Siyaset borsasında aday...

Siyaset borsasında aday adaylarının son durumu nedir? 

Uzun zamandan beri ilçelerin durumu ile ilgili yorum yapma imkânımız olmadı, zira Büyükşehir, ilkadım, Atakum, Canik derken diğer ilçelerimizin durumu ile ilgili yorum yapma imkânımız olmadı, ayrıca meclis üyelerinin durumu ile ilgili yorumlar da eklenince gündemimiz hayli yoğun oldu, bu arada asıl konumuza girmeden dünkü yazıyla ilgili bazı arkadaşlar arayıp, bu kuyumcu arkadaşımızın fena bir insan olmadığını söylediler, zaten bende aksini iddia etmedim ancak benim siyaset ve devlet yönetimi konusundaki tavrımı herkes bilir, bir insanı meclis üyesi yapacak iseniz ya teknik bilgisi olacak, ya siyaseti bilip, neyin nasıl olabileceğini bilecek veya bürokrasiden gelip, devleti tanıyacak, aksi halde sırf birilerinin adamı diye bir arkadaşımızı bir yere getirirseniz şehrimize ihanet etmiş olursunuz, bana göre o kuyumcu arkadaşımız efendi, dürüst, namuslu bir adamdır, ancak ne anlar imardan, ne anlar siyasetten, ne anlar belediyecilikten, ne anlar bürokrasiden, beğenmediğimiz İbrahim Demircioğlu bile ondan iyi meclis üyeliği yapar, en azından Ak parti kurulduğu günden beri şöyle veya böyle parti yönetimlerinde çalışmış bir arkadaş, bürokrasi ile bir şekilde teması olan bir arkadaş, bizim İsmail Balcı yanında tercüman gerekli diyor ama Samsun ilinde tercümansız da işlerini göreceği kanaatindeyim, zira onun özrünü bu şehirde onu tanıyan herkes bilir.
 Gelelim asıl konumuza isterseniz bugün Tekkeköy ilçesindeki son siyasi gelişmeleri ele alalım; bir milletvekilimizin de dediği gibi Tekkeköy yıllardır iki aile arasında gidip, gelen bir belediyecilik anlayışı ile yönetilmekte olup, belediyenin bürokratik yapısı devlet ciddiyetinden uzak, derebeylik zihniyeti ile yönetilen, adından da anlaşılacağı gibi ilçe statüsünde bir köy, geçen seçimde Ak parti koyduğu yanlış aday yüzünden bu seçimi alamamış, o günkü adı ile D.Y.P. Mustafa Yücel"i aday göstererek seçimi rakiplerinden az bir oy farkıyla seçimi almıştır, meclis yapısında muhalefet iktidardan fazla üyeye sahip bir belediye, meclis üyelerinin tamamı da ilçelerinin menfaati için bir araya gelip birliktelik sağlayacak kültürde kaliteli insanlar olduğunu bizzat yaşadığım bazı olaylarla müşahade ettim, kendilerini tebrik ve takdir ediyorum.
 Geçen seçimde Ak parti adayı Ali Bülbül ortalıkta gözükmekten çekinip, arazi olur iken, M.H.P. adayı Hasan Togar korkmadan, yılmadan, büyük bir mücadele ile partisini nerede ise seçim alacak konuma getirmiş bir isim, şimdi ise Ak parti den aday adayı olmuş, ilçe teşkilatının desteğini almış, hummalı bir biçimde çalışıyor, her tarafta afişleri, ilanları, sanki adaymış gibi sahada, Feyzullah çıkış ise her zaman olduğu gibi yine nüfuzuna, akrabalarına, ağırlığına olan güveni ile adaylığı kesinleşen bir isim, seçimi alma şansı da olan bir isim,mevcut başkan Mustafa Yücel ise halen iktidarda olmanın avantajını kullanacak gibi gözükse de D.P. den aday olması halinde D.P. nin 2004 yılındaki gücü ile bu günkü gücünün bir olmadığını bilen Yücel Ak parti den aday olmanın yollarını arıyor, ancak o fırsatı 2005 yılında 26 Kasım mitinginde Başbakan"ın meydan mitinginde kaçırdı, zira o zaman kendisine Ak partiye katılması teklifini reddetti, şimdi böyle bir fırsatın tekrar kendisine verileceğini düşünmüyorum, zaten desteklediği Ak parti ilçe başkan adayı da seçimi kaybettiğinden teşkilat desteği de yok,Ak partiye müracaat eden başka isimlerde var ancak onları ciddiye almak yanlış olacağını düşündüğümden, isimlerini zikretmeyi de düşünmüyorum, mesela Aşağaçinik belediye başkanı Kral hazretlerinin aday adayı olarak ortaya çıkmış ama, kendisi himmete muhtaç dede, kendinden gayrisine nasıl himmet ede misali, Kral hazretleri günü kurtarma peşinde iken öyle fuzuli işlerle uğraşmaz.
 B u arada sevgili Hacımız Hayati Tekin başkanı unutmuş değilim, ancak adaylık konusunda yer ve partisini henüz netleştirmediğinden yorum yapmak istemiyorum, kimilerine göre D.SP. Tekkeköy adayı, Kimilerine göre C.H.P. canik adayı, Kimilerine göre D.S.P. Canik adayı, yerini ve partisini belirledikten sonra kanaatimizi beyan ederiz. Bu günlük bu kadar yeter diye düşünüyorum. Hoşçakalınız      
 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum
Adnan Bahadır Arşivi
SON YAZILAR