HADDİNİZİ BİLİN BEYLER!...

Dün manşetten verdiğimiz haberle ilgili İl Özel İdaresi'nde 7.8 şiddetinde deprem yaşandı. Konudan haberi olanlar da olmayanlar da şok yaşadı. İlgililer hakkında soruşturma başlatıldı. Kurum avukatına bu işi çözmesi için talimat verildi. Avukat gün boyu ifade almakla meşgul oldu, Valilik yapacağı töreni iptal etti. Daha önce yaptığımız haberler ve yazdığımız köşe yazıları ile ilgili bize yazı yazma gereği duyan İl Özel İdaresi bu kez sessiz kalıp, sükut ikrardandır babından olayı kabullendi.

Demek ki DENGE Gazetesi olmasa Valilik makamının kullandığı protokol platformu birileri tarafından ortadan kaldırılacak ve kimse bunun hesabını sormayacak. İl Özel İdaresi son beş yıllık süreçte öyle rezalet uygulamalara imza attı ki anlatamam. Ali Akyüz'ün İl Başkanı, İbrahim Sandıkçı'nın Merkez İlçe Başkanı olduğu döneme rastlayan İl Özel İdaresi'ndeki yapılanma tam anlamıyla bir rezalet. Atanan daire başkanlarının tamamına yakını o gün teşkilatlarda görev yapanların akrabaları. Örneğin o gün Merkez İlçe Yönetim Kurulu Üyesi olan Muzaffer Emuce'nin teyzesinin oğlu Ademzılkaya Daire Başkanı yapılmış, ardından da Muzaffer Emuce İl Genel Meclisi üyesi yapılmıştır.

İl Genel Meclisi'nin en mülayim, en sessiz ve en dürüst adamı pozisyonundaki Muzaffer Emuce'nin arka planına bakıldığında diğerlerinden hiç bir farkı olmadığını rahatlıkla görebilirsiniz. Adem Kızılkaya'nın icraatlarını belgeleriyle birlikte yayınladığımda ne kadar haklı olduğumu anlayacaksınız. Önümüzdeki süreçte en önemli gündem maddemizin İl Özel İdaresi'nde yapılan yolsuzluklar olacağından şüpheniz olmasın. Seçim döneminde partiye zarar vereceğini düşündüğümden gündeme almamıştım ama önümüzdeki süreçte ya bu kurum adam olacak veya tüm çıplaklığı ile yapılanları toplumumuzla paylaşacağım.

Gelelim bu günkü konumuza İl Özel İdaresi'ne alınan 17 adet kamyon için dün tören düzenlenecekti ancak İl Genel Meclisi'nin AK Parti Grup Başkan Vekili Dilaver Atlı, Ak Parti'li Meclis üyelerine bir mesaj çekerek kamyonların il başkanının, Meclis başkanının ve AK Parti Grup Başkan Vekili'nin haberi olmaksızın alındığından, yapılacak olan törene meclis üyelerinin katılmamasını istemiş. Bu ne edepsizlik, bu ne nezaketsizlik, bu ne densizlik bunu bana anlatacak birisi varsa çıksın anlatsın. Hiç bu kadar saygısızlık ve nezaketsizlik olur mu? Siz kimsiniz? Haddinizi bilin beyler. İl Özel İdaresi'nin amiri Vali'dir, o kurumun da tüm kamu kuruluşlarının da başı Vali'dir, Vali yapacağı icraatları size mi soracak utanmaz, arlanmaz adamlar.

Bu adamları meclis üyesi yapanlara yazıklar olsun, AK Parti'ye küfreden adamı meclis üyesi yapan zihniyet bu adamları da meclis üyesi yapmış. Çingene'ye yetki vermişler önce babasını kesmiş. Valinin kapısında bekçilik yapamayacak adamı İl Genel Meclisi üyesi yaparsanız olacağı budur. Neymiş efendim alınan kamyonlarla ilgili Vali Meclis Başkanından ve AK Parti Grup Başkanı'ndan onay almamış. Siz kimsiniz arkadaş ki sizden onay alacak. İl Özel İdaresi'nin ihtiyacı olan kamyonları alıp babasının evine mi götürecek de sizden onay alacak, yoksa kamuya ait işleri yapmak için mi bu kamyonları aldı. Yoksa bu kamyonları alırken size bilgi verip, siz istediğiniz araba bayiinden komisyon alıp satın alamadığınız için mi feryadı basıyorsunuz? Sizin yaptıklarınızı bu fakir biliyor, hem öyle biliyor ki sormayın gitsin.

Siz değil misiniz kendi yaptığınız işlerle ilgili kafanıza göre yapılan işleri denetleme komisyonu kurup, kendinizi o komisyona yazıp her oturumdan para alanlar, siz değil misiniz çoluk çocuğunuzu sınavsız İl Özel İdaresi'ne koyup sözleşmeli yaptıran ve şimdi memur kadrosuna geçmeleri için mücadele edenler, siz değil misiniz yasada olmamasına rağmen Meclis başkanına tahsisi edilen arabayı yeterli görmeyip bir belediye başkanında var diye VOLVO marka makam aracını meclis başkanına almak isteyenler? Bu maddeler o kadar çok ki yazmakla bitmez, ancak şu mesaj konusu o kadar canımı sıktı ki anlatamam. Afrika'daki üçüncü dünya ülkelerinde dahi görülmeyecek bir cehaletle ilin Valisinin kamu hizmetlerinde kullanmak için aldığı kamyonlardan nemalanamadığınız için tavır koyan sizlere değil, sizleri o makamlara getirenlere lanet olsun. Kalın sağlıcakla

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
7 Yorum
Adnan Bahadır Arşivi
SON YAZILAR