SAHADA KARŞILIĞI OLANLAR ŞANSLI

Seçimlere dört beş ay gibi kısa bir zaman dilimi kaldı, sahalar şenlenmeye başladı. Aralık ayı başında aday adayı olmak isteyen kamu görevlileri ile parti teşkilatlarında görev alanlar ve meclis üyeleri görevlerinden istifa etmek zorundalar. AK Parti’nin açıkladığı müracaat takvimine göre il yönetiminden istifalar geçtiğimiz hafta başlamış durumda. CHP’deki değişimin ardından taşlar yerinden oynadı, muhtemelen Millet İttifakı yeniden hayata girer. Bu durumda Cumhur İttifakının kimi aday yaparsak kazanır mantığı da ortadan kalkmış oldu. AK Parti anketlere başlamış durumda, özellikle Büyükşehir başkanlığı konusunda ciddi bir çalışma yapılmakta. Anketlerde sorulan isimler daha önce kamuoyunda bilinen isimler. Mustafa Demir, Fuat Köktaş, Hüseyin Dündar isimlerine birkaç isim daha ilave edilmiş durumda. Osman Kaymak da müracaat ettiğine göre onun da ismi anketlere girecek gibi duruyor. Coşkun Öncel’in de anketlerde olduğu söylenmekte, Allah için doğruyu söylemek gerekirse Vezir Hazretlerinin yanında bulunan en düzgün kişi Coşkun Bey’dir dersem abartmış olmam. Coşkun Bey, uzun yıllar SASKİ genel müdürlüğü yaptı, merhum Kenan Şara’nın Vezir Hazretleri tarafından kapıya konulmasından sonra genel sekreterlik makamına oturdu. Düzgün adamdır, akçeli işleri olmaz ama anketlerden de çıkmaz. Vezir Hazretleri bir vakıf kurmuş başına da Coşkun Bey’i koymuş, zannedersem mal varlığını da o vakfa devredecekmiş.

Gelelim yapılan veya yapılacak anketlerden ne çıkar sorusuna. Mustafa Demir ile ilgili durumu herkes üç aşağı beş yukarı tahmin eder. Köylerde çok güzel hizmetleri var ama köylerin şehir nüfusuna oranı yüzde yirmi civarında. Merkezde sıkıntısı çok, yaptığı işleri topluma anlatamadı ya da anlatmak istemedi. Belediyedeki basın ordusunu kamuoyu sandı, onlarla bu işleri hallederim diye düşündü ama çok yanıldı. Bu işler öyle zannedildiği kadar kolay işler değil. Belediyecilik yarı resmi, yarı siyasi kamuoyunun desteğini almak zorunda olduğunuz bir iştir. Ben yaptım millet görsün mantığı fevkalade yanlıştır. Vezir Hazretleri yapmadığı işleri pazarlamayı becerirdi, Mustafa Demir de yaptığı işleri pazarlayamıyor, aradaki fark bu işte. Anketlerde sorulan isimlerden bir başkası da Hüseyin Dündar ismidir. Hüseyin Dündar, üç dönem çarşamba belediye başkanlığı yapmış bir arkadaşımız, yönetim biçimi çok farklı bir arkadaş. Kimseye güvenmeyen, her işi kendisi yapmaya çalışan bir yapısı var, o nedenle de üç dönem başkanlık yapmış olmasına rağmen kendisine yardımcı dahi atamadı. Özel kaleme aldığı Hamit Seven’le kavga etti, fen işlerine aldığı Mimar Mehmet Büyükalbayrak’la anlaşamadı. Sizin anlayacağınız kendisinden başka kimseye güveni olmayan bir arkadaş. Bunlar belediyedeki yaşananlar, bir de siyasette yaşananlar var. Siyaset, uyumlu insanların işidir, kavga eden insanlar siyasette başarılı olamazlar. Belediye başkanlığı yapabilirler, orada başarılı da olabilirler ama siyaset bu tür insanları kabul etmez. Hüseyin Dündar seçildikten sonra önce başkan olması için canla başla mücadele eden en yakınındaki saatçi Halit Cebir’den başlamak üzere, İlçe Başkanı Mehmet Köse, daha sonraki ilçe Başkanı Mahmut Çekiç ve en son ortak olduğu şimdiki çarşamba belediye başkanıyla kavga etti. Diğerlerini bilemem ama Halit Başkan çok uyumlu bir insan, onunla kavga eden kiminle uyumlu olacak çok merak ediyorum.

Gelelim anketlerde ismi ön planda çıkan kayınçoma. Kayınçomla on yıldan fazla bir zaman kavga ettik, mahkemelik olduk ama şu bir gerçek ki Kayınçom her yönüyle kendisini geliştirdi. Gerek bürokraside gerek siyasette gerekse de iş hayatında ciddi anlamda mesafe kat etti. Yapı itibarı ile erken kızıp bağırıp çağırsa da özünde kötülük olmayan bir insan. Toplumda karşılığı olan ve anketlerde en çok çıkanın da kayınçom olduğu bir gerçek. AK Parti Genel Merkezi ve vekiller gereğini yaparsalar sorun olmaz.

Son olarak bir konuya daha girerek yazımı kapatmak istiyorum. Malumunuz bu aralar sağlıkta atamalar gerçekleşmekte. Özellikle Gazi Devlet Hastanesinin hali ortada, Başhekim olan hanımefendiyle en ufak bir problemim yok ama acilen değişmesi gerektiği herkesin ortak görüşü. Demircan’ın bu şehre en büyük kötülüğü bu atamadır desem abartmış olmam. Vekiller ve Sağlık Bakanı bu hususu çözerseler bu şehre çok büyük hizmet ederler. Gazi Devlete gidin personelinden hastasına sorun ne demek istediğimi anlarsınız. Ben üzerimdeki sorumluluk gereği söylemem gerekeni söyledim, top yetkililerde. Bu günlük de bu kadar, kalın sağlıcakla.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
13 Yorum
Adnan Bahadır Arşivi
SON YAZILAR