SEVGİ EMEK İSTER

Sevmek de sevilmek de emek ister. Bu yola çıktın mı bir kere, bir ömür boyu sürdürmek için özveri ister karşılıklı anlayış sadakat ister.

Her şey öyle değil mi? Ne olursa olsun neyi severseniz sevin, devamını ister. Bir köpeği veya kuşu bile sevseniz devamlı sevilmek ister, hayvan olması neyi değiştirir ki?

İnsan da öyledir sevilmek ister, özveri anlayış ister, sevgi adaletli olmayı da ister. Sevgide adalet nasıl mı olur der gibisiniz değil mi, evlatlarımızı severken veya anne babamızı severken adaletli olmalıyız.

Kardeşlerimizi severken bile birini diğerinden az ya da çok sevemeyiz. Çocuklara bazen sorulur, en çok anneni mi babanı mı seviyorsun diye çocuk ikisini de dese bile yine de ısrarla birini fazla seviyorsundur. 

Haydi söyle bakalım diye ısrar edilir soruya böyle bir diyalog çocuk psikolojisinde çok etkilenir, mümkünse bu tarz sorular çocuklara sorulmamalıdır. 

Bir de lütfen sevginizi sevdiğinizi gösterin, sonra geç olmadan pişmanlıklar ve yaşanmadan. Sevgi emek ister hayatı paylaşmak ister, yaşam boyu gereklidir ve sevginin olduğu yer çiçek aça adeta evlerde huzur gönüllerde feyz olur, ne mutlu öyle ailelere ne mutlu...

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Filiz Yeni Arşivi
SON YAZILAR