CÜNEYT ABİ

Hocalı Katliamı, Karabağ Savaşı sırasında 26 Şubat 1992 tarihinde Azerbaycan Cumhuriyeti'nın Dağlık Karabağ bölgesindeki Hocalı kasabasında yaşanan ve Azeri sivillerin Ermenistan'a bağlı kuvvetler tarafından toplu şekilde katledilmesi olayıdır.Ermeni güçleri  bölgedeki 366. Rus alayının da desteği ile önce giriş ve çıkışını kapadığı Hocalı kasabasında, Azeri resmî kaynaklarına göre, 83 çocuk, 106 kadın ve 70'den fazla yaşlı dahil olmak üzere toplam 613 kişi öldürülmüş, toplam 487 kişi ağır yaralanmıştır. 1275 kişi ise rehin alınmış ve 150 kişi ise kaybolmuştur. Cesetler üzerinde yapılan incelemelerde cesetlerin birçoğunun yakıldığı, gözlerinin oyulduğu, başları kesildiği görülmüştür.

1998 yılında Kara Harp okulunda eğitim görüp Staj için birliğimize gelen  Azeri teğmen Fuat Mehmedov'a , Azerilerin Karabağda  neden bir şeyler  yapmadığını sorduğumda, ''Ruslar  genelde Türk kökenli askerlere savaşmayı öğretmez,eline silah vermez,onları geri  hizmette çalıştırır''demişti.

Büyük Ermenistan hayalleri  Doğu  Anadolu'yu Ermeni yurdu yaptıktan sonra; İran'dan, Azerbaycan ve Rusya vilayetleriyle, Rusya'nın, Hazar Denizine kadar olan Kafkas topraklarını ele geçirerek bir “Büyük Ermenistan Devleti” kurmaktır. Dağlık karabağ bu düşüncenin eseridir.

Yunanistanın  idealleri ;Batı Anadolu, Karadeniz bölgesi, balkanların bir bölmünü ele geçirilecek ve nihayet İstanbul, Helen İmparatorluğunun başkenti olacaktır.

Yahudilerin vaadedilmiş toprakları kapadokyadan fırat dicle havzasını içine alan geniş bir su ve petrol alanı.

Bize ne kaldı ? tası tarağı toplayıp Orta Asya steplerine geri dönmek.

1992 ve devamında Hocalıda,Bosna'da katliam yapılırken bizler ne yaptık. Pkk terörüne lanet ettik, koalısyonların ülkeye verdiği muhteşem kazançlarla mutlu olduk, günlük olaylarla uyutulduk. Sus dendi sustuk.ülkemizin ne kadar güçlü olduğu hikayeleriyle avunduk, 24 nisan günü  Ermenilere soykırım yapıldımı, yapılmadımı diye Abd başkanının ağzından çıkmayan soykırım kelimesiyle Ermeni diasporasının bir kez daha yenilmesinden mutlu olduk.  Ermeniler 1915 olaylarını soykırım günü olarak Ağrı dağı görüntüleri altında andılar.Biz konuştuk,tartışma programlarında kavga ettik, vatanı kurtardık, pkk terörü devam etti, İmf kanımızı emmeye devam etti, bankaların içleri boşaltıldı. Ekonomi tepetaklak oldu. Gazetecilerimize suikast yapıldı,İranı'ı suçladık, İran'a ülkemize devrimini ihraç çalışmalarından dolayı  lanet ettik. Ülkemize gelen  Arap turistlere güldük. Herşey dahil turlarıyla gelip döviz bırakmadan giden Avrupalı turistlerle mutlu olduk.

Boş kalınca irticayla savaştık, o kadar çalıştıkki irtica gelmesin diye, birinci öncelikli tehdit algılamamıza irticayı yerleştirip eli silahlı terör örgütünün nefes almasına neden olduk. Bastonlu  ve karate bilen 20 milyon !!! aczmendiden Cumhuriyeti kurtardık.

Hocalıda anneler babalar çocuklarının gözü önünde doğrandı, bizim meselemiz değildi, Bosnada eli bağlı insanlar kurşuna dizildi toplu mezarlara konuldu, sorun bizim sornumuz değildi.

Yaşlanmayacaktın sen Cüneyt abi. Atına atladığın gibi karabağ'da Bosna'da boy gösterecektin. Dağıtacaktın onları,mutlu edecektin bizi. Polat Alemdarda o zamanlar çocuktu, çok iyi yakalamıştılar bu açıklarımızı,Malkoçoğlu karabağda, kurtlarvadisi Bosna, mümkün olmadı bunlar.

Doğru bir olay değildi ülkemizde  azınlık olarak kendini gören bir vatandaşın öldürülmesi. Bir onun kadarda doğru değildi hepimizin  Ermeni olması. Hocalı katliamının anma yıl dönümü  26 Şubat kaç kişi hepimiz Azeriyiz dedi. Ya katliam hırıstiyan topluluğa yapılsaydı, nasıl öğretirdiler bize anmayı. Biz daha İngilizin, Fransızın,İtalyanın ülke topraklarında ne işi olduğunu sorgulayamadık. Farkındamısınız Yunanlıları her sene denize döker, analarını ağlatırızda, İngiliz,Fransızlar sanki bize medeniyeti  getirdi, barbar İngilizler Avrupalılar diyemeyiz. Araplarla,Yunanlılar şamar oğlanı.

 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum
Bayram Ocak Arşivi

ALGI

24 Kasım 2019 Pazar 10:30

TBMM

05 Ekim 2019 Cumartesi 11:50

KUKLA

31 Ağustos 2019 Cumartesi 12:42
SON YAZILAR