Hizmet gezilerimiz devam...

Hizmet gezilerimiz devam ediyor, şimdilik otobüsle, yakında gemi ile devam edecek

Dünkü yazımda da belirtmiştim; hizmet gezilerinin başlayıp, devam edeceğini. Bu geziler seçime kadar devam edecektir. Gezmek, eğlenmek, yemek isteyen vatandaşlarımızın bu gezilere katılmasını tavsiye ederiz.

Şimdi otobüsle gezenlere özendirme olarak yakında gemi gezisi yaptırılacakmış haberiniz olsun. Dün sabah Sevgi Kefe"de il yönetimine kahvaltı veren Kral Hazretleri katılım az olunca hayli canı sıkılmış. Katılanlardan siyaset akademisi il koordinatörünü yanına çağırıp, 'Ahmetçiğim yanıma gel otur' demiş. Demek ki arkadaşımızla ilgili ileride hayli güzel düşünceleri olsa gerek ki! 'çiğim' ifadesini kullanmış.


Mahalli idarelerden sorumlu il başkan yardımcısına öyle sıkı sarılmış ki nerede ise adamcağızın yağları erimiş. Ancak, burada enteresan bir durum söz konusu. Bu mahalli idarelerden sorumlu olup hayatta hiçbir iş yapmayan arkadaş, bir yandan Kral Hazretleri ile iyi ilişkiler içerisinde.

Diğer taraftan Kral Hazretleri'nin ezeli rakibi ve baş düşmanı olan vekilin baş şoförü olarak onu her Samsun'a gelişinde taşıma görevini üstlenmekte, bu durumu ben kafamda çözemedim. Acaba her iki tarafta, 'bu adam nasıl olsa ikiyüzlü kullanabildiğimiz kadar kullanıp atarız' mantığı ile mi hareket ediyorlar? Yoksa uzlaşmak için yol mu arıyorlar da, bu işe yaramaz adamdan medet umarlar anlamadım doğrusu?

Peki, bu iki zatı muhteremden başka kimler vardı kahvaltıda diye soracak olursanız: Siyasi işlerden sorumlu il başkan yardımcısının akrabası olan il yönetim kurulu üyesi arkadaşımız ile bir de kendisini her tanıttığında ben emekli polis memuru falanca diyen şuanda belediyeden iş almak için uğraşan yönetim kurulu üyesi arkadaşımız.

Gezi yapacakları otobüsün durumunu sorarsanız, mahallelerden 10–15 bayan ile birkaç erkeği otobüse koyup, otobüsün yarısını doldurmuşlar ve hizmet gezileri hızlı bir biçimde başlamış. Gezilen yerler belli, yapılan işler belli, ancak bunların maliyetini de vatandaşa söylemek gerek. Hatta o huzurevini millete anlatırken tüm binanın kaba inşaatını yapacak parayı Adnan Bahadır sadece bir kişiden bağış olarak aldı demeyi de ihmal etme.

Gelelim şu almayı düşündükleri gemi meselesine..

Bundan iki yıl önce bu mevzu gündeme gelmişti. Hatta bu konu ile ilgili meclis kararı bile almıştık. Ödemesi konusunda da büyük bir firma taahhütte bulunmuştu. Akabinde ise Sinop"ta bir firmaya geminin siparişi verilmişti. Ancak, Samsunspor Kulübü paraya sıkışıp, yoğun bir baskı yapınca Kral Hazretleri bizi odasına çağırıp, 'çocuklar şu gemi işinden vazgeçelim. Zaten şuan için lüks bir yatırım. Samsunspor para diye ağaca çıkarken bizim gemi için bu kadar para ödememiz doğru olmaz' deyip, gemi yapımından vazgeçildi. Ve bu para Samsunspor Kulübüne transfer edildi. Şimdi ne oldu da yeniden bu gemi işi gündeme geldi bir türlü anlayamadım. Benim bildiğim BİT olarak adlandırdığımız 'Belediye İktisadi Teşekkülleri' sürekli olarak zarar eden kuruluşlar. Ayrıca Karadeniz'de sadece yaz aylarında 2–3 ay bu tür gemilerle sefer yapılabilir. Çünkü sürekli dalgalı olan Karadeniz'de ancak ağır tonajlı yük gemileri ile seyahat etmek mümkündür. Hem denizyollarının o kadar çok mevzuatı var ki, yok gemi adamından tutun da, yardımcı personelden, güvenliğine dünyanın personeli lazım. Yetmedi bir o kadar da yakıtından, temizliğinden, yiyeceğinden, bilmem nesine kadar işletme masrafı.

Hani şu zengin iş adamları iş yoğunluğundan bunalır da paranın üçüne, beşine bakmadan masraf edip yat, kat, gemi alır ya bizim Kral Hazretleri de şehrin işsizlikten trafik sorununa tüm problemleri çözüp şehir halkını rahat ettirdiğinden sıra zevki sefaya geldi de benim haberim yok demek ki.

Şu işsizler ordusuna bir baksa bizim Kral Hazretleri oraya yapacağı yatırımla 1500–2000 kişiye iş verebileceğini unutmasın. Gerçi geçenlerde köyünden birini gördüm sağ olsun Kral Hazretleri köyde ne kadar Çerkez varsa hepsine iş bulmuş. Ancak diğer ırklardan gelenler yine de havasını almış, bakalım bizim Kral Hazretleri havasını ne zaman alacak. Hoşça kalınız 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
6 Yorum
Adnan Bahadır Arşivi
SON YAZILAR