Büşra Yıldız

Büşra Yıldız

Yeni nesil egzersiz: duvar pilatesi

Duvar pilatesi yalnızca bir mat ve yakındaki bir duvarı kullanarak hareket etmenin harika bir yoludur. Geleneksel Pilates'in bu varyasyonunda, yerçekimine karşı direnç eklemek için duvarı ve vücut ağırlığınızı kullanarak squat, plank vb. egzersizleri yapmak için bir duvara (ayaklarınızla, kollarınızla, sırtınızla veya yanlarınızla) bastırılır.
Duvar pilatesi; yavaş, kontrollü hareketlerle esnekliğinizi geliştirmenize ve aynı zamanda denge ve stabiliteyi artırmanıza yardımcı olur.
Her şeyden önce, bu antrenmanı herhangi bir özel pilates ekipmanına ihtiyaç duymadan, bir matı olan herkes yapabilir. Bu aynı zamanda spor salonuna gitmeyi tercih etmiyorsanız veya seyahat ederken ve evden uzaktayken pratik yapmanızı da kolaylaştırır .
Bu egzersiz aynı zamanda harika bir zihin-beden bağlantısı oluşturur çünkü kinesteziyi (vücudunuzun nerede olduğunu ve uzayda nasıl hareket ettiğini hissetme yeteneği) geliştirir. İyi bir duvar pilatesi egzersiz rutini ile kaslarınızı uzatarak ve hareket açıklığınızı geliştirerek hareketliliğinizi ve esnekliğinizi de artıracaksınız. Egzersizi uygularken kontrollü ve dikkatli olmak vücudunuzla daha uyumlu olmanıza yardımcı olacaktır.
Birçok sporcu koordinasyon ve güç üzerindeki etkisi nedeniyle pilatesi sever. İster golfçü olun, ister hafta sonu tenis oynamayı seviyor olun, duvar pilatesi sizi daha güçlü, daha uzun süre tutacak ve yaptığınız sporda daha doğru, dengeli hareketler yapabilmenizi sağlayacaktır.
Hamile kadınlar bu tür egzersizlerden yararlanabilirler çünkü bu sadece hamileliğinizin farklı aşamalarından geçerken uyum sağlamanın harika bir yolu olmakla kalmaz, aynı zamanda vücudunuzu doğuma hazırlamaya da yardımcı olur. Genellikle nefes egzersizleriyle birleştirilen duvar pilatesi stresi azaltacak ve rahatlamanıza yardımcı olacaktır. Hamileliğinizdeki performansınıza bağlı olarak pilates egzersizleri oldukça uyarlanabilir ve yoğunluğunu ihtiyaçlarınıza göre ayarlayabilirsiniz. Fakat yine de uygulamadan önce mutlaka doktorunuza danışın.
Duvar pilatesi ayrıca alt sırt kaslarını ve pelvisi uzatıp açtığı için adet kramplarına da yardımcı olabilir, bu da ağrının hafifletilmesine yardımcı olabilir. Pelvik tabandaki dolaşımın iyileştirilmesi de iltihabı azaltacaktır. Daha güçlü bir pelvik taban, daha iyi mesane kontrolüne ve artan cinsel tatmine yardımcı olduğundan aşk hayatınızı da artırabilir.
Yaralıysanız, hamileyseniz veya yerden kalkıp inmekte zorluk çeken bir yaşlıysanız, duvar pilatesi harika bir egzersiz seçeneği sunar çünkü bu durumlarda yapılması daha zor olan hareketleri ortadan kaldırır.
Ayrıca uzun süre sırt üstü yatamayacaksanız veya hiç yatamayacaksanız da mükemmel bir seçimdir.
Duvar pilatesi duruş, denge ve hizalamayı geliştirmenin mükemmel bir yoludur.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Büşra Yıldız Arşivi
SON YAZILAR