Ortadoğu; ABD ve İSRAİL!

       ABD"nin ve AB"nin asırlardır devam eden bu bölgeye olan ilgisi, en son Afganistan, Irak ta yaşananlar Suriye ve İran politikaları,  Osmanlı devletinin mirası Türkiye üzerine oynanan oyunlar, hiç bitmeyecek gibi.
Buralarda faaliyet gösteren kimi ajan ve misyonerlerin itiraf ve anılarından anlaşılmasına rağmen, batılı ülkelerin yürüttüğü sahte dostluk ve müttefiklik, kimi zaman Ermeni-Kürt kartlarını, kimi zaman insan haklarını kullanarak sırıtırken, Türkiye üzerine oynanan oyunların bir stratejik plan dahilinde yürütülerek sınır komşularımızla kavgalı hale getirmeye, kimi zamanda ASALA ve PKK terör örgütlerine verdikleri destek ile bölmenin ve zayıflatmanın yoları aranmaktadır.
ABD"nin himayesinde finans ve silah yardımlarıyla korunan Ortadoğu"da çıbanbaşı yapılan Yahudi İsrail; Filistin ve Suriye topraklarını işgal ederek savaş çıkartmaktan geri durmamaktadır.
Defalarca ateşkes ihlalleri yapan İsrail, Hamas örgütünün füze saldırısını bahane ederek Gazze"de uyguladığı abluka ve ambargoyla halkı açlığa susuzluğa ve çaresizliğe iterken, 2008"in son günlerinde yani Hz İsa"nın doğum yıl dönümünü kutladıkları Noel bayramında, kan isteriklerini arttırmış olmalılar ki;
Başlaştıkları hava saldırılarıyla yerleşim yerlerini yakıp yıkarak yerle bir etmekten, çoluk çocuk, yaşlı kadın demeden, insan haklarını ihlâl etmekten çekinmemektedirler.
Gazze"ye hava saldırılarıyla bir kez daha gerçek yüzünü ortaya çıkaran İsrail, saldırının 5.gününü doldururken kara harekâtına hazırlandığı haberleri gelmekte, susuz elektriksiz ilaçsız ve ekmeksiz bırakılan Filistinliler,400"ün üstünde ölü,2000lerin üzerinde yaralı ile tüm dünyanın tepkisini çeken İsrail, Devlet Terörü uygulamaktadır.
Dünya ülkelerinden insanların katliama dur sesleri yükselip yankılanırken,
ABD'den aldığı cesaretle daha da güç kazanarak kara harekâtına hazırlık yapan tank ve toplarını Gazze"ye çeviren ve tüm canlıları tehdit eden, Ortadoğu"yu patlamaya hazır volkan haline getiren İsrail"e kim dur diyecek?
Bu durum, barış arabuluculuğuna soyunan Müslüman Türkiye ve Mısır"ın, konumunu zorlaştırırken, İnsanlık bu ayıbı daha ne kadar taşıyacak?
Tüm dünyanın gözleri önünde yaşanan bu insanlık dramı karşısında, kınamaktan öte bir yaptırım uygulamayan dünya ve BM, da ne kadar dayanacak?
Gazze"de, evlerin ocakların camilerin yerle bir edildiği, var olan bir Hastanenin tehdit altında olup tüm olumsuzlukların yaşandığı, yaralıların büyük bir çoğunluğunun imkânsızlıklar yüzünden ölüme terk edilen Filistinliler, ölüm kalım savaşı arasında dünyaya kurtarın bizi diye feryat etmektedirler.
Dünyanın jandarmalığına soyunan ABD, Hamas örgütünü sorumlu tutarak İsrail in yaptığı katliamlara her zaman ki gibi destek vermiş, yıllardan beri taraf olduğu ve beslediği İsrail"le birlikte, Ortadoğu"da akan kanın, evsiz ocaksız, kolsuz bacaksız bırakılan insanların soykırıma uğramalarına, aynı ağız ve dili konuşarak ortak olmaktadırlar.
Dünya bu vahşet ve insanlık ayıbı karşısında sorumlu ve seyirci kalanları tarihe not düşerken, bu coğrafya ve toprakları paylaşan ülkelerin yaşam inanç ve felsefeleri nedeniyle vicdanları elbette bir gün hesap vermekten kurtulamayacaklardır.
İhsan ide
İ[email protected]


 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İhsan İde Arşivi
SON YAZILAR