Tarsus maçının önemi

 Geride kalan dört haftanın değerlendirilmesini yapacak olursak; Namağlup iki takım var Fenerbahçe ve Beşiktaş. Tek mağlubiyeti olan takım sayısı 2, Samsun Basketbol ve G.Saray takımları ikişer mağlubiyeti olan takımlar: Tarsus, Mersin, BOTAŞ, Kayseri takımları. Üç mağlubiyeti olan takımlar: Ceyhan, Çankaya üniversitesi. Henüz galibiyeti bulunmayan tek takımda Burhaniye Belediyesi. Hal böyle olunca Samsun BK'nın da iştahı kabarıyor. Neden olmasın diyor ilk yarıyı üçüncü sırada bitirmek. Play-offlara ikinci yarıdada ev sahibi olmanın avantajlarını kullanarak zor maçları kazanıp ilk 4'te ligi bitirip ilk senede play-off, yarı final veya final neden olmasın hesaplarına girdiklerine eminim ve bu ligde de bu hayal değil.
Düşünce böyle olunca Tarsus maçı önem kazanıyor. Çünkü haftaya da Fener deplasmanına gidiliyor eğer Tarsus maçında bir kazaya uğrarsak Fener maçı hem stresli ve hem de maçı zora sokacağından bu maçında kaybedilmesi halinde yazımın başında ifade ettiğim olayların hiçbirini yaşamayacak hatta sıkıntı yaşayacak.
Evimizdeki oynayacağımız Tarsus maçı hem ligdeki sıralama açısından önemli, hemde geçen seneden kalan hesap açısından önemli maç olacak. Asıl önemli olan bir yanı daha var bu maçın. Geçen sene Tarsus'un yardımcı hocası Fırat bizim takımımızın başında. Tarsus'un Hocası Erdal ile birlikte çalışmasının ve oynadığı basketbol felsefesini bilmesi bize avantaj sağlayacaktır. Samsun halkına düşen salonu doldurup ama tahriklere kapılmadan basketbol seyircisi gibi seyretmek. Çünkü Tarsus takımı ve yönetimi geçen senede bildiğiniz gibi tahrik etmesini çok iyi biliyorlar. Sezon için lazım olan ev sahibi avantajımızı riske atacak şeylere maruz kalmamak için biz sadece takımımızı destekleyelim ve ceza alacak ortamlara takımımızı sokmayalım aman dikkat.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum
Hasan Yaşar Arşivi
SON YAZILAR