Atatürk ve CHP

CHP"nin bir numaralı ismi genel başkan yardımcısı avukat, eski barolar birliği başkanı, Ankara milletvekili sayın önder SAV, Bey;
“Hac ibadeti için hacca gitmek istediğini ve sevincini paylaşmak isteyen Mustafa Ünal"a” öyle bir şok yaşatıyor ki; Hac ve Peygamberimiz Hz. Muhammed'le ilgili sözleri, yenilir yutulur cinsten değil.
Bir program için Ankara'nın Elmadağ ilçesine giden Önder Sav, İlçe belediye başkanını ziyaretinde, yanlarına gelen CHP"li Mustafa Ünal hacca gitmek istiyorum sözü üzerine, CHP genel başkan yardımcısı Önder Sav; “Boş ver, Araplara para kaptırma diyor.
Sav'ın sözlerine karşılık yaşının 80'e geldiğini, bir ayağının çukurda olduğunu ve hacca gitmek istediğini anlatmaya çalışan CHP'li Mustafa Ünal, Önder Sav'ın; Peygamberimize ismiyle,”Muhammet", diye hitap ederek, alaycı bir ifade ile ”Bakarsın Muhammed seni bırakmaz. Buraya göndermez. Onun için sen yine şey yapma" diyor. Sav'ın bu sözleri karşısında ne diyeceğini şaşıran CHP'li Mustafa Ünal, konuşma üslubunun böyle devam edeceğini anlayınca, oradan hızla ayrılıyor.
Vatandaşa yaşattığı utanç dolu bu sözleri, ne yazık ki bizlerde televizyonlardan seyrettik.
Aslında Sayın SAV; Bu sözleriyle farkında olmadan, hem kendisinin, hem de CHP"nin din ile ilgili fikir ve düşüncelerini açığa vuruyor.
CHP zihniyetini ve fikirlerini tüm çıplaklığıyla ortaya koyan ve biz insanları gerçeklerle karşı karşıya bırakan sayın önder Sav bey"e, ne kadar teşekkür etsek azdır.
Oysa CHP ye oy veren birçok hacı, hoca ve başı kapalı kadınlarımız var ki, önder Sav"ın sanırım bu seçmenlerinden haberi de yok.
Namaz, oruç, hac ve kurbanla ilgili zaman, zaman bazı aykırı fikirlerle kamuoyuna yansıyan ve tartışma konusu yapan CHP yöneticileri; Din de bizim, diyanet de bizim diyen Sayın Deniz Baykal, ne derece samimidir?
“Kişi yaşadığı din üzeredir”. Hz Mevlana"nın dediği gibi,
”Ya olduğun gibi görün, ya da göründüğün gibi ol”
 Önder sav"da nasıl yaşıyorsa, kendi fikir ve düşüncesiyle, partisi içinde yer almıştır.
CHP"de, kendi görüş ve düşüncelerinin kabul gördüğü, örtüştüğü bir siyasi teşkilattır.
Atatürk"ün partisi olmakla gurur ve övünç duyan CHP yöneticileri;
Atatürk"ün partisi CHP ye halkımız niçin uzak, neden oy vermiyor?
Büyük önder gazi Mustafa kemal Atatürk;
Bu gün yaşadığımız cennet vatanımızın kurtuluş savaşında; Türk milletinin, din için, bayrak için özgürlük için tek yumruk olmuş, çelik yürekli atalarımızın kanlarıyla yoğrularak bize emanet edilmiştir. Aldığımız bu kutsal emanete sahip çıkmak, Türk milletinin boynunun borcudur.
Bu gün adını halktan alan Atatürk"ün partisi CHP, halkın yüzde 99'unun Müslüman olduğu söylenen ülkemizde, halktan kopuk halka rağmen siyaset yapması, dine Kuran"a ve ahlâki değerlerimizle, insanların inanç ve ibadetleriyle alay eder tutum ve davranış sergilenmesi,
CHP son yapılan 22 Temmuz 2007 genel seçimlerinde,
Neden yüzde 21 oy aldığının da yansımasıdır.
Türk milleti açlığa da, yoksulluğa da sabreder amma, ne dininden, ne de hürriyetinden ödün vermez.

 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İhsan İde Arşivi
SON YAZILAR