Zarife Köksal Taşova

Zarife Köksal Taşova

Uyarıyorum...

Merhaba değerli okurlar, eylül ayı geldi çattı. Malumunuz bir eğitim dönemi daha başladı. Ailelerde müthiş bir telaş başladı. Çocuğunun okul ihtiyaçlarını gidermeye çalışan baba , bir yandan da bütçesinden krizin etkilerini silmeye çalışıyor. Ben bugünkü yazımda daha çok anne babalarla konuşmak istiyorum. Onların daha duyarlı ve bilinçli hareket etmeleri gerektiğini düşünüyorum.     

Değerli okurlar hepimizin okula giden bir çocuğu vardır. Mutlaka bugünlerde her evde okul telaşı mevcut. Öğrenci formalarının değişikliğinden tutunda , dershane arayışlarından çıkın. Bazı velilerle görüşmelerim oldu. Yana yakıla dershane arıyor. Bir yandan da en ucuz olanlarını arıyor. Her zaman söylediğimi bir kez daha tekrarlamak istiyorum. Zararın neresinden dönülürse kardır hesabıyla , dershaneler ticarethane olmaktan ve öğrenciyi müşteri gibi görmekten vazgeçmeliler. Eğer vazgeçmezlerse eğitimdeki malum sorunlar artarak devam edecektir. Tabi burada anne babalar çok uyanık olmalılar.

1-Dershane yöneticilerinin ve personelinin kişiliklerine kadar araştırmalılar.
2- dershanede eğitim veren öğretmenlerin başarı çizelgesinin veliler tarafından bilinmesi gerekir.
3-anne babaların, şu günler de işlerini güçlerini bırakıp , çocuğunu teslim edeceği kişileri tanıması gerekir. Sonra bilmiyordum gibi bahanelerin arkasına saklanmaması gerekir.
4- anne babalar kulaktan duydukları laflara göre değil, bizzat çocuğunun elinden tutup araştırma yapıp soruşturması gerekir.
5- sadece Konya da 80 küsur dershane mevcuttur. Hiç merak etmiyor musunuz neden bu kadar çok dershane var.
6- dershanelerin eğitimde payları çok. O halde amaç eğitim mi ticaret mi bir karar vermeliler. Dershane eğitimi şart değildir. Ama önemi çok büyüktür. Bunu herkes biliyor.

Değerli okurlar,  Bir babanın durumunu düşünebiliyor musunuz? Hele hele aylardır maaşını alamayan bir baba, en az iki çocuğunun okul masraflarını mı düşünsün, yaklaşan ev kirasını mı düşünsün, evin diğer giderlerini mi hesaplasın. Yoksa çocuğunu hangi dershaneye kaç paraya verecek onu mu düşünsün. O HALDE ÖZ-DE-BİR BÜNYESİNDE OLAN TÜM DERSHANE YÖNETİCİLERİNE SESLENİYORUM. TOPLUMUN ÖNEMLİ BİR KESİMİ OLAN SİZLER BU BABALARA YARDIM ETMELİSİNİZ. DERSHANELER TİCARETHANE DEĞİLDİR. ANLAYIŞINA SAHİP ÇIKAN TÜM YÖNETİCİLERİ DESTEKLİYORUM. AMA EĞİTİM KONUSUND AŞILACAK DAHA ÇOK ENGEL VAR. PAROLASINA VAR GÜCÜNÜZLE SAHİP ÇIKMANIZI İSTİRHAM EDİYORUM. KONUŞMALARIMIZ HENÜZ BİTMEMİŞTİ. SAYGILAR

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Zarife Köksal Taşova Arşivi
SON YAZILAR