2012 YILINDA AKLIMI KİRAYA VERMEYİ DÜŞÜNÜYORUM

İyisiyle, kötüsüyle, acısıyla, tatlısıyla koca bir yıl geride kaldı. Geriye dönüp baktığımızda sanki bir yıl değil de, bir gün geçmiş gibi geliyor insana. Eskiden insanların yaşlarının altmış, yetmiş olduğunu öğrendiğimde ne kadar çok yaşamış diye düşünürdüm şimdi ise seksen, doksan yaşındaki insanların dahi çok yaşamadığını düşünüyorum. Demek ki hayat geçip gidiyor, günler o kadar kolay geçiyor ki sormayın gitsin.


Geçtiğimiz yıl hoşumuza giden bir çok olay olduğu gibi hoşlanmadığımız da bir çok olayın olduğu muhakkaktır. Önümüzdeki yıl davranışlarında ne gibi değişiklik yapmayı düşünüyorsun diye sorsalar aklımı kiraya vermeyi düşünürüm derim. Nereden çıktı bu aklını kiraya verme işi demeyin, o kadar güzel bir şey ki sormayın gitsin. Sizin yerinize düşünenler var, konuşanlar var, dua edenler var. Beşeri münasebetlerinizi nasıl düzenleyecek olduğunuzu, kiminle arkadaş, kiminle dost, kiminle düşman olacağınızı size söyleyecek ağabeyleriniz var. Size sadece çalışacaksınız onun dışında hiç bir şey yapmanıza gerek yok.


Dilerseniz bu dediklerimi biraz daha anlaşılır hale getirelim. Örneğin cemaate mensup iseniz ve onların istediklerine sogusuz sualsiz eyvallah diyorsanız hangi şeytanlığı yaparsanız yapın size kimse dokunmaz, dokunan olursa cemaat topyekün ona sahip çıkar. Örnek mi istiyorsunuz o kadar çok ki hangisini anlatsam bilmiyorum. Keresteci kardeş yemek fabrikası kurmuş, ardından fabrikayı yanında çalışanın üzerine vermiş, daha sonra da şirket iflas etmiş çalışanların maaşı ödenmemiş, adamlar perişan, piyasaya olan borçlar ödenmemiş bir sürü esnaf bu yüzden aradan çıkmış kimin umurunda bizim keresteci kardeş cemaatin en önemli şahsiyetlerinden birisi.


Ekonomik durumu düzgün iken cemaate yardım ettikleri için çok makbul iş adamı sayılanlar kaybettiklerinde sanki hiç tanımadıkları adammış gibi muamele ederler. Siz bu adamların içerisinde ekonomik sıkıntıya düşen bir Allah kuluna yardım edeni, elinden tutanı gördünüz mü? Ben görmedim şayet siz gördüyseniz söyleyin de bilelim. Bırakın elinden tutmayı kendi çocuğum anlattı kaldığı yurtta parasını ödeyemeyen arkadaşı gecenin bir yarısı yurttan atıldı, bizim çocuk arkadaşları ile birlikte para toplayıp borcu ödemiş ve çocuğu sokaktan yurda almış.


Peki siz bu adamların kendi cemaatlerinden başka kimseyle samimi olduklarını, aile hukuku kurduklarını, çocuklarını cemaatin dışındaki kurumlara verdiklerini gördünüz mü? Ben görmedim varsa göreniniz söylesin. Peki bu adamların cemaate adam katarken seçtikleri kişilerin ya zengin, ya bürokrat veya hatırı sayılır kişiler olduğu dikkatinizi çekti mi? Cemaate aldıkları adamların tamamına yakını islami bir alt yapısı olmayan anlatılan her şeyi İslam imiş gibi kabul etmek zorunda olan kişilerden seçildiği dikkatinizi çekti mi?


Adamın kazandığı paranın tek bir kuruşunda helal yok bunların meslek odalarının başında, bu şehirde tanıdığım en sahtekar adam olmasına rağmen cemaatin en önemli adamı olmaya devam ediyor, mümkün olsa daha üst seviyede görevler verecekler. Fahri konsolosumuzun konsolosluğu gitmiş, siyah plakaya talim ediyor. Konsolosluk neden elinden alındı henüz bilmiyorum ancak yakında kokusu çıkar.


Adamlar milletin paraları ile her türlü saltanatlarını kurmuşlar yetmedi, ağır ağır devlet kadrolarını da ele geçirip kendilerine yan bakanlara bürokrasi üzerinden icraat yapacaklar. Çok enteresandır bir savcı bana resen dava açtı, davayı kazandım işin arkasını karıştırdığımda çok farklı ilişkileri tespit ettim onları da zamanı gelince yazacağım. Geçtiğimiz yaz tayin olan bir adliye mensubunun bu cemaatin toplantılarına sürekli katıldığını öğrendim ama yine de tenzili rütbe ile tayin olmasını engelleyememiş. Bu kadar anlı şanlı bir cemaate tabi olup aklını onlara kiraya vermek varken kalkıp bu yazıyı yazmak akıl işimi diyenleriniz olabilir, işte onun için önümüzdeki yıl ben de aklımı kiraya vermeyi düşünüyorum haberiniz ola!... Nasıl olsa Cennet garanti, dünyalık her şey garanti bizim yapacağımız sadece kelle sallamak ve ağabeylerimiz bilir demek, bu kadar kolay iş varken bunca sıkıntıya gerek var mı? İradei cüziyye imiş, her nefis kendi bacağından asılır imiş bunlar hikaye!... siz yeterki aklınız kiraya verin gerisi kolay. Size 2012 yıklı falımı açıkladım kalın sağlıcakla


Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
15 Yorum
Adnan Bahadır Arşivi
SON YAZILAR