YENİ İL YÖNETİMİ DE AÇIKLANACAK

Nefesler tutulmuş herkes yarın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın açıklayacağı ilçe Belediye Başkan adaylarını bekliyor. Son birkaç günden beri herkes kafasına göre listeler yayınlıyor. AK Partili yetkililer yalanlıyor, biz de bu konudaki tahminlerimizi bundan bir önceki köşe yazımızda belirtmiştik. Siyasette yirmi dört saatin çok bir zaman olduğu gerçeğini göz önüne aldığımızda son dakika atraksiyonlarının olması halinde değişiklik olma ihtimali yok değil. Ancak bu manada benim tahminlerim içerisinde sadece Zihni Şahin’le ilgili son dakika değişikliği yaşanacağını düşünmekteyim. Onun dışında diğer ilçelerde çok fazla bir değişiklik olacağını sanmıyorum. Terme ilçesinin Cumhur ittifakına verildiği yönünde haberler gelmekte.  Bunun nedeni MHP İl Başkanlığına atanan Abdullah Karapıçak’ın Termeli olması nedeniyle MHP Genel Merkezi’nden Terme’nin MHP’ye bırakılması yönünde talepte bulunduğu iddia edilmekte. Ancak diğer açıklanan İllerde MHP’ye verilen ilçe sayısına bakıldığında bu mümkün gözükmüyor. Belki farklı bir durum ortaya çıkabilir ama bu durum siyasi teamüllere ve şimdiye kadar açıklanan İlçe Başkanlıklarındaki ölçüye uymadığını da ifade etmekte yarar görmekteyim.

 

 

Cumhur İttifakı gereği AK Parti İl Başkanlığı görevinden alınan Hakan Karaduman’ın yerine ataması yapılan Avukat Ersan Aksu’nun listesini önceki gün AK parti Genel Merkezi’ne onaylanmak üzere sunduğunu öğrendim. Liste onaylandıktan sonra Cumhurbaşkanı’nın ilçe Belediye Başkan adaylarını açıklayacağı programda yeni il yönetiminin de açıklanması bekleniyor. Belki bugün İl Başkanı da basınla paylaşabilir. Zira MHP İl Başkanı, dün yeni MHP İl yönetim kurulunu basına sundu. AK Parti İl yönetim kurulu da bugün İl Başkanı tarafından kamuoyu ile paylaşılabilir. Ama en geç Cumartesi günü Cumhurbaşkanı’nın programında açıklanması beklenmekte. İl yönetim kurulunda yer alacak isimler önemli, zira önümüzdeki yerel seçimlerde bu isimler çalışacak. Seçim karargâhı kurulacak ama o karargâhta görev alacak insanlar ağırlıklı olarak bu isimlerden ve Belediye Başkan adaylarından oluşacak.

 

İl yönetim kurullarında görev alcak isimleri önemseme nedenim bu insanlar sadece AK Partinin vizyonunu oluşturmakla kalmayacaklar. Kamuda yapılacak atamalarda göreve gelecek isimlerde de etkili olacaklar. Geçtiğimiz yönetimlerde çok yanlış adamlar idareci olarak atandılar. Örneğin bir kamu kurumunda alkollü araç kullanırken polis tarafından yakalanıp ehliyetine altı ay süreyle el konulan adam şube müdürü yapılmış. Olayı az araştırdım, adamın arkasında eski il yönetim kurulundan birisi çıktı. Öyle bir insanı şube müdürü yapan İl yönetim kurulu üyesine ne demeli siz takdir edin. Yönetimlerde yer alan insanlar elbette yakın arkadaşlarına yardımcı olacaklar ama alkollü araç kullanıp ehliyetine el konulan bir adamın şube müdürü yapılması doğru değil. Diyeceksiniz ki adamın alkolünden size ne? Bu adam akşam evine gidip zıkkımlansa beni ilgilendirmez. Ama kafayı çekip insanların can güvenliğini tehlikeye sokacak kadar sorumsuz davranan bir insanın kamuda idareci olmasına şiddetle karşıyım.

 

İl yönetiminde yer alacak insanların işi bunlarla da sınırlı değil elbette. Mart ayında yapılacak seçimlerde Belediye Meclis üyesi olacak kişiler de bu arkadaşların süzgecinden geçecek. Sağlam olamayan bir İl yönetim kurulu üyesi veya Başkanlık divanında görev alan birisi nasıl sağlıklı adamın meclis üyesi olmasını isteyecek siz takdir edin. Bu şehirde on yıldan fazla zaman Belediye meclis üyeliği yapan bazı isimler var. Bu isimlerin meclis üyesi olmalarının tek nedeni akrabalarının eski Bakan, Milletvekili veya siyasette etkili isimler olmasıdır. Bu insanların Belediye Meclislerinde yaptıkları tek iş de; kendi inşaatlarına katlar almak, yoğunluk artışları sağlamak ve bu gibi işleri takip edip cepleri doldurmaktır. Önümüzdeki günlerde bu isimlerle ilgili detaylı haberler ve köşe yazıları yazacağım. Amacım üzüm yemek bağcıyı dövmek değil. Meclis üyesi olacak isimler çok önemli. Meclis üyesi deyince aklıma geldi, bizim Cukkacıbaşı da yeniden meclis üyeliğine müracaat etmiş. Onu kim yazacak çok merak ediyorum. O Kertel kafalılar ve bazı isimler, vezir hazretlerinin parasız askerleri olduğu ortada olmasına rağmen, yirmi yıl bu şehri yönetim ve ekonomi olarak perişan eden zihniyet hâlâ daha Belediyelerde etkili olacaksa yazıklar olsun demenin dışında bir şey diyemiyorum.

 

Sözlerime son verirken yaklaşık beş yıl beraber çalıştığım eski SASKİ Genel Müdürü ve Büyükşehir Belediyesi genel sekreteri Coşkun Öncel beyin emekliye ayrılması nedeniyle yeni hayatında başarılar diliyorum. MHP’den ihraç edilen Erhan Usta’ya da geçmiş olsun dileklerimi sunarak sözlerime son veriyorum, Kalın sağlıcakla.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
18 Yorum
Adnan Bahadır Arşivi
SON YAZILAR