BU İŞLER BASINA POZ VERMEKLE OLMUYOR

Konuşmaya sıra geldiğinde herkes bu şehre sahip çıktığını söylüyor, Samsunluluk rolü oynuyor. Samsunluların siyasette olmasından dem vuruyor ama icraata sıra geldiğinde ortada Allah kulunu bulamıyorsunuz. Bu şehrin öz Samsunlu bir AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Milletvekili var. İstediği an Cumhurbaşkanına ulaşıp sıkıntıları çözme imkânı olan bir siyasetçi ama aşağıda bana ulaşan bir mektubu sizinle paylaştığımda bu şehrin ne kadar sahipsiz olduğunu ve herkesin basına bol bol poz vermenin dışında bir şey yapmadığını bir kez daha görmüş olacaksınız. Trabzonlu olan ve vezir hazretlerine olan yakınlığının dışında takdir ettiğim İşadamı Fahrettin Ulusoy bana bir mesaj attı. Mesajın noktasına virgülüne dokunmadan sizlerle paylaşıyorum. İşte o mesaj:

 

{ Sayın Adnan Bahadır, Denge Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni;

Aşağıda takdim ettiğim mesaj Metin Tanrıverdi Holding inşaat birimi Sorumlusu Celal Zinzade tarafından bana ulaştı. Samsun’un turizminden alması gereken payı neden alamadığımız sorusuna kısmen bir cevap oldu. Bir Samsunlu olarak ilimizle kıyas edilemeyecek bölge şehirlerinin bu konudaki başarısının inanın çok takdir etmekle beraber kıskanıyorum da. Bu konuyu değerlendirmeniz için size iletiyorum, ilgileneceğinizi umut ederek en derin sevgi ve saygılarımı sunuyorum:

Fahrettin Bey merhaba,

Öncelikle bu konuda desteğinizi esirgemediğiniz için teşekkür ederim.

Samsun turizmini geliştirmek için çok ciddi emek ve vakit harcıyoruz uzun yıllardır. Geçen sene bizzat kendim ve ekibimle beraber Suudi Arabistanda şehir şehir gezerek turizm acentalarına, Samsun’u anlattık. Samsunu tanıtan broşürler ve haritalar bıraktık. Körfez ülkelerinde Karadeniz’e karşı yoğun bir ilgi var ancak, Karadeniz denince akla gelen tek şehir Trabzon ve son bir iki senedir de Ordu oluyor. Acentaların bu konuda en büyük talepleri uçak oluyor. Uçak konulduğunda kesinlikle bu uçakların dolacağına benim kaanatim var. Bir şehirde turizmin gelişmesi onlarca sektörü canlandırdığı gibi, yabancı yatırımın da o şehre gelmesinde ön ayak olmaktadır.

Bu konuyla alakalı son iki gündür, Saudi Airlines üst düzey yetkilisini Samsun’da ağırlamaktayız. Kendisini Samsun Şehir Merkezi, Atakum, Vezirköprü, Ayvacık Barajı vb şehrimizin güzel yerlerine götürerek şehrimizi tanıttık. Kendisi Samsun’a uçuş için slot olmadığını, eğer slot açılırsa direk uçuş koyabileceklerini belirtti. Ayrıca, Saudi Airlines Ülke Müdürü (CEO’su) Yarub Almadani benim çok yakın bir dostumdur. Bu konuda gerekli görüşmeleri de ben kendisiyle sürekli yapıyorum. Geçen sene Ordu’da yapılan Arap İş adamları görüşmesinde de bir havayolu şirketi, 2-3 sene önce Samsun’a uçak koymak için çok mücadele ettiğini ancak gerekli izinleri alamadığı için Ordu ve Trabzon’a uçuş yaptığını belirtmişti tarafıma.

Bu konuyla alakalı yardımlarınızı rica ediyorum.

Her konuda ben de üstüme düşeni yapmaya hazırım. Saygılarımla }

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
3 Yorum
Adnan Bahadır Arşivi
SON YAZILAR