GEÇİNMENİN EN KOLAY YOLU DİN İSTİSMARI

Dünya kurulduğu günden itibaren Adem Aleyhisselamla birlikte var olan Din, Kıyamet sabahına kadar devam edecek, insanlığın olduğu her yerde ve her dönemde Din de olmuştur. Allahu Teala Yüce kitabında “Peygamber göndermediğimiz toplumlara zulmetmeyiz” buyurmakta, buradan da anlaşılacağı üzere insanoğlunun var olduğu her yerde Din de var, peygamber de var. Ancak eskiden şimdiki gibi iletişim olmadığından aynı dönemlerde birkaç Nebi olduğu dönemler olmuştur, yani bir Resüle gönderilen Kitap veya suhuf, nebiler tarafından farklı toplumlara tebliğ edilmiştir. Toplumu en kolay istismar etmenin yollarından birisi de Din tüccarlığı olmuştur, tarihin her döneminde yalancı peygamberler, şeyhler, sahtekarlar çıkıp insanları şu veya bu şekilde kandırmakta başarılı olmuşlar, hatta peygamberlere inananlar tarihin her döneminde azınlıkta kalmış, küfre inananlar ise çoğunlukta olmuştur.

 

          Bu ayrıntıyı verme nedenim son günlerde sosyal medyada sıkça boy gösteren Kuran Müslümanlığından dem vuran bazı sahtekarlarla, yanmaz kefen satan sahtekarların ve bunlara inanan zavallı insanların gündemden düşmeyen paylaşımlarıdır. Kuran Müslümanlığından dem vuran sahtekarlar Allahu Teala’nın Kur’an-ı Kerimde “ in küntüm tuhibbunellahe fettebiüni yuhbibkümullahu  ve yeğfir leküm zünübeküm”  yani Allah’ı seviyorsanız Peygambere tabi olun ki Allah da sizi sevsin ve günahlarınızı bağışlasın buyurduğunu görmezler mi. Kur’an müslümanlığı tek başına oluyordu da Haşa Allah’u Teala peygamberleri neden göndermiş, yerleri ve gökleri yaratan Yüce Rabbimiz bu gerizekalılar kadar Allah’u Teala düşünmemiş de her topluma neden peygamber göndermiş acaba. Ayrıca hiçbir peygamber tebliğ ettiği Dinden tek bir kuruş kazanmış mı acaba Kur’an müslümanlığından bahseden geri zekalıların hiç bu konudan bahsettiklerini gördünüz veya duydunuz mu?

 

    Sünneti Resüle karşı gelen veya yok saymaya kalkan sahtekarlar Kur’ana bakıp da namazı nasıl kılacaklarmış çok merak ediyorum, şayet peygamber efendimiz namazı bizatihi kılarak ashabına göstermemiş olsaydı namazın bugünkü kılınış şeklini nereden öğrenecektik çok merak ediyorum. Geçtiğimiz yıllarda Edip Yüksel’in televizyona çıkıp saçma sapan tarif ettiği bir namaz kılma şekli vardı, görseniz gülmekten kırılırsınız, adamın tarif ettiği namaz, namazdan başka her şeye benziyor, eğilip kalkıp Allah-u Ekber demenin dışında birşey yapmıyor, buna da namaz diyor. Bu tip adamların ilk amacı olur birincisi Dinden geçinmek ikincisi de meşhur olmak bunun dışında en ufak bir amaçları olmadığından adım gibi eminim. Kuran müslümanlığından bahsedip malı götürmeye çalışan sahtekarlar böyle yapıyorda Sünnetten bahsedenler farklı yapıyor derseniz elbette hayır onların da Dinden geçinen sahtekarları var.

 

   Adam hiç sıkılmadan, utanmadan çıkıp yanmaz kefenden yasini şeriften bahsedip, birer örneğini de yapıp satışa sunuyor ve diyor ki falanca dükkanda var gidin ordan alın. Aslında maliyeti çok daha yüksekmiş de adam Allah rızası için maliyetinin altında satıp müslümanlara yardımcı olmaya çalışıyormuş, nasıl ama yemede yanında yat değil mi yani. Yanmaz kefenin de göğüs kısmına ayetler yazan deri koyup ölenlerin Cehennemde yanmasını önleyen akıllara ziyan bir buluş yapmış ki sormayın gitsin, benim zavallı saf müslümanım da hiç düşünüp tartışmadan, araştırmadan paşa paşa parasını verip bu sahtekarların geçimine sebep oluyor ya ne diyeceğimi bilemiyorum. Adamlar Cenneti, Cehennemi, Melekleri öyle gayri ciddiye almışlar ki aklınız şaşar, neymiş efendim bir adam ölse münker nekir gelip adamı cehenneme götürmeye kalksa ve adam dese ki ben falanca Tarikatın falanca kolundanım münker nekir adamı anında bırakırmış. Bu kadar saçmalığı adam söylerken hiç utanıp sıkılmadığı gibi bir de internetten vermesi akla ziyan bir durum.

 

     İnsanlar çalışıp didinip geçinmek için emek harcarken bu sahtekarlar azıcık okuyup iki kelam öğrendikten sonra Dini istismar ederek hiç emek harcamadan bir elleri yağda bir elleri balda hatunları birden çok, evleri deseniz milyon dolarlık evler, yazlıklar, kışlıklar adamların Dünyalıkları o biçim ama konuşurken de mangalda kül bırakmıyorlar. Be Allahtan korkmaz kuldan utanmazlar Allah Resülü ahirete irtihal edeceği zaman dünyalık tek varlığı olan üzerindeki elbisenin dahi kefen yaptırarak ondan kurtulduğunu örnek almak yerine millete fakirlik edebiyatı yaparak kendiniz malı götürmeniz değil müslümanlığa ,hiçbir semavi dine uymadığını bilmeyecek veya bildiği halde inanmayacak kadar sahtekarsanız sizleri Allah havale etmekten başka yapacak bir şey bulamıyorum. Rabbim bu tür sahtekarlardan uzak eylesin diyerek sözlerime son veriyorum. Kalın sağlıcakla

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
12 Yorum
Adnan Bahadır Arşivi
SON YAZILAR