MUSTAFA DEMİR TEVECCÜHÜ

Ak Parti Samsun Büyük Şehir Belediye Başkan adayı Mustafa Demir. Artık kendisine Belediye Başkanı demiş olsak abartılı bir cümle kurmuş olmayız. İlkadım İlçesi Saathane bölgesinde bulunan Herkan Turizm Hac ve Umre Organizasyon hizmet büromuza gün içinde onlarca misafirimiz gelip-gitmektedir. Daha önce de bu köşemizde ifâde etmiştik samsunun nabzı saathane bölgesinde atar diye. Samsunun başta siyaset olmak üzere, bir çok önemli konusunun hem haberi, hem gündemi saathaneden öğrenilir. O bölgede bulunan hizmet büromuza, gerek işimiz gereği, gerek dost ziyareti, gerekse sohbet etmek üzere her kademeden insan gelmektedir. Siyasetçi, akademisyen, tüccar, sanayici, iş adamı, bürokrat, gazeteci, televizyoncu, amir, memur, öğrenci, öğretmen, din görevlisi,  köylü, çiftçi, şöfor, bakkal, berber gibi toplumun her katmanından her gün mutlaka yanımıza az çok insan uğramaktadır. Gündem seçim olunca  her gelen misafirmiz mutlaka günlük siyasetten ve siyasetin aktörlerinden söz açmaktadır. Ülkenin genel siyaseti ile Samsunun özel siyaseti nerdeyse her misafirin ortak konusu olmaktadır. 

Son günlerin en çok konuşulan konusu ve kişisi hiç tartışmasız Samsun Büyük Şehir Belediye Başkan adayı Mustafa Demir'dir. Mustafa Demir'in, adaylığını açıkladığı ilk güne göre bugün itibariyle artık hiç kimsenin itiraz edemeyeceği ölçüde toplumsal teveccühünün oluştuğu görülmektedir. Son bir haftadır en çok konuşulan konu Mustafa Demir'e olan toplumsal teveccüh'dür.  Sayın Mustafa Demir, iki akşam önce Samsun halkının bilgisine sunduğu projelerle adeta efsane başkan ismini şimdiden almış görünmektedir. Söz konusu projeleri Mustafa Demir'den başka birinin hayata geçiremeyeceği yine konuşulan başlıklar arasındadır. Mustafa Demir bir taraftan projelerini anlatırken, aslında projeler de diğer taraftan Mustafa Demir'i tanıtmaktadır. Başkalarının hâyâl gücünü aşan Mustafa Demir projeleri Samsunun çehresini değiştirecektir. 

Şehit ve Gaziler dernek ziyaretinde Mustafa Demir'i dinlerken, katılımcıların samimi duygularına şahit oldum. Yüzlerce katılımcının olduğu dernek ziyaretinde Mustafa Demir'in Samsun için yaptığı planların her yaştaki vatandaşı heyecanlandıracak türden olduğunu duymak memnuniyet verici oldu herkes için. Adem Bektaş, Hakan Ay, Salih Şahin gibi son yılların siyasetçisi olan deneyimli aktörlerin sayın başkanın hemen dizinin dibinde olmaları ayrı bir rüzgar estirmektedir. Mustafa Demir'in seçilme sorunu yok artık, o da bunu biliyor ki çıtayı yükseltmiş ve ülke genelinde Konya'dan sonra en çok oy alan ikinci il olacağız diyor. Bu bile başlı başına bir heyacan oluşturmaktadır. Vatandaşların istek ve tekliflerini yanında bulunan kurmaylarına not aldıran sayın başkanın, 1 nisan sabahı için hem kadrosunu hem de yapacaklarını planladığını düşünüyorum. Sayın bakanın ilk günlerdeki seçilme tedirginliğinin yerini artık hizmet sorumluluğunun aldığını gördük. Kaybedecek bir dakikasının olmadığını hesap eden sayın bakanın, beş yılda samsunu ilmek ilmek dokuyacağını anladık. 

Samsunda Mustafa Demir teveccühü hem sokaklarda, hem iş yerlerinde, hem çarşı pazarda, hem de muhalefet saflarında kasırga gibi esmektedir. Mustafa Demir'in; siyasette, bürokraside, ticarette elde ettiği deneyimi ve başta Cumhurbaşkanımız olmak üzere devlet yetkilileriyle olan yakın ilişkisinin samsuna hizmet olarak döneceğini bütün seçmenler biliyor. Bu nedenle de, Vezirköprüden Ayvacık ilçesine, Yakakentten Asarcık ilçesine, Havzadan Termeye kadar 17 ılçede Mustafa Demir rüzgarı esiyor. Mustafa Demir'e olan teveccüh muhalefeti korkutuyor ama samsunluları sevindiriyor. 

10 yıldan fazla Samsun halkını TBMM'de temsil eden ve yaklaşık üç yıl bakanlık yapan sayın Mustafa Demir'in; sadece samsuna değil ülkeye büyük hizmetler yaptığını düşünüyorum. Tapu işlemlerinde rüşveti kaldırıp, randevu sistemini getiren bakanın adıdır Mustafa Demir. Herkesle uyumlu ama herkese uygun olmayan adamın adıdır Mustafa Demir. Samsun belediyesini halkın hizmetine sunacak başkanın adıdır Mustafa Demir. Halka hizmet etmenin Hakka ibadet olduğunu bilen kişinin adıdır Mustafa Demir. Samsun belediyesini halkın yeri yapacak olan proje adamının adıdır Mustafa Demir. Sayın bakanın samsuna Cumhuriyet tarihi döneminde yapılamamış hizmetleri yapacağına inanıyoruz. Mustafa Demir'in hem hizmet edeceğine hem de ulaşılabilir olacağına "Kefil"iz. Kefil olmadığımıza vekalet görevi veremeyiz. Biz hem vekaletimizi Mustafa Demir'e veriyoruz hem de sayın bakana kefil oluyoruz. 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
7 Yorum
Sami Kesmen Arşivi
SON YAZILAR