Operasyon tamam!

Dünkü yazımı okuyan dostlarımın bir kısmı, "vampirin kim olduğunu" bulamamış. O nedenle de telefona sarılıp beni arayarak "Kim bu vampir?" diye sorduklarında; benim, "İhlaslı haber ajansının şeytan müdürü" cevabımı alınca hepsinin ağzı açık kaldı.

Büyükşehir Belediyesi'nde görev yaptığım yaklaşık 4 yıllık sürede, yanıma hiç yanaştırmadığım Basın Vampiri, haftanın 3 günü mesaisini belediyede geçirirdi. Kral hazretlerine gaz verir, tanıtım programları adı altında programlar düzenleyip malı götürür; herkesin yüzüne güler, arkadan her türlü dümeni çevirir; basındaki gücünü sadece ekonomik anlamda kazanç temin etmekle kullanmaz, ne kadar hemşehrisi, arkadaşı varsa onları kamu kurumlarında idari makamlara getirmek için elinden geleni de yapardı.

Bunların ayrıntılarını da zamanı gelince teker teker yazacağım.

Gelelim bugünkü mevzuumuza...

Gazetemiz kurulduğunda; her türlü düşmanlığı yapan birileri, DENGE Gazetesi'nin kuruluşunu engelleyemeyince ilk icraat olarak bana yapılan malum saldırıyı yaptırdılar.

Psikolojik olarak hayli yormasına rağmen bıkmadan, usanmadan çalışıp, didinip, yeniden toparlanıp daha hızlı bir biçimde yolumuza devam ettiğimizi gören birileri, bu kez de gazetemizi içten yıkmaya kalktılar. Gazetemizde çalışan insanları örgütleyip bana karşı isyan ettirip, işten çıkartma olaylarının yaşanması cihetine gittiler ve bu işleri yapabilmek için  de iyi paralar ödediler.14 gazete çalışanını örgütleyip gazeteden ayrılmalarına yol açtılar.

Amaçları, gazetemizin çıkamaz hale gelmesiydi. Gazeteden ayrılan bu 14 arkadaşımız, soluğu Amisos tepelerinde alırken; organizasyonda o 14 kişinin başını çeken kişi de, Vampir hazretlerine mesaj gönderip "OPERASYON TAMAMDIR" diyor.

O esnada bir toplantıda bulunan Vampir hazretleri, farkında olmadan mesajı okuyunca yanında bulunanlar da olaya vakıf oluyor. Olayın anlaşıldığını gören Vampir hazretleri telaşlanarak, operasyonda  kullandığı adamları işe alma sözü vermesine rağmen bu vaadinde duramıyor.

Ancak olayı öğrenen çalışanını da kapı dışarı ediyor. Çünkü bu çalışan, hem çekilen mesajı görüyor hem de Vampir"in bu işin karşılığında aldığı yüklü meblağın miktarını da pek ala biliyor. İşten alınma şekline uydurulan kılıfı da biliyor. O yüzden  başka bir kılıf uydurulup kapı dışarı ediliyor.

Bizim Vampir"i daha iyi tanımanız için başka bazı vukuatlarını da anlatmadan geçemeyeceğim.

İktidarda olmayan bir siyasi partimizin İl Başkanı, basın toplantısı düzenler. Haber ajansı olarak da Vampir"in haber ajansını çağırır. İktidar nimetlerinden nemalanamayacağını gören Vampir, toplantıya gitmez. Bunun üzerine partinin İl Başkanı, bir kurnazlık düşünüp Vampir"e haber gönderir; "Aynı zamanda verilecek reklam ve ilanlarımız da var. Gelsin görüşelim" diye.

Vampir, bu haber üzerine alır yanına muhabirini dört nala partiye koşar. Basın toplantısını takip ettikten sonra, nerede reklam ve ilanlar diye sorar. İl Başkanı, bu kez doğruyu söyler,"Baktık gelmiyorsunuz, mecburen böyle bir yol izledik" deyince Vampir, yanındaki muhabiri alıp süratli bir biçimde kaybolur oracıktan.

Ancak yapılan basın toplantısını değil ajansa düşmek, çalışanları için bir daha o partinin kıyısından kenarından geçilmesine bile yasak koyacak kadar ileri gider.

Piyasalarda el ovuşturmasıyla  tanınan Vampir, meğer her el ovuşturmasında hangi adamı halledeceğini düşünüp, "Ya Bismillah, ya Allah" deyip işe koyulurmuş.

Demek ki sıra bize de gelmiş, ancak tam sonuç alamadığı için içi yanık durumdaki bizim Vampir'e sağlık olsun diyelim. Daha sonraki denemelerde başarılı olması ümidiyle hoşça kalın!..    

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
6 Yorum
Adnan Bahadır Arşivi
SON YAZILAR