İŞTE YORUMLARINIZ

Bir önceki köşe yazımda piyasadaki sıkıntıları yazmıştım, bu yazıya daha önceki köşe yazılarıma gelen yorumların üç, dört katı yorum geldi. Hal böyle olunca bu yorumlara hiç dokunmadan, hatta imla hatalarını dahi düzeltmeden sizlerle paylaşma gereği duydum. Zira bu yorumlar vatandaşın sesidir benim sesim değil, o nedenle belki yöneticiler bu yorumları okuyup gereğini yaparlar diye düşünerek yorumları sizlerle paylaşıyorum, işte o yorumlar;

Birisi / 08 Ocak 2022 20:42
Herkese bir çift sözüm var 50 yaşındayım bundan çok beter günler gördüm. Eskiye göre çok bolluk var ama hak etmeyenlerde, beleşçilerde, emeksiz rantçılarda. Bedavacılar hep çocuklarını, akrabalarını işe koydular simdi de söyleniyor ve deniliyorlar. Sokaklar araba dolu lüks o bicim bedavacılarda. Partinin tüm imkanlarından faydalanıp simdi kötüleyenlerin bir kısmı onlar. Onlardan bu milletin hakkı inşallah fazlasıyla çıksın. Hep hakkı yenen bir kesim var ve o kesim gerçekten çok zor durumda. Geliri yok, toprağı yok, mahsulü mirası yok, işi gücü yok bu insanlar bitmiş durumda. Bir tutar dalları kalmamış hayat gitgide zorlaşıp duruyor. Ne olacak onların hali? Marketi, ulaşımı ve faturası derken insan gibi yaşayabilmeleri mümkün değil, Hükümetin hatalarını konuşurken fırsatçıları da konuşun. 3 bin olan kiramı 7 bine çıkardı bu neyin artışı? Bir gün herkes çok sevdiği betonlarıyla gömülecek. Bu ülkede esnaf için yapılan bir şey yok. Değirmenin suyu esnaftır.100 bin kredi için survivor yapılıyor. Hep destek elek üstüne. 

Koltuk sevdalısı IHL li / 07 Ocak 2022 10:36
Hayat pahalılığı % 10 diyen Memur-Sen patlıcan yesin insanda haya olur.

Kadir / 07 Ocak 2022 13:58
O Memur-Sen değil mi; Her sözleşme dönemi ahkam kesiyor. Sonra masaya oturunca memuru orada satıyor. Çünkü Memur-Sen üyeleri ve yöneticilerinin zihniyeti, aç oldukları halde, aç kalalım ama yine de Akp’ye oy verelim diyorlar. Çünkü gözleri kör olduğu için gerçekleri göremiyorlar. Aç karnına vatan millet edebiyatı yapıyorlar.

Birisi / 08 Ocak 2022 20:28
Memur-Sen ile anlaşma yaptım 5 yılda 5 kişi gelmedi oradan iş yerime. İptal mi oldu devam mı ediyor anlayamadım. Bir yetkili arayıp dosyada sizin anlaşmayı gördüm dedi. Broşür ödemesinden bahsetti. kağıdımızı da yırtıp attı. Zaten başka meslektaşlarla da anlaşmış o arada sağlık-senle sözleşme yaptım 2 yılda iki üç kişi geldi. Zaten imzalar atıldığı gün başkan yardımcısı ben filanca yerle çalışıyorum dedi. Bunların kendi tanıdıkları dışında kimseyle is yapmaları imkansız. Benim sendika tecrübem budur. Bir daha da asla güvenmem.
 
Ali balbal / 08 Ocak 2022 16:07
Sayın Bahadır bey 20 yıldır ak partiye oy veren Samsunlu karşılığında ne tür yatırım aldı. Ak partiye oy verirseniz daha iyi hizmet ve yatırım alacağını söyleyen sayın belediye başkanı ve milletvekilleri Samsun için ne tür yatırım için destek oldular. Bir tane devlet yatırımı yok. Neden devlet yatırımı diyorum çünkü onun yapacağı yatırıma bağlı yatırımlar getirir. Yaklaşık 15 senedir gelemeyen lojistik yatırımı ile Samsunu oyalayan, Samsun için yapılması gereken projeleri seçildikten sonra göz ardı eden, bakanlığı döneminde yapamadığı projeleri ki bakanlığında daha fazla yaptırım gücü olan sayın Demir belediye başkanlığında tam bir fiyasko olmuş, Samsunun 5 yılını yemiştir. Ben daha iddialı bir şey söylemek istiyorum AKP hükûmeti Samsuna karşı ketum, on yargılı bir tavır göstermiştir. Samsunun kendi işadamlarının sayesinde ihracatını 1 milyar doların üzerine çıkarmıştır. Son olarak Samsun kendi cabasıyla bir yerlere gelmiştir ama sizde çok iyi biliyorsunuz ki Samsun çok fazla bir ekonomik potansiyele sahiptir. Samsun için gerekli bütün büyük projeler bir turlu ötelenmiştir. Saygılarımla.

NECATİ / 08 Ocak 2022 12:23
Bırakın bu boş işleri çıkarın telefonları, herkesin cebinde 5 bin liralık telefon, avm ler dolu, tatil beldeleri dolu, sıfır araba bulunmuyor. Lüks restoranlarda yer yok, ağzında diş var, başında saç var, millet rahat rahat sokakta geziyor. Bu cümleleri sokakta söyleyen bir zihniyete ülkenin nüfusunun 85 milyon olduğunu, avm ler restoranlar sıfır arabalarla ilgilenen kesimin dışında kalan milyonlar olduğunu, akşamları pazar artıklarını seçen, çöp karıştıran, ekmek çalmak zorunda kalan, ucuz ekmek için saatlerce kuyrukta bekleyen çok sayıda insan olduğunu anlatmak çok zor. 2009 yerli uçağımız göklerde, 2015 de yerli arabamız yollarda, motorunu üretmeden satmaya başladığımız helikopterimiz sürekli uçuyor, emekliye memura işçiye 365 günün 350 günü zam haberi yapan gazeteler ve onlara inananlara gerçekleri anlatmak zor. Öğrenciye verdiği krediyi daha çalışmaya başlamadan faiziyle tahsil ederken akıllara gelmeyen nass şimdi akıllara nasıl geldi bunu anlatmak zor. Doların 18 e çıkmasını haşa Allaha bağlayıp 12 ye düşünce halay çekenlere gerçekleri anlatmak zor. Doları 8 liradan 18 e çıkarıp şimdi 14 e düşmesini alkışlayanlara gerçekleri anlatmak zor. Garantili anlaşmalarla 3-4 yıllık kirasıyla yapılabilecek yatırımlar için 29 yıl garanti parası ödenecek olmasını alkışlayanlara anlatmak zor. 1 milyon 200 bin yolcu garantisi verilen Kütahya havaalanından yılda sadece 10 bin pişi uçup %99,5 zarar etmesini, bütün yatırımların ihalesiz rekabetsiz al gülüm ver gülüm olarak pahalı yapılmasını, kpss birincilerinin mülakatla elenmesini, millete ekonomik kurtuluş savaşı çağrısı yapanların devletten 4-5 maaş alan bürokratlar için ağzını açmamasını, ülkedeki binlerce doktorun yurtdışına gitmesini, mühendislerin bile pizzacı veya kurye olarak yurtdışına gitmek için başvurmasını sorun etmeyenlere gerçekleri anlatmak zor hemde çoook zor.

Gorkem / 07 Ocak 2022 21:53
Ne yazdıysanız doğrudur davasını kaybetmiş insanlar topluluğunun içinde davasına sahip çıkan da kaybolur nokta.

Koltuk sevdalısı IHL li / 07 Ocak 2022 21:23
Akaryakıta günaşırı zam yapılıyor dolar çıkarken zam düşerken zam esnafa indirim yap diyen kim?

vatandaş / 07 Ocak 2022 19:38
Yeni baba oldum, doğum yardımı için form doldurdum, sordum kaç tl verilecek, ilke 300 ikinciye 400 üçüncüye 500müş.Azmış deyince memur 2015ten beri böyle, hiç artmadı dedi. Sendika da uyusun...

ERDO BABA / 07 Ocak 2022 19:34
Çarşıda, Pazarda Halkın arasında dert dinleyen bir tane AKP'li görebiliyor musunuz, göremezsiniz; çünkü Cesaretleri yok..!!! Sn. Bahadır bir de 10 dakikada 510 TL verdiğimiz Araç Muayenesine değinseniz isabetli olur....

Türkiye Cumhuriyeti Vatandaşı / 07 Ocak 2022 18:56
Cumhuriyetin temel ilkeleri ayaklar altına alınırken, silahlı kuvvetlerin kahraman askerleri Silivri'ye doldurulurken, genelkurmay başkanı terörist diye içeri atılırken, rejim değiştirilmeye çalışılırken, ülkenin kaynakları yağmalanırken, ihvan ideolojisi uğruna yapılmadık saçmalık kalmazken, büyük Ortadoğu projesi gereği ülkenin demografisi sınırdan sorgusuz sualsiz sokulan Suriyeliler ile değiştirilirken hiç sesi çıkmayanlar cepleri biraz gıdıklanınca sızlanmaya başlamışlar. Cumhuriyet senin cebine giren paradan daha mı değersizdi. Başınıza bunların geleceği sizlere anlatıldı. Yönetenlerin hiç bir katkısı olmadan ülkeye giren ve yatırıma aktarılması hiç düşünülmeyen sıcak paranın da etkisiyle ithal ürünleri taksitlerle aldınız, bankalardan krediler çektiniz, sizin olmayan paraları harcadınız, kendinizi zengin sandınız. Bütün dünya bizi kıskanıyor yalanlarına sorgulamadan inandınız. Devletin kurumları ortadan kalktı, devlet tanımına uyan hiçbir kurum kalmadı. Herkesin yaptığı hataların sonuçlarıyla yüzleşmesi, hatalarının sonuçlarını yaşaması gerekir. Tercihlerinizin sonuçlarını doyasıya yaşayın.

birbilen / 07 Ocak 2022 16:56
AKP iktidar olduğu 18 yılda; zengin daha zengin, fakir daha fakir oldu insanlar sadakaya sosyal yardımlara muhtaç kaldı, işsizlik %9 dan %15 lere dayandı, enflasyon %29 dan yüzde %36 ya yükseldi(Gerçek en az %60) dış borç 129,6 milyar $ dan 500 milyar $ a yükseldi, devletin elinde ne var ne yok satıldı hem de ağırlıklı olarak Araplara, MB rezervleri 26,6 milyar $ dan eksi 55 milyar $a geriledi, $ kuru 19 TL ye dayandı, ülkenin tüm varlıkları $ garantili ihalelerle YİD(Yap İşlet Devret) modeli ile 5 gruba peşkeş çekildi, PKK terör örgütü belasının yanına FETÖ terörü ve sığınmacılar problemi eklendi ülke yol geçen hanına döndü. 3 Y(Yolsuzluk, Yoksulluk, Yasaklar) ile geldiler 3Y ile gidecekler. Yolun sonu gözüküyor.

ibrahim akkaya / 07 Ocak 2022 14:28
Sayın Bahadır, dedikleriniz de ve size anlatılanlar da sonuna kadar katılıyorum
Fakat size şunu söylemek isterim ki ,gerek TV gerek normal sohbetlerde, çarşıda pazar da ,bunları diyenler sandık da yine REİS e oyunu verir yüzde 35 çıkar, çünkü affınıza sığınarak bir deyişle yazımı bitiriyorum.
"İNEK SAĞILDIĞI ÇAYIR DA OTLARMIŞ"
Kalın sağlıcakla.

bir dost / 07 Ocak 2022 11:09
Sayın Bahadır bey büyüğümüz çok doğru tespitler yapmışsınız sokakta esnaf herkes dahil Ak Parti’den şikâyetçi bu böyle gitmez halk alt kesim ve orta taban şu an ezilmiş vazıyette sanırım bakın hep beraber göreceğiz seçimlerde yurt dışında bile bulunanlar oy atmak için yarışacak yüksek katılım sağlanacak sandıkta Ak Parti’ye son vermek için.
Vatan DAŞ / 09 Ocak 2022 12:24
Nerede bu Özalcılar, nerede bu Demirelciler, nerede bu Ecevitçiler, hepsi şu anda AKP’nin yiyicileri olarak o partinin içindeler.2023te akepe bitince kim hükümet olursa orada göreceğiz o ağaç kurtlarını.tarih tekerrürden ibarettir...

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
7 Yorum
Adnan Bahadır Arşivi
SON YAZILAR