OSMAN GENÇ KENDİNİ BİTİRİYOR

Her ne hikmetse insanlar hak etmedikleri yerlere geldiklerinde dahi kerameti kendilerinden menkul görürler. Oysaki hasbelkader birilerinin itemeleri kakalamaları sonucunda o görevlere geldiklerini bilmezler. Özellikle siyaset yapan insanların pek çoğu bu minvalde siyaset yaparlar. Ya Genel başkanın eşi dostu sayesinde, ya aileden birinin Genel başkanı tanıması nedeniyle veya hiçbir işe yaramadıkları için kullanılmaya müsait olduklarından siyasete alınırlar. Kendi mücadelesi ile siyasette olanların sayısı siyaset yapanlar içinde yüzde onu dahi bulmaz, bu açık ve net bir durumdur. Şehrimizdeki Milletvekillerine bakınca bu dediğimin ne kadar doğru olduğunu çok daha net anlayabilirsiniz. Belediye Başkanlıklarında da durum çok farklı değildir. Örneğin Canik Belediye Başkanı Osman Genç bir okulda memurken Belediye Başkanı olabilmiş ise tek nedeni Cemal Yılmaz Demir’dir. Cemal Vekil olmasaydı Osman Genç değil Başkan olmak bulunduğu okulda düz memurluğun üzerinde en ufak bir görev alması mümkün değildi. El-Ezher’den aldığı diplomanın denkliği YÖK tarafından iptal edildiğinden memurluk dışında bir şey yapması mümkün değildi.

 

 

Osman Genç’le bir dönem siyaset yapmış birisi olarak onun ne kadar kapasiteli ne kadar kapasitesiz olduğunu çok iyi biliyorum. Teknik konularda en ufak bilgisi olmayan Osman Genç daha önce verip veriştirdiği Büyükşehir Belediyesindeki teknik personel olan Seyit İleri’yi yanına teknik işlerden sorumlu Başkan yardımcısı alarak onunla işlerini yürüttü. Yöneticiler yanlarında çalıştırdıkları ekipleriyle ölçülürler. Kendileri kapasiteli iseler yanlarına da kapasiteli insanları alırlar. Kapasitesiz iseler kapasitesiz insanları alırlar. Örneğin merhum Özal kapasiteli bir insan olduğundan yanına Kaya Erdem, Adnan Kahveci, Ekrem Pakdemir’li gibi isimleri aldı. Aynı şekilde merhum Erbakan Hoca’nın yetiştirdiği talebeler bugün ülkeyi yönetmekteler. Osman Genç yanına aldığı kişilere bakınca ne kadar kapasiteli olduğunu anlamak mümkün.  15 yıl yanından ayırmadığı iki isimden birisi bizim Terzi Mustafa. Mustafa’nın terzilik dışında en ufak bir meziyeti yok, terziliği de ne kadar iyi onu da bilemiyorum. Bana bir pantolon dikmişti yaklaşık iki yıl giydim fena da sayılmazdı ama terzilik ne iş Belediyecilik ne iş derseniz onu bilemem. Osman Genç’in yanından ayırmadığı ikinci isim ise Koyuncuların başı,  pardon geçen hafta o seçimi de kaybetmiş. Şimdi ona ne diyeceğimi bilemediğimden Haşim Baki diyelim. Bu arkadaşımız İlkokul mezunu bir arkadaş, asıl mesleğinin taş kırma işi olduğunu söylediler doğru mu bilmiyorum ama benim tanıdığım günden beri herhangi bir işi olduğunu görmedim. Sadece Osman Genç’in yediemini olduğunu biliyorum. Kızının kayınpederi adına satın aldıkları gazatayı da Osman Genç’in finanse ettiğini biliyorum, onun dışında bir iş yaptığını da sanmıyorum.

 

 

Bu anlattıklarımdan Osman Genç’in kapasitesini anladığınızı sanıyorum. Ben Canik’ten meclis üyesi olduğumda neden ateş püskürdüğünü sanırım şimdi daha iyi anlayabiliyorsunuz. Bu kadar kapasitesiz insanın içerisinde bu fakirin sırıtacağını bildiğinden ortalığı ayağa kaldırmıştı. Üzülerek söylemek gerekirse Canik ilçesi 15 yıl çok ama çok kötü yönetildi. Havada uçan kuşa bile borcu olan bir belediye… Her gün anamın yanına gittiğimde ilk önce anamın evinin alt katında bulunan Ahmet, Fatih Akça kardeşlerin matbaasına uğrarım. Adamcağızların Canik Belediyesi’nden 300 bin liranın üzerinde alacakları var 3-4 seneden beri parayı alamıyorlar. Son çare Avukata vermişler ama icrada kaçıncı sıradalar Allah bilir. Bu insanları perişan etmenin ne anlamı var? Madem ödeme yapmayacaksın neden iş yaptırırsın be kardeşim. Akça kardeşler 200-300 kişiden biri sadece, sanayideki esnafından tutun da Canik Belediyesi’ne iş yapıp perişan olmayan kimse yok.

 

 

Bu kadar yanlış işlerden sonra aynı Osman Genç, onu 15 yıl Belediye Başkanlığı koltuğunda oturtan AK Parti’nin adayına destek olmak yerine başka partilere destek olduğu söylenmekte. Bunun en bariz örneği de manşet haberimiz. Bu güne kadar Canik Belediyesi’ne ait hiçbir sosyal tesisi parasıyla dahi AK Parti adayına vermeyen Osman Genç önceki gece Ordululara bedava CKM’yi veriyor ve CKM’de AK Parti dışındaki tüm partililer toplanıp Orduluların programına katılım sağlıyorlar. AK Parti de davetliydi ama orada enteresan bir tezgâh olduğunu gören AK Partililer davete katılmıyorlar. AK Partililerin katılmadığını gören Osman Genç de katılmaktan vazgeçiyor. Onun amacı arka planda AK Parti’yi zora sokmak olduğunu anlayan AK Partililer katılım sağlamıyorlar. Sorarım size 15 yıl hiç hak etmediği bir koltuğa AK Parti sayesinde oturan Osman Genç bu yaptıklarıyla kendisini bitirmiyor da ne yapıyor?  İnsan azıcık vefalı olur, kendisini sokaktan bu makama getiren partisine saygılı olur. Benim AK Partililerle 400’ün üzerinde davam oldu ama buna rağmen partime ihanet etmedim. Durmam gereken yerde adam gibi durdum. Osman Genç’e tavsiyem o yapmayı planladığı çakıl ihalesinden de vazgeçsin. 15 yıl boyunca çakıl dökmediği yollara ‘Büyükşehir’in görevidir’ derken şimdi kalkıp da çakıl dökerse bunu hangi Büyükşehir adayı için yaptığı da ortada… Aklını başına alsın yoksa Molla Kasım devreye girer haberi ola, Kalın sağlıcakla.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
14 Yorum
Adnan Bahadır Arşivi
SON YAZILAR