HACCA HAZIRLIK BAŞLADI...

09 Ocak Perşembe günü, 2020 yılı "Hac Kur'aları" çekildi. İlimizden bin beş yüz kişiden fazla vatandaşımız bu yıl hacca gidecek. Kur'a sonuçlarının bildirilmesiyle başlayan heyecan; bazılarının sevinmesi, bazılarının üzülmesiyle sonuçlandı. Sevinenler için süreç başladı, üzülenler de gelecek yıl kur'a çekilişi için geri sayıma başladı. Herkes üzerine düşeni yapmış olmanın tevekkülüyle ortaya çıkan soruca razı oldu.

Mevzuat gereği kur'ası çıkan hacı adaylarının % 60'ı Diyanet İşleri Başkanlığı Organizasyonuyla, diğer % 40'ı da A Grubu seyahat acenteleriyle hacca gidecek. Seyahat acenteleriyle hacca gidecekler, bu yetkiye sahip olan acentalar arasında tercih yapabilecek. Toplam sayının % 40'ı, istediği acentayla 2020 yılı haccını yapabilecek.

Acenta tercihi yapılırken, güven en önemli kriter olarak görülmektedir. Acenta yetkililerinin donanım ve tecrübesi bu güvenin harcını oluşturmaktadır. Biz de, sahibi olduğum KESMEN TURİZM seyahat acentamız Organizasyonuyla, bizleri tercih eden hacı adaylarımızı kutsal topraklara götüreceğiz.

Hem teknik konularda, hem de ibadet konusunda yeterli tecrübeye ve donanıma sahip olan biz; geçmiş yıllarda yaklaşık kırk defa gitmiş olduğumuz hac ve umre görevimiz esnasında edindiğimiz tecrübe ve sahip olduğumuz bilgiyle, bizimle birlekte olan hacı adaylarımıza, sevgi ve ilgimizi de ilave ederek, en üst düzeyde memnuniyet sağlayacak şekilde ibadet ve ziyaret yaptırıyoruz. Geçmişteki süreçlerimiz ve birlikte olduğumuz hacı ve umrecilerimiz bize referans için yetecektir.

13 ocak pazartesi günü sabah saat 08.00'de hac kayıtları başlayacak, 10 gün devam edecektir. Kontenjan sınırlaması ve yoğunlukla acentaların tercih edilmesi nedeniyle, kayıtlar için start verildiği andan itiberen 5-10 dakkika içinde acentaları ayrılan % 40'lık kontenjan dolmakta, geriye kalanlar zorunlu olarak müftülüklere yönlendirilmektedir.

Bu yıl hac kesin kayıtları e-devlet şifreleri kullanılarak yapılacaktır. Bu nedenle, kur'ası çıkan hekesin e-devlet şifresi alması gerekmektedir. 13 ocak pazartesi günü sabah 07.30'da, e-devlet şifreleri ve hac ön kayıt esnasında verilen telefon numarasıyla birlikte, kur'ası çıkan hacı adaylarımızı biz de KESMEN TURİZM hizmet büromuza bekliyoruz.

Her hacı adayını emanet kabul ediyor, kendi anne-baba ve bacımız gibi görüyoruz. Bu nedenle de, hizmetimizi şartların en üst limitini kullanarak sunuyoruz. Hem haccın menasiklerini en iyi şekilde yerine getirirken, hem de sağlık, bakım ve diğer teknik korularda da memnuniyeti esas alıyoruz. Hizmet konusunda iddialı, ibadeti ticaretle karıştırmamakta da ısrarlıyız.

13 ocak pazartesi günü yapılacak olan hac kayıtlarıyla da artık, hac hazırlıkları ile ilgili süreç başlamış olacaktır. Gerek maddi, gerekse manevi hazırlıklarla, beden ve gönüller, ruh ve zihinler Beytullaha misafir olmak için hazır hale gelecektir. Bu hazırlıklar, arafe günü, "Arafat Vakfesi" ile taçlanacak, hacı adayı olarak kutsal topraklara gidenler hacı olacaktır.

Refakat ve rehberliğimizde, bu kutsal yolculuğu birlikte gerçekleştirmek dileği ile, hac kur'ası çıkanlara hayırlı olsun derken, kur'ası çıkmayanlara da gelecek yıl hak kazanmaları için dua ve niyazda bulunuyorum.
    
 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Sami Kesmen Arşivi
SON YAZILAR