Semiha Sandıkçı

Semiha Sandıkçı

Mescid-i Aksa ağlıyor

Mescid-i Aksay'ı gördüm düşümde
Bir çocuk gibiydi ve ağlıyordu
Varıp eşiğine alnımı koydum
Sanki bir yer altı nehr çağlıyordu
Gözlerim yollarda bekler dururum
Nerde kardeşlerim diyordu,bir ses
İlk kıblesi benim ulu Nebi'nin
Unuttu mu bunu acaba herkes
(Mehmet Akif İNAN)

Biz on gündür bir savaş izliyoruz ama bu zulüm yıllardır sürüyordu.Artık zulüm gören,sebepsiz öldürülen,tutuklanan,kendi topraklarında özgürce yaşayamayan,ibadet ederken baskına uğrayan,ellerinden çocukları alınıp akıbeti bilinmeyen Filistin halkının artık canına- tak -etmişti.

"Biz her gün ölüyorduk" diyorlar.Ve dünya yıllardır susuyordu.Şimdi de savaş çıktı on günde üç bine yakın Filistinli öldü.Sivil halk hedef alınıyor,hastaneler, sağlık çalışanları, kadın, çocuk demeden vuruluyor, elektrik yok, su yok,yiyecek yok,çocuklar aç ölüyor.

İnsanlar aç susuz, karanlıkta, yaralılar tedavi göremiyor,ölen gömülemiyor,salgın hastalıklar kapıda ama dünya yine izliyor.Yıllardır Filistin'e yaşam hakkı verilmiyor.

Dünyanın en büyük açık hava hapishanesi diye geçen Gazze'de yıllardır kendi topraklarında ,İsrail'in haksız işgali altında olan insanlar zorla topraklarından sürülmeye çalışılıyor,gidin diyorlar,giden insanları da öldürüyorlar.Bunca şeye rağmen oraları bırakmak istemeyen çok insan var."Bir çadır verin,yıkılan evimin orda yaşarım" diyor bir teyze.Cesaretle ve sadaketle topraklarını bırakmak istemiyor.

Tuğrul Selmanoğlu;"bir çok kişinin sosyal medyada;Ebabilleri gönder Ya Rabbi diye dua ettiğini görüyorum ve bu beni utandırıyor.Müslüman mı kalmadı dünyada da biz bu mücadeleyi kuşlara yükleyeceğiz?"diyor.

Bu dua tüm müslüman alemini utandırmalı.Allah'u Teâlâ ebabil kuşlarını gönderdiğinde peygamberimiz daha dünyaya gelmemişti, müslümanlar yoktu.

Şimdi dünyada 1,9 milyar müslüman olduğu söyleniyor,ama İsrail'e karşı birleşemiyor.Yıllardır soykırım ve terör uygulayan İsrail,Batı tarafından destek görüyor.Yaptığı savaş suçları, attığı yasak olan fosfor bombaları, yıllardır Filistin halkına yaptıkları eziyetlere,cinayetlere göz yumulduğu gibi yine görmezden geliniyor.

Uzaya çıkmışız,5G'ye geçmişiz,robotlar, insansız hava araçları yapmışız,onu bunu bulmuşuz,gelişmişiz,uçmuşuz neye yarar? İnsanlığımızı, vicdanımızı, sağduyumuzu,cesaretimizi,ferasetimizi, inancımızı, birliğimizi kaybettikten sonra neye yarar?Bu kadar gelişmişlik kim için? İnsanlık için ise hangi insanlık için?Hani insanlık için?Bütün bunlar insan için değil insana karşı kullanılacaksa neye yarar?

Rusya-Ukrayna savaşı çıktığında Batı ülkeleri Rusya gibi bir güce karşı birlik olup, peşpeşe yaptırımlarını uyguladı, Ukrayna 'ya yardımlarını yolladı.Peki bu İslam ülkeleri neden bu birliği sağlayamıyor.Kınamadan öteye neden gidemiyor.Orada aç ölen çocukları görüp nasıl karnını tıka basa nasıl dolduruyor.

O Ebabiller dönüp dolaşıp bizi taşlar,"cihad diyen, şahadet diyen müslümanlar nerede "diye.Biliyorum çok Türk genci var ülkemizde,izin verin gönüllü gidelim Filistin'e diyen.

Şunu bilin ki Batı, özellikle de ABD ve Siyonistler Doğu dünyasına, müslüman hiç bir ülkeye dirlik vermeyecek.Irak,Suriye, Mısır, Lübnan derken çorap söküğü gibi ilerleyip bize kadar ulaşacak.Zaten diş bileyip duruyorlar arada.

İlk kıblesini korumak, suçu sadece Müslüman olmak olan Filistinlilerin gözyaşlarını durdurmak, zalime karşı dik durmak tüm müslümanların boynunun borcudur.Ahirette başımız dik, hesabımız kolay olsun istiyorsak artık ayağa kalkma,göze görünür,dişe dokunur birşeyler yapma zamanı geldi de geçiyor.

Mescid-i Aksa ağlıyor ve gözü yolda müslümanları bekliyor.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Semiha Sandıkçı Arşivi

KANIT

18 Aralık 2023 Pazartesi 13:57
SON YAZILAR