Ya devlet başa, ya kuzgun leşe…

Kamuoyuna yansıyan Ergenekon dosyasından, Özdemir Sabancı suikastının faili Mustafa Duyar'ın öldürülmesiyle ilgili belge ve görüntüler son iki gündür TV kanallarında boy göstermekte.
8 yıl önce Uşak Cezaevi'ndeki isyan sırasında FOX TV"nin aldığı görüntülerde, Nuriş lakaplı Kara gümrük çetesi, Nuri ve kardeşi Vedat Ergin;
"Mustafa Duyar'ı bize devlet öldürttü" diye haykırıyor. 
Susurluk kazasının ardından, isminden sıkça söz edilen,
Emekli Tuğgeneral Veli KÜÇÜK ismi zikrediyor.
CD de, Nuri Ergin; "Bu devlet bana Mustafa Duyar'ı öldürttü, ben öldürttüm" diye bağırıyor.
Vedat Ergin ise "Veli abiyi ara, bizi sor" diye sesleniyor.
DHKP-C"nin üstlendiği ve Özdemir Sabancı cinayeti faili Mustafa Duyar"ın,15 Şubat 1999'da Afyon Cezaevi'nde tutuklu iken, Kara gümrük Çetesi Nuriş kardeşler ve adamları tarafından kurşun yağmuruna tutularak öldürülmüştü.

Nuri Ergin: "Bu devlet bana Mustafa Duyar'ı öldürttü, ben öldürttüm.
Şimdi canlı söylüyorum." Diye bağırarak, kimlere mesaj göndermiştir?
Vedat  Ergin: "Veli abiyi ara, Veli Küçük'ü ara.
Bizi sor! Başka bir şey söylemiyorum.
Allaha emanet olun!" derken ne demek istiyor?
İlk görüntüde 2000 yılında Uşak Cezaevi'nde çıkan isyan sırasında Kara gümrük çetesi lideri olarak bilinen Nuri Ergin, cezaevi idare binasının penceresinden çıkarak bağırıyor.
Nuri Ergin'in kardeşi Vedat Ergin de yine aynı pencereden elinde bir silahla çıkarak önce aşağıdaki görevliye  sesleniyor, ardından "Veli abiyi ara" diye bağırıyor.

Aynı videoda 2000 yılında Uşak Cezaevi isyanı sırasında insanın kanını donduracak nitelikte bir vahşet yer alıyor. Donuna kadar soydukları kendilerine karşı gelen mahkûmlardan iki kişiden birisi, pencereden maskeli şahıslar tarafından bıçaklanarak aşağı atılıyor.
Bu olay, çetelerin devlet adına kurşun atmayı da, kurşun yemeyi de şeref sayan düşüncenin bir ürünü olarak, devletin acizliğini, Kara gümrük çetesinin de gücünü ve boyunu göstermiş olmuyor mu?
Bir nevi çete ile devlet adına işbirliği sanki. Çeteler üzerinden; Ülkemiz üzerinde oynanan kirli oyunların ihalelerin, hortumculuğun, yolsuzluk, hırsızlık anarşi ve terör olaylarına bir kılıf misali…

Tüm bunlar gün yüzüne çıkarken, Emekli Binbaşı Kemal Şahin"in açıklamaları, bizi bir kez daha Veli Küçük adıyla derin düşüncelere daldırıyor.
Emekli Binbaşı şahin; Doğu"da görev yaparken,PKK'ya tuzak kurdukları için kendilerine hakaret eden komutanların olduğundan söz ediyor.
Bu durum bize, PKK"nın henüz hafızalarımızda tazeliğini koruyan dağlıca baskını sırasında 12 askerin şehit edilmesini ve 8 askerin esir alınması olayını da hatırlatıyor.
Teröristlerin, bu saldırıda ağır silahları kullanacak kadar zaman kazanması, sınırların termal kameralarla gözetildiği halde geçirilerek getirilmesi, güvenlik zafiyetinin kanıtı değil mi?
Görevli komutan Yarbay Onur DİRİK"İN; O gece bir düğünde olmasından söz ediliyor.
Doğuda askerliğini yapıp teskere alan birçok gencimiz askerlik anılarını anlattığında, bu görüşlerin benzerlerine rastlanması, Emekli Binbaşı Kemal ŞAHİN "in PKK ile mücadelede neden öldürücü darbenin vurulamadığını ve karşılaştıkları sorunları yansıtmakta.
Şahin"in,28 Şubat sürecinde ise BÇG ve CÇG gibi kurumlar adına hareket eden alt rütbedeki bazı subayların, üstlerine emir verdiğini ileri sürmektedir.
Ergenekon terör örgütüne ve hukuk dışı uygulamalara karışan subayların suçunun,
TSK" ya mal edilemeyeceğinin altını çizen Şahin;
Ergenekon davasının hem TSK" da illegal hareket edenlerin ortaya çıkartılmasını, hem de Türkiye'nin geçmişte yaşadığı karanlık günlerin aydınlatılması için çok iyi bir fırsat olduğunu, bu tür suçlara karışanlar için genel bir af çıkarılması halinde, devlete çok sayıda bilgi ve belgenin geleceğini de iddia etmektedir.
Ergenekon benzeri çeteleşme ve yapılanmaların çökertilmesi, her ne pahasına olursa olsun, peşinin bırakılmadan sonuna kadar gidilmesi, Devlete olan güveni artıracağı, birçok faili meçhullerin de aydınlanacağının ipuçlarını da vermekte.
Ülke ve geleceğimiz için, yargıya sahip çıkılmalı, görevini sonuna kadar yapması sağlanmalıdır.
 Aksi; Ya devlet başa, ya kuzgun leşe…
İhsan ide
[email protected]

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İhsan İde Arşivi
SON YAZILAR