ARA BİZE YARAMADI

ARA BİZE YARAMADI

PTT 1.Lig'in 12'nci haftasında zorlu Göztepe deplasmanından vurgun yiyen Kırmızı Şimşeklerde moraller hiçte iyi değil. Lider olarak çıktığı deplasmandan keseden harcayarak yine lider dönen, Samsunspor büyük avatanjını kaybetmiş oldu. Son 3 maçını kaybeden Göztepe'nin bu galibiyeti ekmeğine yağ sürerken, kendisinide bir anda yukarılarda bulmuş oldu. Dorusunu söylemek gerekirse, Samsunspor bu maça 1 puan parolası ile çıktı. Öyle de olacak ki Hakem Deniz Ateş Bitnel olmaz dedi. Penaltı ile uzaktan yakından ilgisi olmayan bir pozisyonan hiç tereddütsüz beyaz noktayı gösterirken, Samsunspor'da verilen uyduruk penaltının esiri olmuştu. 1-0 geriye düşme Samsunspor Teknik Direktörü Ümit Özat'ın planlarını alt üst etti. Bu 90 dakika boyunca takdir hakkını Göztepe'den yana kullandı. Hakemde Göztepeli olarak, Samsunspor 12-11 mücadele etme mecburiyetinde kaldı. Ama lider Samsunspor, Süper Lig'e giderken böyle maçlarda hakemide yenmesi gerekmez mi? 

Samsunspor bu maça istediği gibi başladı. Tutuktu fakat ilk yarıyı idare etti. Taha gibi ortasahanın beyni, henüz değil gibi geldi bana. Bu futbolcu sakatlık korkusu yaşıyor. Böyle önemli bir maçta bana göre ilk 11'de yer almaması gerekirdi. Madem Ofoedu sakat değil, ilk 11'de neden forma şansı verilmedi? Benim bildiğim kadar sizlerde biliyorsunuz. Ofoedu,  Kone ikilisi gol bulma yollarında, inanılmaz ikili olmak sahada yer alıyorlar. Ne yazık ki... Ümit Hoca'nın yapmış olduğu değişiklikleri bu sefer tutmadı. Bana göre büyü bozuldu. PTT 1.Lig'de Göztepe'yi yenemeyen takımları döverler derler. Ama biz başarılı olmadık.


Lig uzun bir maraton Samsunspor, lig fikstüründe 22 puan ile liderliğini devam ettiriyor. Ama şöyle bir geriye bakacak olursak, 22 puanlı Karabük, 21 puanlı Elazığ, 21 puanlı Alanya geriden kopup gelip ensemize yerleştiler. Bu lig gelecek hafta önemli müsabakalara sahne olacak. Samsunspor kendi sahasından yakın komşusu Giresunspor'u konuk ederek, 3 puan kovalama gayreti içerisine girecek. İnanır mısın bana? Samsunspor bu maçta 0 hata ile oynayıp kazanarak, zirvedeki yerini koruması gerekiyor. Samsunspor ve Teknik Direktör Özat, Göztepe mağlubiyetinden ders çıkarmış olmalı. Ona göre tedbirler alıp, futbolcualr uyarılarak, sıkıntılar giderilmesi gerekiyor. Bu mağlubiyet dünyanın sonu değil. Bu yenilgi nazar boncuğu olması dileğiyle.


HERŞEY BÜYÜK SAMSUNSPOR İÇİN!

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Erdal Cansu Arşivi
SON YAZILAR