SEÇİM SÜRECİ BAŞLADI

Bugün konumuza girmeden cümlesiyle başlamayacağım, normalde yazmam gereken bir konu vardı ama seçim sürecinin başlaması nedeniyle direkt konumuza girmek istiyorum. CHP’de yaşanan kongre sürecinin ardından taşların yeniden dizilmesi gerektiğini, bu sonucun gerek CHP bakımından gerekse de AK Parti bakımından hayra vesile olduğunu bir önceki yazımda belirtmiştim. Cumhur İttifakı zaten devam edecekti ama Millet İttifakı devam etmeyecek gibi duruyordu, bu kongreden sonra Millet İttifakı da devam edeceğe benziyor. Kendileri de durumun ne olacağını biliyorlardı ama siyasetin gereği olarak dik durmak adına tek başına ittifak yapmayacağız diyorlardı. Bu saatten sonra bu tür söylemler yerine hangi ilde hangi partinin adayı desteklenecek konusunun konuşulacağı kanaatindeyim. Cumhur İttifakı zaten bu minvalde heyetini kurdu ve çalışmalarını da bitirmek üzere, sıra partilerin aday adaylarının müracaatlarına ve anketlere gelmiş durumda. AK Parti’nin Büyükşehir aday adayları konusu en önemli konu, müracaatlar da başladı, ücretleri de belli oldu. Mustafa Demir, tekrar aday olmak için ciddi bir atak yapmış durumda ancak biz aday olmaması durumunda kimlerin olabileceği üzerinde duracağız. İnşaat mühendisi ve Eski Düzce Bayındırlık İl Müdürü Necati Alkan, geçtiğimiz hafta ziyaretime geldi. Nahif bir kişiliği olan Necati Bey yapacaklarını anlattı, kendisini otuz yıldan fazla bir zamandır tanırım, hayırlı olsun diyerek kendisini yolcu ettik. Kayınçomun Mustafa Demir’in aday olmaması halinde aday olduğunu ilan ettiğini zaten hepimiz biliyoruz. AK Parti Genel Merkezi’nin daha önce yaptırdığı anketlerde Kayınçom birinci çıkmıştı, teşkilatların desteği de kayınçomdan yana olur kanaatindeyim. Ancak Vezir Hazretleri ve vekiller arkasında durur mu onu bilemem. Vezir Hazretlerinin gönlündeki adayı daha önceki yazımda yazmıştım ama o arkadaşın böyle bir talebi olmadığını, Vezir Hazretlerinin ısrarla onu istediğini de biliyoruz. Toplumumuz kendi içerisinden gelen insanlara oy verir, zenginlere oy vermez. Bu nedenle Vezir Hazretlerinin bu projesinin tutması çok zor.

Bir başka aday adayı olarak Eski Çarşamba Belediye Başkanı ve şu anda Lâdik Noteri olan Hüseyin Dündar var. Kendisi bu işi ciddi anlamda istiyor, bu minvalde çalışmalar da yaptı. Vezir Hazretleriyle hukuku yoktu, gitti ziyaret edip gönlünü aldı. Genel merkezde bazı görüşmeler yaptı, Samsun’dan sorumlu Sakarya milletvekiliyle de görüştü. Bu aralar kendisiyle ilgili anket yaptırdığı da gelen bilgiler arasında. Daha önce yapılan anketlerde de Hüseyin Dündar’ın ismi çıkmış, bakalım şimdiki anketlerden ne çıkacak. Gelelim bir başka sürpriz aday adayına. Yaklaşık otuz seneden beri tanıdığım, Milli Görüş geleneğinden gelen, bir dönem OMÜ’nün avukatlığını yapan daha sonra Samsun’da serbest avukatlık yaptıktan sonra on on iki sene önce İstanbul’a gidip orada avukatlık yapmaya başlayan, bir dönem AK Parti İstanbul il yönetiminde de bulunan ve Hukukçular Vakfı Genel Başkanlığı görevini yürütmekte olan Av. Yaşar Baş, geçtiğimiz günlerde aradı ve Büyükşehir aday adayı olacağını, bu konuda ne düşündüğümü sordu. Yaşar Baş, Milli Görüş kökenli sevdiğimiz bir dostumuzdur, AK Parti Genel Merkezi’nde de çevresi olan, bu şehrin evladıdır. Milli Görüşçülere karşı zaafımın olduğunu beni tanıyan herkes bilir. Hangi partide olursa olsunlar bu insanların benim gönlümdeki yerleri başkadır. Mustafa Demir’e destek vermemin nedeni de budur. Yoksa çok anlaşabildiğim bir insan değil ama Refah Partisi’nden Atakum belediye meclis üyeliği yaptığı günden beri tanıdığım Mustafa Demir de Milli Görüş geleneğinden gelen bir insandır.

Önümüzdeki günlerde bu aday adayları arasından anketler yapılacak, en çok oyu alan aday adayları üzerinde genel merkez ve milletvekilleri bir çalışma yapacak, ardından komisyonlar kurulacak ve nihayetinde Cumhurbaşkanı, büyükşehir belediye başkan adayını kamuoyuna açıklayacak. Büyükşehir başkanlıkları konusunda son kararı verecek kişi Cumhurbaşkanıdır. Tüm illeri çok iyi tanır, kimin daha yüksek oy alacağını da tahmin eder, bu nedenle son karar vericidir. Büyükşehir adayı yılbaşı gelmeden açıklanabilir, ardından ilçelere geçilir. İlçe adaylıklarında da en etkili kişiler Büyükşehir adayları olacaktır çünkü başkanlarla çalışacak olanlar birinci derecede onlardır. Önümüzdeki günler hareketli geçecek, süreç başlamış durumda. Gelişmelerle ilgili sizleri bilgilendirmeye devam edeceğiz. Bugünlük de bu kadar, kalın sağlıcakla.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
8 Yorum
Adnan Bahadır Arşivi
SON YAZILAR