ADAY BOLLUĞU VAR

Mart ayında yapılacak yerel seçimlerle ilgili aday adayları yoğun bir çalışmayla ortaya çıkmaya başladı. Gerek Büyükşehir’le ilgili gerekse de alt belediyelerle ilgili aday olmak isteyenler gövde gösterileri yapmak suretiyle müracaatlarını yapmaya başladılar. Büyükşehir Belediyesi için Kayınçom aday olacağını beyan etmişti, İnşaat Mühendisi Necati Alkan daha önce müracaat edip gezilere başlamıştı. Eski Vali Osman Kaymak da müracaat etmiş. Osman Kaymak, yapı itibarı ile yumuşak huylu, mütevazı kişiliği olan bir insan ancak belediyecilik çok farklı bir iştir. Zaman zaman sert olmayı, zaman zaman yumuşak olmayı, zaman zaman da halkın içinden biri olmayı gerektiren hem devlet hem de siyaset işlerinin birlikte yürütüldüğü bir iştir. Samsun, kozmopolit nüfus yapısına sahip bir ildir, insanları memnun etmek öyle kolay değildir. Belediye başkanlığı yapacak kişiler bu dengeleri çok iyi gözetmez iseler başarılı olamazlar. Osman Bey, valilik döneminde Samsunspor’a olan ilgisi nedeniyle toplumun takdirini kazanmış bir yöneticidir ancak kriz yönetimi konusunda çok başarılı oldu denilemez. Mesela biyokütle santrali konusunda çıkan krizi yönetemedi, hükümetin enerji ihtiyacını karşılama noktasında izin verdiği bu projeyle ilgili çıkan tantanayı yönetemediğinden görevden alındı, o nedenle de aday olması çok zor.

AK Parti Genel Merkezi’nin yaptırdığı anketleri üç aşağı beş yukarı hepimiz biliyoruz, kimin ne kadar oy aldığını da biliyoruz, o nedenle de Büyükşehir’de değişim olur gibi duruyor. Kim aday olur derseniz şu anda bunu kestirmek zor. Sadece Büyükşehir’de değil İlkadım ve Atakum’da da durum farklı değil. Bu iki ilçeyle ilgili aday adayı olan çok sayıda insan var, hepsine başarılar diliyorum. Göreve talip olmak herkesin hakkıdır saygı duyarım ama aday bir kişi olacağına göre diğer arkadaşlar saf dışı kaldıklarında üzülmemeliler. İlkadım ve Atakum adaylığı konusunda Büyükşehir adayı belirlenmeden bir şey söylemek mümkün gözükmüyor. Neden derseniz; partilerin genel merkezleri Büyükşehir koltuğuna oturacak kişinin alt belediye başkanları ile uyumlu çalışması noktasında rahat olması için onun görüşüne itibar edeceklerdir. Müracaat eden arkadaşlara bakıldığında hepsi birbirinden güzel arkadaşlar, hepsi heyecanlı bir biçimde aday olmak için özveriyle çalışmaktalar.

İlkadım’da aday olacak kişilerden birisi de İstanbul’da daha önce İBB’de çalışmış, sonra özel sektöre geçmiş Nuh isminde bir arkadaş. Bu arkadaşın müracaat ettiği ve Kadef’in de bu arkadaşı istediği yönünde bir bilgi geldi. Dr. Yılmaz Karagöz de aradı konuştuk, aday olacağını söyledi başarı diledik ve müracaat etti, o da iddialı bir aday adayı. Aynı şekilde Erol Köroğlu da geldi konuştuk, kalabalık destekçileriyle müracaatını yaptı. Haluk Tan, henüz müracaat etmese de aday adayı olduğunu ziyaretime geldiğinde söylemişti. Süleyman Kaldırım da bu hafta müracaatını yapacağını söyledi. Bunların dışında da bir hayli aday adayı var ama görüşmediğimden yazmak doğru olmaz. Erdoğan Tok da aday adaylığına müracaat edecek ama Büyükşehir’e mi İlkadım’a mı onu bilemiyorum, müracaat ettiğinde öğreniriz. Vezir Hazretleri burada çok büyük sınav verecek. Bakacağız, Trabzonlu birisinin arkasında ne kadar duracak. Bana göre yapacağı şudur; adını genel merkeze verecek ama arkasında durup aday yapmayacak, ben gereğini yaptım ismini verdim deyip karşıya geçmeye çalışacak ama yemezler.

Atakum’da müracaat eden arkadaşlardan Mimar Özlem Maraş aradı konuştuk, başarı diledik. Çevre Mühendisi Hilmi Eker geldi konuştuk, başarı diledik. Eski AK Parti İlçe Başkanı Avukat Haluk Köksoy da geldi ziyaret etti, aday adayı olacağını söyledi, başarı diledik. Eski başkanlar İshak Taşçı ile Adem Bektaş da aday adayı olacaklar mı derseniz; İshak Taşçı, Atakum’a olacak da Adem Bektaş’la ilgili enteresan bir bilgi geldi. Kendisinin geçen hafta Mustafa Demir’i ziyarete gittiği, Mustafa Demir’in kendisine Atakum’da farklı isimleri sorarak onlardan hangisiyle seçimi alabiliriz demesi üzerine kızıp Büyükşehir’e aday adaylığı müracaatında bulunduğu yönünde bir bilgi geldi. Ancak onlar için fark etmez, kavga etseler de Mustafa Demir, Adem Bektaş’a iş verip gönlünü alır, sorun değil. Önümüzdeki günlerde müracaatlar artar, onları da değerlendiririz. Bugünlük bu kadar, kalın sağlıcakla.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
18 Yorum
Adnan Bahadır Arşivi
SON YAZILAR