YOKSULLUK NAFAKASI

Süreli nafaka, süresiz nafaka derken bir de yoksulluk nafakası çıktı karşımıza. 

Durumu dahi olmayan insanlardan kendi bütçeleri dışında nafakalar ödemek durumunda bırakılmaktadırlar hatta öyleki ödenmediği taktirde hapis kararı bile alınıp hapse atılabiliyor insanlar.

Günümüzde genelde nafaka ödeyen taraf erkek olurken boşanmış ve tekrar evlenmiş aile kurmuş insanlar için bu nafakaların adil olması hele süresiz nafakanın kalkmasını yoksulluk nafakasının hiç konulmamasını isterdim. 

Bir insan hem kendine tekrar yuva kurup hem de diğer tarafa nafaka ödemeye devam ettiğinde mevcutta kurmuş olduğu aile yapısı zarar görmektedir, bunu nasıl görmezden gelir yasa kurucular? Aile birliğinin bütünlüğünün bozulmaması adına aile kuran kişilerin nafakalarının kesilmesi gerektiği acil önem arz etmektedir. 

Muhtardan yoksulluk belgesi alıp da yoksulluk nafakası davası açan herkes bu haktan yararlanıyor , peki  erkek yoksul olunca neden bu haktan yararlanamıyor ? Nafaka konusunda erkeklerin üzerine fazla gidildiğini düşünüyorum kadın yada erkek yollarını ayırmaya karar verdiğinde hayatlarını nasıl idame edeceklerinin de planını yapmalı ve ona göre bir yol haritası çizmelidirler.

Yoksulluk nafakası ve süresiz nafakanın kaldırılması ülkemiz için aile birlik ve beraberliğinin korunması gözetilmesi açısından önem arz etmektedir.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Filiz Yeni Arşivi
SON YAZILAR