Yusuf Demircioğlu

Yusuf Demircioğlu

TURGAY KARA

TURGAY KARA

Kim olduğunu bilmiyorum. Bildiğim, Fuat KÖKTAŞ'ın direk, Adnan VAROL'un yandan delici bakışlarına ve kendisine sallanan parmağa zerre kadar aldırmayan bir Samsunspor sevdalısı.

Medenice bir tepki koyuyor ortaya.Gençlik ve Spor Bakanımız Sayın Çağatay KILIÇ'a Samsunspor'u Süper Lige çıkardığı!!! için teşekkür ediyor. Süper Lige sahada oynayarak çıkılır. Turgay KARA bunu biliyordur. Asıl derdini söylüyor zaten. Tepkisi kulübümüzün sahipsiz bırakılmasına.

Sayın Bakanımız makama geldiğinde sevinenlerdenim. Döneminde dünyanın en prestijli organizasyonlarından biri olan Formula 1 yarışlarını elinin tersi ile iten bir bakandan sonra göreve gelmişti.1998 yılından bu yana aralıksız yarış izlerim. Türkiye, Brezilya ile beraber en özel piste sahip iki ülkeden biridir. Yarışlar saat yönünün tersine yapılır. Pilotların en sevdiği pistlerden biridir, İstanbul Park.Ülkeler sıraya girer. Formula 1 organizasyonunda bir yarış kapabilmek için. Dünyanın en çok izlenen sporlarından biridir. Formula 1 prestij demektir.

Eski Gençlik ve Spor Bakanımız bütün bunların farkında değildi. Ülke tanıtımına yaptığı katkıdan haberi yoktu. Yarışların özel sektör tarafından organize edilmesini tavsiye etti. Devletin yarışlardan maddi kazancı yokmuş.Cumartesi sıralama turlarının,pazar günleri ise gerçek yarışın kaç ülkede canlı yayınlandığını ,Türkiye ve İstanbul Park isminin kaç bin sefer söylendiğini bilseydi eminim fikri değişirdi.Bilmiyormuş demek ki,fikri değişmedi.Türkiye'de son yarış 2011 yılında yapıldı.Bugün Formula 1 Türkiye'de yok.

Sayın Bakanımız Çağatay KILIÇ'tan umudum vardı. Sporun bir ülkenin ve şehrin tanıtımında ne kadar önemli bir yer kapladığının farkında olduğunu düşünüyordum. Mersin İdman Yurdu – Samsunspor final maçına kadar. O maç bir çok taraftarımız gibi benim de hayallerimi suya düşürdü.Süper Lige çıkamadığımız için değil.Futbol bu yenmek var,yenilmek var.Ama takımıza verilen tarihin en saçma cezası karşısında sessiz kaldı.Futbol Federasyonu özerktir. Spor Bakanı kararları değiştiremeyebilir. Taraftarlarımız gözyaşları içerisinde sahadan çıkarılırken elinden izlemekten başka bir şey gelmeyebilir.

Ama milletvekili seçildiği şehrin göz göre hakkı yenirken sessiz kalamaz. Bizim kırgınlığımız karşı karşıya  kaldığımız haksız kararın değiştirilememesine  değildir. Kırgınlığımız uğradığımız haksızlık karşısında başta Sayın Bakan olmak üzere şehrimiz temsilcilerinin ses etmeyişinedir.

Turgay KARA bu kırgınlığımızı dile getirmek için çıktı, Sayın Bakanın karşısına. Fuat KÖKTAŞ engelini hesaba katmamış anlaşılan.''Taraftar sokağın ortasında konuşmaz, gidip biletini alacaksın,sen bana konuşacaksın.''diyor. Parmağını sallayarak, Sayın İl Başkanı. Turgay KARA akıllı bir arkadaşa benziyor. Kiminle ve ne konuşacağını biliyordur.

Bir taraftar olarak sahipsizliğimizin nedenini soruyor.Aldığı cevap,senin kombinen var mı? Sorunun cevabı bu değil,Sayın KÖKTAŞ?Kombinesi olmayan Samsunspor hakkında konuşamaz gibi bir mantık olamaz zaten.Son rakamlara göre elli sekiz kombine bilet satılmış.Elli sekiz kişi mi Samsunspor için konuşma hakkına sahip?Her maçta trübünleri dolduran taraftarın hiç mi söz hakkı yok?

''Taraftar üzerine düşeni yapacak.''diyorsunuz.Her maçta bilet parasını ödeyerek stadyumu tıklım tıklım dolduran taraftarın,sesini kısana kadar bağırması ve takımına destek olmasından başka üzerine düşen görev nedir?

Ne istiyorsunuz,futbolcu mu alalım?Bizim holdinglerimiz yok.Kusura bakmayın.O kadarını yapamayız. Şehrimizin parası bol,gönlü kıt zenginlerini  takıma sahip çıkmamakla suçlayabilirsiniz.Ama taraftarı asla…

Kameralar önünde şov yapmakla suçlanan taraftarımızın cevabı müthiş.Derdinin şov değil,şehrimiz ve takımımız sevdası olduğunu gözler önüne seriyor.Gazeteci arkadaşlara,''kapatın kameraları ben öyle konuşayım.''diyor.

Sayın İl Başkanımız,''şov yapma,kombinen var mı,Samsunspor için ne yaptın'' gibi soruya soruyla cevap vermenin ardından hakaret etmeye başlıyor.''Sizin gibi boş,sokakta konuşanlardan Samsunspor çok çekti.''diyor.

Takımımızın sevdalıları sokakta boş gezen insanlar değildir.Ve Samsunspor taraftarından çekmemiştir. Takım yıllardır kendisini kullanan,reklamını yapan,bir ümitle gelip şimşek hızıyla kaçan,ben gidersem gününüzü görürsünüz ha! diyenlerden çekmiştir çekeceğini.

Bravo Turgay, Samsunsporu savunduğun için.Bravo Turgay,delici bakışlara ve sallanan parmaklara aldırmadan doğru bildiklerini korkmadan haykırdığın için….

 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yusuf Demircioğlu Arşivi
SON YAZILAR