından en çok  oy'u Ahmet Okuyucu'nun aldığını hepimiz biliyoruz ancak, Siyasette iki kere iki dört etmediğinden Okuyucu'nun adını Başbakan'a göndermemeleri  anormal karşılanmamalı. Bana göre hiç yıpranmamış bir isim olan Mustafa Topal çok güzel bir isimdi ama mevcut teşkilat onu yapmaz. Atakum'da İshak Taşçı isminin çıkması  normal bir durum, Aday Adaylıklarında ilk yarış başladığında Hüseyin Dereli çok şanslı bir isimdi ancak İshak Taşçı o kadar ciddi bir performans gösterdi ki inanın takdir ettim. Seçim demek çalışmak demektir, seçim demek para harcamak demektir. Facebook sayfasından falanca Aday şuraya gitti feşmanca Aday bunu  yaptı şeklindeki çalışmalar hikayeden öteye geçmez, cimri olan arkadaşlar ne kadar güçlü olursa olsunlar seçimi almaları mümkün değildir. Arabasına binip seçim çalışması yapmaktan çekinen adaylar, üç beş kuruş harcayıp yanındaki ekibi yedirip içirmekten korkan Siyasetçiler evlerinde oturup tespih çeksinler.

                Canik İlçesine gelince orada Osman Genç mevcut Belediye Başkanı olduğundan bir  adım öndedir, onun dışındaki Adaylardan İbrahim Sandıkçı da, İlker Efe'de, Tülay Kavraz da çok güzel performans gösterdiler, hatta mevcut Vekillerin büyük bir kısmı Osman Genç'i istemiyor ancak Genel Merkez her şeye rağmen onu Aday yapacak gibi gözüküyor, çünkü mevcut Belediye Başkanı. Ak Parti Genel Merkezi bir aksilik olmaması durumunda mevcut İlçe Belediye Başkanlarının tamamını yeniden Aday gösterecek, Çarşamba'da Hüseyin Dündar, Salıpazarı'nda Halil Akgül, Havza'da Murat İkiz, Vezirköprü'de Sadık Edis Adaydır. Ayvacık'da durum farklı mevcut Başkan değişebilir eski İlçe Başkanı Kemalettin Bey Aday olabilir. Ondokuzmayıs'da da eski Bakan Kılıç ve İl Başkanı mevcut Başkanı istemiyorlar. Necmi Şener ismi üzerinde duruyorlar. Ancak kanaatimce orada da Osman Topaloğlu yeniden adaydır. Diğer İlçelerde durum ne olur derseniz  onu da önümüzdeki yazıda yazalım, zira bize ayrılan yer bitti, arkadaşlar bize  özel  torpil yapıp tam sayfa vermiyorlar, yazı karakterini küçültüp aynı yere koyuyorlar, bu kez de yazı okunmuyor, o nedenle bugünlük de burada son vermek zorundayız. Kalın sağlıcakla

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum
Adnan Bahadır Arşivi
SON YAZILAR