Adalet Nerede?

Gazete ve televizyonlardan sonra, şimdi de internet haber sitelerinde, anında haberdar olduğumuz olaylar içinde öyle olaylar yaşanmakta ki, olamaz imkânsız gibi görünen olaylar karşısında insan; küçük dilini yutacak gibi, şok görüntüler karşısında adeta dehşete düşmekte.

Ve ister istemez;

Devlet nerede?

Hak hukuk adalet, kanun yasa yok mu?

Adalet nerede?

Dedirtecek olaylar yaşanmakta.

Bu insanların kanunlardan yasalardan hiç mi korkusu yok? sorusu akla gelmekte.

Avcı tarafından vahşi bir hayvanın avlanacağı sırada yavrusunu fark eden en acımasız avcı bile, onu yavrusunun hatırına avlamadığı, merhamet duygularının öne çıktığı halde,

Bir insan düşünün ki hangi çıkar ve sebep ne olursa olsun daha henüz üç aylık bebeğinin gözleri önünde, gözü dönmüş bir insan müsveddesi yaratığa dönüşmekte, canilik ancak bu kadar olur dedirtmekte.

24 yaşında bir kadın, eşinin işte olduğu bir vakitte üç aylık bebeğinin bakımıyla ilgilenmekte iken, basına düşen ilk haberlerde kimliği tespit edilemeyen olay faili saldırgan, henüz üç aylık bebeğin gözleri önünde 24 yaşındaki anneyi öldüresiye vurduğu bıçak darbeleriyle ağır bir şekilde yaralayıp, bileziklerini alıp kaçıyor.

Yaralı anne, ölüm soğukluğuyla depreşmekteyken,

Cep telefonuyla “Anne kurtar, ben ölüyorum yetiş” dediğinde, eve koşan anne ve babası kızları Esma Turgut"u kanlar içinde ölümle burun buruna buluyor. Kan kaybeden genç anne derhal hastaneye yetiştiriliyor.

Emniyet olay incelemeye göre, fail veya faillerin, yeni evli ve üç aylık çocuk annesi kadına saldırının soygun ve hırsızlık amaçlı olduğu kuşkusu, kadının kolunda ki bizliklerinin alınması ele vermişti.

Haneye tecavüz, planlı soygun, adam öldürmeye taammüden teşebbüs, suçlarından yargılanacak cani ruhlu sadist saldırganın kimliği, polisin sıkı takibi ile yapılan araştırma ve inceleme sonrasında, ne yazık ki;

Acıları ve nefreti kat be kat büyüten, kendi ailesinden eşinin kardeşinin karısı, ELTİ si çıkıyor.

Eltinin suçtan kurtarmak için attığı iftira ve itiraf ise bir başka faciayı ortaya çıkarıyor.

“Bir aşığım var o yaptı diyor”!

Ahlâksızlık şerefsizlik ve haysiyetsizlik diz boyu.

Mübarek ramazan oruç ayında, dini ve manevi duyguların en yüksek olduğu günlerde yaşanan bu olay,

Şeytana pabucu ters giydirecek cinsten.

Olaydan hemen sonra bıçakladığı Esma Turgut'u görmek için Yüksek İhtisas Hastanesi'ne gittiği, ağladığı, vuran kişiye ise beddualar yağdırdığı ve bunları asın dediği belirtiliyor.

21yaşındaki bu cani ruhlu kadın “Eşimden habersiz borçlandım. Altınlarımı bozdurdum. Ona hesap vermekten korktuğum için bu yolu seçtim diyen sultan Turgut, birde aşığından söz etmekte”.

Öbür yanda sadist ruhlu insan demeye dilim varmıyor, kişiliksiz tipli iğrenç 3 şehir eşkıyası, kazaya sebep oldukları araçtaki yaralı bayanı kaçırarak tecavüz edebiliyorlar.

Son günlerde giderek artan, insan hayatını ve yaşam özgürlüğünü hedef alan ve her türlü şiddetli olaylar karşısında, sessiz ve tepkisiz kalmayarak tavrımızı ortaya koymak için daha ne kadar bekleyeceğiz?

İnsanların Adalete olan güvenin sarsıldığı ne fark edilecek?

Toplum bilinciyle ortak hareket sağlanarak, Bu tür olaylar karşısında, Hak hukuk ve Adaletin sağlanarak suç ve suçlunun hak ettiği cezanın caydırıcı ve uygulanabilir bir şekilde yaşanabilir bir ülke hayalinin sesi olmak için tüm dünyaya haykırmak geçiyor içimden.

Ey Millet; hak hukuk ve adalet istiyorsan, eğer sende şikâyetçiysen, bu olaylar karşısında gerçekten adaletten yakınıyorsan bu sese kulak ver, susma.

Hani meydanlarda,

“Susma sustukça sıra sana gelecek.”

Bu sözü anımsa ve sesini yükselt.

Yoksa inan, sıra sana da gelecek.

Dualarımız yaralı Anne ve bebeğe…

Allahtan acil şifalar diliyoruz.

 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum
İhsan İde Arşivi
SON YAZILAR