Semiha Sandıkçı

Semiha Sandıkçı

BİR GÜN DEĞİL HER GÜN KALBİMDESİN

Sevgili peygamberimiz (s.a.v)"baba cennetin orta kapısıdır"diyor.

Ahirette cennetin orta kapısı, dünyada ise koca bir çınar ağacı.  Gölgesi tüm aileyi saran , dalları heryere uzanan. Evlatlarının güvencesi, sarsılmaz dayanağı.

Özellikle kız çocukları babalarına çok düşkün olur.Bende küçüklüğümden beri babama çok düşkün,hayran bir çocuktum.Her hareketimde, kararımda onu üzermiyim ya da sevindirirmiyim diye düşünürdüm.Onun bakışlarında sevgiyi, sarıldığımda en büyük şevkati bulduğum güvenli limanım olduğu için.

Yolumu aydınlatan en değerli ışığım.O değerli bilgileriyle ve kültürüyle fikirlerine saygı duyduğum,danıştığım,O söylüyorsa doğrudur dediğim bilge adam.İçim daraldığında nasihatiyle yüreğimi ferahlatan esinti.

Ben bu hayatta okumaya ve yazmaya  Onun sayısız kitapları arasında başladım.Hiç oku demedi.Kendi okudu bize anlattı,heveslendirdi.Severken bizi şiirlerle sevdi.Onun iltifatları bile nağmeli,nazik ve kadife.

O üzülmesin diye paylaşmadığım dertlerimi bile anlayan,mutlu etmek için çaba harcayan,biz onu kızdırsak bile genelde susan, konuşsa da lafını seçen latif insan.

Üç kızının gözünün bebeği,en değerlisi.Ettiği dualar saadet güneşi.Biz cömertliği, saygıyı,iyi niyetli olmayı,empati kurmayı,sabretmeyi ve özellikle kanaatkar olmayı Onun sözlerinden değil yaşantısından öğrendik. Onun verdikleri ve bize öğrettikleri yaşamımız boyunca sürecek armağan.

Eşine değer veren, kıymetini bilen,kendi hatalarını kabul eden, eşini sabah namazına kaldırırken türküyle çağıran naif bir eş. Torunlarının sevgilisi, evlatlarının hayat güneşi BABAM.Hayat seninle daha kolay.Allah seni başımızdan eksik etmesin.Uzun ve sağlıkla yine bize gölge ol,dayanak ol inşallah.

İlk adımımı attığım günden beri ellerimi bırakmadığın ,en zor ve en güzel anlarımda hep yanımda olduğun için sana sonsuz teşekkürler.

Seni çok seviyorum.

Ayrıca bana yirmi yıldır babalık yapan kayinpederimin ve tüm babaların babalar günü kutlu olsun.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum
Semiha Sandıkçı Arşivi

KANIT

18 Aralık 2023 Pazartesi 13:57
SON YAZILAR