SİYASETTEKİ BEKLENTİLER

SİYASETTEKİ BEKLENTİLER

Siyaset yazmayalı bir hayli olduğunu düşünerek bugün siyaset yazmaya karar verdim, siyasi ortam sessiz sedasız yoluna devam ettiği için siyaset yazmayı tercih etmemiştim. Köşe yazılarını oluşturan konular gündemdeki konular olduğundan yazıların gündemini tespit ederken bu ölçüye dikkat ederiz, okurlarımız siyasi yazılarımıza alıştıklarından gündemi bizden takip etmeye çalıştıkları için siyasi konulara değinmediğimiz zaman telefonlarımız çalmaya başlıyor. Köşe yazmış olmak için veya sırf gündemi elde tutmak için yazı yazmak gibi bir adetimiz olmadığından zamanı geldikçe siyasi konuları yazmaya devam edeceğiz. Son günlerin önemli konularının başında İmralı ve açılım politikaları olduğundan o konuyu bizden daha çok yazmaya meraklı olan meslektaşlarımız olduğundan çok fazla girmedik. Başkanlık Sistemi ve yeni anayasa konusunda elbette bizim de düşüncelerimiz olacak ancak şu an için erken olduğundan konuya girmek istemiyorum.

Gelelim bu günkü konumuza malumunuz geçtiğimiz hafta sonu Fatsa'da Ak Parti Genel Merkez Eğitim programı yapıldı. Herkes gibi biz de programın en önemli katılımcısı olan Teşkilat Başkanı Ekrem Erdem'in katılacağını biliyorduk, ancak programla ilgili haberler, fotoğraflar ve bilgiler gelince Ekrem Erdem'in katılmadığını öğrendik. Ekrem Erdem'in toplantıya katılmaması neyi ifade eder veya neden katılmadı derseniz bu kişiden kişiye değişir. Kimilerine göre gayet normal bir durum katılacaktı ama son anda işi çıktı katılamadı bunda büyütecek bir şey yok, kimilerine göre ise Ekrem Erdem'in katılmaması çok önemli bir göstergedir, zira toplantı teşkilat toplantısı, konu teşkilat içi eğitim semineri, bu toplantının asıl konuşmacısı ve sahibi Teşkilat Başkanlığı idi, organizasyon Teşkilat Başkanlığının organizasyonu şeklinde sunulmuştu. Bu nedenle bu toplantının olmazsa olmaz katılımcısı teşkilat Başkanı Ekrem Erdemdi.

Ekrem Erdem'in toplantıya katılmaması bazılarına göre Genel Merkeze rağmen seçimi kazanan mevcut İl teşkilatını tanımamaktı, kimilerine göre Samsun teşkilatına bir tavırdı, kimilerine göre ise çok önemli bir konu değildi. Burada üzerinde durulması gereken şey Türkiye genelinde yapılan bu tür toplantılara Teşkilat Başkanının katılımı noktasındaki uygulamalardır. Bildiğim kadarı ile yapılan programlar mutlaka bir konu ile ilgili yapılır. Örneğin seçmen sandıkları ile ilgili eğitim toplantıları yapıldığında Seçim İşlerinden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı o toplantının ev sahipliğini yapar, halkla ilişkiler konulu bir seminer yapıldığında Halkla İlişkilerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı bu konuda toplantının ev sahipliğini yapar. Bildiğim kadarı ile Fatsa'da yapılan toplantı teşkilat Başkanlığının eğitim çalışmaları toplantısı idi, şayet bu doğru ise o zaman Ekrem Erdem'in katılmaması ortada ciddi anlamda bir sorunun olduğunun göstergesidir, yok dediğim gibi değil ise o zaman çok önemli bir ayrıntı olmadığı kanaatindeyim.

Mevcut İl teşkilatı seçimi kazandığı zaman WebTv'de ve köşemde Ak Parti Genel Merkezi'nin bu teşkilatı tutacağını düşünmediğimi söylediğimi hatırlayacaklardır. Bu demek değil ki benim de canım bunu istiyor. O zaman da söylemiştim şu andaki il yönetim kurulu üyelerinin büyük bir kısmı kaliteli insanlar, bir çoğunu çok eskiden beri tanırım bu insanlar görevden alınmamalı ancak benim tanıdığım, bildiğim Milli görüş çizgisindeki Ak Parti çizgisinden taviz vermediyse veya bu politikasında bir değişiklik yapmadıysa bu teşkilatla sonuna kadar biraz zor gider.Yok biz değiştik, Süleyman Soylu, Numan Kurtulmuş gibi isimleri bu partiye aldık artık bizde de demokratik seçimlere saygı duyulacak denilir ise işte o zaman durum faklı olur. Aslında bu teşkilatın tespit meclis üyelerinin kaliteli insanlardan oluşacağını düşünüyorum. Her ne kadar Ak Parti'ye küfrettiği mahkeme kayıtları ile ortada olanlar bu yönetime yakın durmaya çalışıyor iseler de onları değerlendirmeye tabi tutacağını düşünmüyorum. Sözlerime son vermeden bir konuya daha değinmek istiyorum,mevcut İl Yönetim Kurulu Üyelerinin büyük bir kısmı kaliteli insanlardan oluşuyor dediysem tamamının aynı pozisyonda olduğunu söylemek de mümkün değil, zira son günlerde kulağıma gelen bazı duyumlar can sıkıcı, bazı Ak Partili İl Yöneticilerinin sabahın erken saatlerinde sorumlu oldukları kamu kurumlarının yolunu tuttukları ve adeta memurlar gibi sabah sekiz akşam beş mesai yaptıklarını öğrenmiş bulunmaktayım. Bu işlere meraklı olan arkadaşlara tavsiyem bu davranışlar hem kendilerini, hem de mensubu bulundukları partiyi sıkıntıya sokar, onlar kendi işlerini yapsınlar, vatandaşın çözemediği bir sorunu olup kendilerine veya teşkilata müracaat etmesi halinde o zaman gereğini yapabilirler ama sabahın erken saatlerinden akşama kadar bu kurumlara gidip oralarda adeta Ali Kıran Baş Kesen gibi durmaları hiç hoş bir durum değil. Türkiye 2023'lere doğru yol alırken bu ilkellikler yakışmıyor haberleri olsun. Bugünlük de bu kadar kalın sağlıcakla

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum
Adnan Bahadır Arşivi
SON YAZILAR