ADEMCİĞİM İSTİFA EDECEKMİŞ...

ADEMCİĞİM İSTİFA EDECEKMİŞ BENİM HALİM NİCE OLA

 

Genel seçimler yaklaşırken aday olmayı düşünenler ağır, ağır ortaya çıkmaya başladı. Parti Genel Merkezleri aday olmak isteyen teşkilat mensupları ile ilgili takvimi belirledi. Partiler aday olmak isteyenlerin Ocak ayı içerisinde istifa etmeleri konusunda üç aşağı, beş yukarı tavırlarını belirlemiş, hatta bu konuda il teşkilatlarına genelge göndermiş durumdalar.

 

2007 seçimlerinde Medresei Yusufiyye"de olduğumdan olup, bitenleri oradan takip etme imkanım oldu. Bazı gazeteler aday adayları ile ilgili anketler yapmıştı, bazıları sandık kurup, şehrin belli bölgelerindeki dükkanlara koymuştu, bazıları ise birilerini ön plana çıkarabilmek için kafasına göre anketler uydurup, gerçek imiş gibi lanse etmeye çalıştı. Netice itibarı ile hiçbir ankete itibar edilmeksizin adaylar belirlendi ve seçim yapıldı. Seçim sonrası ortaya çıkan tablo ve parlamenterlerle ilgili herkesin belli bir kanaati oluştuğundan geriye dönüp şu şunu yaptı, bu bunu yapmadı demekten öteye önümüzdeki süreci değerlendirmekte yarar görmekteyim.

            Geçtiğimiz seçimde AK Parti"den aday adayı sayısı 60 civarında idi, kanaatimce bu yıl da aynı sayıyı bulur hatta geçebilir de, CHP"de geçtiğimiz seçimde aday adayı sayısı 18 iken, bu seçimde yirminin üzerinde olacağı tahmin ediliyor. MHP"ye gelince geçtiğimiz seçimde 28 civarında aday adayı vardı bu seçimde de aynı sayıyı yakalayabilirler. Aday adayları ile ilgili şu ana kadar tespit ettiklerimi sizlerle paylaşacağım, bu sayılara ilave oldukça sizlere bildirmeye çalışacağım.

            Dilerseniz aday adayı olmak isteyenlerle ilgili ana muhalefet partisinden başlayalım. İktidar partisini en sona bırakalım. Mevcut Milletvekilleri Prof.Dr. Haluk Koç ile Suat Binici"nin adaylıklarının dışında  aday adayı olmayı düşünenler Bafra"dan İlçe Başkanı Şevki Yılmaz, Cengiz Sezgin, Alaçam eski Belediye Başkanı Fırat Anarat, Nazım Alkan, Atakum İlçe Başkanı Hamza Türkpençe, Tekkeköy eski Belediye Başkanı Feyzullah Çıkış, İhsan Kalkavan, Havza"dan Kemal Zeybek, Atakum ilçe yönetiminden Neşe Kangüler, Necile Çokay, Gül Aktaş, Dr. Cem Şahan, İstanbul"dan Ertuğrul Çepni şu ana kadar tespit edebildiğim isimler, ilerleyen günlerde bu isimlerin çoğalacağından şüphem yok. İsimler Borsa"ya düştükçe açıklayacağım.

            MHP"ye gelince şu an itibari ile teşkilatlardan istifa eden üç isim basına yansıdı, ancak bu isimlerin dışında geçtiğimiz seçimde listede olup seçilemeyen İbrahim Özyer"in aday adayı olacağı muhakkak, Bafra"dan İl Genel Meclisi üyesi Cemalettin Şimşek, eski Belediye Başkanı Hasan Aslan, Lokantacı Hasan Çakıroğlu, Av. Gürhan Gündüz, Samsunspor eski Kulüp Başkanı Sezgin Gümüş, eski adaylardan eski Vali Mustafa Yiğit aday olacaklar arasında zikredilirken, Kavaklı Dernek Federasyonları bir aday üzerinde durmak suretiyle herhangi bir partiden aday yapmayı düşünüyorlar. Bu adaylar arasında ağırlıklı olanı İlkadım eski Belediye Başkanı Ahmet Okuyucu olduğu yönünde, ancak Federasyon Başkanı Yılmaz Karagöz"ün de bazı partileri dolaştığı gelen haberler arasında. Bu arada liseden sınıf arkadaşım olan Prof. Dr. Necati Menek"in de aday olma noktasında uğraş verdiği gelen haberler arasında. Bu konuda şimdilik yorum yapmak istemiyorum, zamanı geldiğinde düşüncelerimi sizlerle paylaşacağım.

            Gelelim iktidar partisine İl Başkanı Adem Güney bizatihi kendisi ayın 15"inde istifa edeceğini söylemiş, bu konuda en çok üzüleceklerden birisi benim, nedenine gelince şayet aday olamaz ise siyaset sahnesinden silinip giderse ben kendisi ile ilgili yazı yazma şansımı yitireceğim, bunun benim için ne kadar üzücü bir durum olduğunu hepiniz tahmin edebiliyorsunuz. Diyeceksiniz ki Adem Güney neden istifa ediyor, bana göre en doğru işi yapıyor zira 1.5 yıl sonra İl Başkanlığı seçimi var, seçilme şansı bana göre hiç yok, o zaman bu seçimde onca yükü taşıması için bir neden var mı? Bana göre yok, siyaseti bir yerlere gelebilmek için veya ekonomiye tahvil edebilmek için yapanların teşkilatlarda kalması için çok fazla bir neden olmadığını düşünmekteyim.

            AK Parti"de aday adaylığı düşünen o kadar çok isim var ki yazmakla bitmez, basına yansıyanların adını tekrar telaffuz etmek istemiyorum, zira bana göre o isimlerin şansı hiç yok, ancak bu yazıda şanslı olanlarla olmayanlardan ziyade aday adayı olmayı düşünenleri yazmayı düşünüyordum ancak MHP ile CHP"den AK Parti"ye yer kalmadı, sanırım bu konuda tek bir yazı yazmak gerekecek. Öyle enteresan adamlar aday olmayı düşünüyor ki sormayın gitsin, önümüzdeki günlerde bu isimler üzerinde düşüncelerimizi paylaşmak üzere. Kalın sağlıcakla.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
7 Yorum
Adnan Bahadır Arşivi
SON YAZILAR