Dersimize iyi çalışmamışız

Geçen hafta maç sonunda ikaz mahiyetinde yazmıştık. Samsunspor, ikinci devreye başladığından itibaren iyi top oynamıyor demiştik. Teknik kadronun dersine iyi çalışması gerektiğini belirtmiştik. Ama ne yazık ki dediklerimiz çıktı. Şans faktörü herk zaman yanınızda olmaz diye ikazda etmiştik. Mersin deplasmanına giderken kafamdaki düşünce bu maç beraberlikle biterse bizim için avantajlıdır diye düşünüyordum. Hafta içinde şehirdeki dedikodular konuşmalar çalkantılar midemi bulandırmadı desem yalan söylememiş olurum. Peşinede maçı seyrederken 3-4 futbolcunun istenilen performanstan uzakta olduğunu izleyince Samsunspor takımının bu maça iyi motive olamadığını üzülerek gördüm.
Geçen hafta içinde yazmıştık. Teknik kadronun bazı sporcuları bize göre sahaya sürüp sürmeme hakkında iyi düşünceleri gerekir diye ne yazık ki biz sadece uyarılarımızla kalmışız. Sahada istenilen performansı veremeyen sporcuların belirle bir süre dinlendirilmesi taraftarıyım. Nedenlerine gelince elinizdeki bazı değerleri iyi kullanmanız gerekir diye düşünüyorum. Örneğin elinizde Ufuk diye bir kanat oyuncusu var. Siz 70 dakika onu kulübede oturtuyorsun. Turgay Gölbaşı denilen kardeşimizede nasıl bu kadar sabrettiniz anlayamadım. Bir sporcu her zaman iyi oynayacaktır diye bir kural yok. Ama bu olayları en iyi sizin görüp analiz etmeniz gerekiyor diye düşünüyorum. Maçın kısa bir değerlendirmesine gelince;
Samsunspor'da 3-4 sporcu oyuna ağırlığını koyamadı. Rakip takımda bizi çok iyi analiz etmiş daha doğrusu Nurullah Hoca Samsunspor takımını iyi okumuş. Ve onun üzerine çalışmalar yapmış. Tabiki Kenan'ın erken sakatlanıp çıkması Samsunspor'u oyun planlarınıda alt-üst ettiği gerçeğide ortada burda önemli bir faktördür. Yalnız bu maçta dediğimiz gibi bazı sporcularımızın istenilen düzeyde olamayışı oyuna ağırlıklarını koyamamamış olmaları önemli bir etkendir.
Futbolda böyle yenilgiler olacaktır, ama yinede şans faktörünün bizim yanımızda olduğuna inanıyorum. Çünkü hemen hemen bütün rakipler puan kaybetti. Bunları da düşünerek bunlardan ders çıkarmak gerektiğine inanıyorum. Daha henüz kaybedilmiş bir şey yok sayılır.
Tekrar ediyorum dersimize iyi çalışalım. Dost acı söyler... Hoşça kalın... Bizden söylemesi.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Mahir Sarı Arşivi
SON YAZILAR