Tavşan çıkmayacak

Kim sokmuşsa mahalli basınımızın aklına “tarafsız, objektif, yansız” gibi terimleri bolca kullanmayı, eline kalem alan kendini tarafsız ilan ediyor. Sonra ise tarafsızlığın kendisi kayboluyor ama  bilinçaltımıza işlenivermiş oluyor..

 

Günlük gazete çıkarmanın ne demek olduğunu işin mutfağına girmeyen bir insana anlatmak kolay değildir. Galiba bu işi bana anlatamadıkları için apar topar kendimi mutfakta buldum.

Mutfak içinde, yemek kokusu bazen hatta çoğunlukla diğer kokuların hissedilmesini engelleyebiliyor. Mesela bahar kokusunu.. Çıkıp her zamanki rehavetimle şöyle bir dolaşmaya vakit bulamayacak olmayı düşünemiyorum bile. Bunu bilen dostlarım şimdiden odamı çiçek bahçesine çevirdiler.  Bu işi yapacakken en önemli tereddüdüm hassasiyetlerimin renk ve biçim değiştirmesi. Dostumun ve düşmanımın hakkımdaki ortak kanaatlerine cila çekmeden, herkesin bildiği ve tanıdığı gibi kalmak istiyorum. Elim cebimde aranızda dolaşmak istiyorum. Gece gazeteyi bitirdikten sonra tavlada birilerini yenmek istiyorum.   Pazar günleri tüm alışkanlıklarımı devam ettirip  tembellik yapmak istiyorum.. Önümüz yaz, karpuz sergilerinde niçin lüküs yanar? Bu soruyu önüme gelen karpuzcuya sormak istiyorum. Hatta karpuz sallarken esnaf, aralarına girip ben de karpuz sallamak istiyorum Daha ne diyeyim..

Siyasetten ekonomiye, kültür sanattan gündelik hayata bu şehrin hatta bu bölgenin sosyal ve siyasi dokusunu çok iyi bildiğimizi düşünüyorum.. Bunu avantaja dönüştürmeye çalışacağım.

Bundan böyle gazeteniz Denge"yi siz okuyucuların gün içindeki sıkıntılarını en başa alarak hazırlamayı ön görüyoruz.

Gazeteniz Denge"nin olaylı değişiminin üzerinden spekülasyon oluşturma ihtimali olanlara da seslenerek devam ediyorum; "şapkadan tavşan çıkmayacak". Dün ile bugün arasında fark zamanla ortaya çıkacak. Hiçbir zaman iddialı bir iş yapmadım. Her zaman iddia sahibi olmaktan çekindim. Hatta lades dışında   "iddaa" da oynamadım.

Yaptığımız yeni bir başlangıç değil ama bunları yazdığıma göre eskinin devamı da değil..

Dediğim gibi kimden ve nereden taraf olacağımız hakkımızda karnından konuşacak ve konuşuyor olanların eksik, yanlış ve ön yargılı düşüncelerinden değil yapacağımız iş ile ortaya çıkacaktır..

Mümkün olduğu kadar hayatın ve baharın tarafında olmaya çalışacağız.. Bu işe  kış ortasında bile bir bahar havası arayıp bulabilmek için soyunuyoruz..

Selam ile.

 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum
Recep Yazgan Arşivi
SON YAZILAR