AN İTİBARI İLE İLÇELERDEKİ DURUM

Seçim havasına girildi mi girilmedi mi henüz çok net belli olmamakla birlikte an itibarı ile İlçeleri değerlendirmek gerekirse merkezden işe başlamak gerekir. İlk olarak en büyük ilçe İlkadım ilçesinden değerlendirmelerimize başlayalım. İlkadım ilçesi Samsun ilinde bu dönemde yapılacak en zor seçim bölgesi olduğu bir gerçek.  Mevcut Başkan Erdoğan Tok ile eski Başkan Necattin Demirtaş arasında ciddi bir rekabetin olacağı ortada. Önümüzdeki hafta başında Belediye Meclis üyeleri ilçe seçim kuruluna verilip bu isimler netleşince durum değişebilir. Neden değişir derseniz pek çok isim meclis üyeliği beklentisine girmiş durumda, aradığını bulamayan pek çok isim yer değişikliği yaparak karşısındaki adaylara destek verirse şaşırmam. Kimsenin parti, dava mava derdi yok. Herkes düşmüş menfaati peşine meclis üyesi olup çoluğuna çocuğuna ne alabilirse en büyük davası bu olan pek çok insan var maalesef. O nedenle meclis üyeliklerinde partiler çok dikkatli davranmak zorundalar, Aksi halde işleri zor. Bu minvalde İlkadım bölgesinde de sıkıntı büyük, herkes meclis üyeliği bekliyor. Bakalım bu işi nasıl çözecekler.

 

 

Atakum’da CHP’den Cemil Deveci’nin aday yapılmasıyla birlikte Zihni Şahin biraz daha rahatladı. Zira CHP tabanı ciddi bir bölünme yaşadı. Şayet Cemil Deveci bu bölünmeyi toparlayamaz ise hiç şansı yok. Zihni Şahin sevecen kimliğiyle hatırı sayılır bir oyu tarafına çekmiş durumda ancak önümüzdeki bir buçuk aylık süreç bu işi daha iyi belirleyecek. Canik’te ise AK Parti çok güçlü olduğundan İbrahim Sandıkçı’nın seçimi alma sıkıntısı yok gibi ama İYİ parti Atıf Yiğit’i aday gösterip Atıf Yiğit’in eski tabanının oyunu alabilirse hatırı sayılır meclis üyesi çıkarabilir.  Orada İbrahim Sandıkçı için en büyük sınav 2014 seçimlerinde Osman Genç’in aldığı oydan fazla oy alıp alamamak olacak. Doğuya doğru değerlendirmelerimize devam edecek olursak, Tekkeköy’de Hasan Togar’ın karşısına aday olarak İYİ partiden çıkan eski AK Parti ilçe Başkanı Mustafa Candal’ın çok fazla şansı olduğunu düşünmüyorum. Her ne kadar arkasında Hasan Togar’a karşı tepkisi olanlar varsa da Hasan Togar ve AK Parti güçlü olduğu kanaatindeyim. Çarşamba’da Halit Doğan’ın karşısında İYİ parti aday çıkarmış olsa da çok fazla bir kıymeti harbiyesi olmadığı kanaatindeyim. O nedenle Halit Doğan’ın açık ara seçimi alacağı kanaatindeyim.

 

 

Ayvacık’ta Halil Kalaycı’yı tanımamakla birlikte daha önce görev yaptığı Gençlik ve Spor ilçe müdürlüğü veya fakir fukara fonundaki görevleri nedeniyle Ayvacıklıların teveccühünü kazanmış bir isim olması nedeniyle seçimi alması zor olmayacak gibi gözükmekte. Karşısında Büyük Birlik Partisinden aday olan Erdal Avcı Ayvacık’ta sevilmeyen bir isim. Gerek ağabeylerinin Ayvacık’taki geçmişleri, gerekse kendisinin Ziraat odası Başkanlığı dönemindeki uygulamaları nedeniyle toplumun ciddi anlamda tepkisini almış bir isim olması nedeniyle şanslı olmadığı kanaatindeyim. Salıpazarı’nda Halil Başkan sevilen bir isim, karşısında İYİ partiden aday olan arkadaşın da insan olarak ilçede sevilen bir isim olduğunu öğrendim ama Halil Akgül bu seçimi açık ara alacağı kanaatindeyim. Terme’de Şenol Kul’un aday yapılmaması isabetli bir karar. Zira Şenol Kul Başkanlığı döneminde Terme’ye en ufak bir katkı sağlayamamış bir arkadaşımız. Bazılarının dediği gibi aday yapılmaması nedeniyle kamuoyunda bir tepki olduğu tamamen hilaf-ı hakikat. Tepki kamuoyunda değil de sürekli yemlediği bazı basın yayın kuruluşlarında olduğu ortada. AK Parti’nin adayı olan Avukat arkadaş sevilen bir arkadaş ama Saadet partisinin adayı olan arkadaş da sevilen bir isim. Şayet diğer partiler aday çıkarmayıp Saadet’in adayına komple destek verirlerse onun da şansı olabilir ama ağırlıklı olarak ibre AK Parti adayından yana gözükmekte.

 

 

Şehrin batı yakasına bakacak olursak Ondokuzmayıs’ta Osman Topaloğlu yine seçimi alır. Karşısına İYİ partiden aday olarak çıkan eski Dereköy Belediye Başkanı Ahmet Topaloğlu arkadaşımız ama çok şanslı olduğunu söylemem mümkün değil. Bafra’da da durum aynı mevcut Başkan Hamit Kılıç seçimi açık ara alacağı kanaatindeyim. Alaçam’da zaten Cumhur İttifakının adayı olan arkadaş neredeyse tek tabanca seçime girdiğinden kendisine tepki olsa da seçimi alır. Yakakent’te durum nedir derseniz orayı çok fazla bilmemekle birlikte AK Parti adayı Hüseyin Kıyma mevcut Başkan olduğundan bir adım önde gözüküyor. Lakin Yakakent ilçesinde CHP’nin de hatırı sayılır bir oyu olduğu bir gerçek. Neticede küçük bir ilçe olduğundan orada ufak sayılarla Başkanlığı almak mümkün. Kaldı şehrin Güney bölgesi ama bizim de yerimiz bitti. Onu da başka bir yazıda konuşmak üzere, kalın sağlıcakla.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
17 Yorum
Adnan Bahadır Arşivi
SON YAZILAR