Sempozyuma Davet

Bu yıl da Sosyal Bilimler Lisesi, İlkadım Belediyesi ile birlikte önemli bir projeye imza atıyor..
Bu okul kuruluş ve var oluş gayesinin hakkını tam anlamıyla vererek şehrimizde sosyal etkinlikler anlamında boyundan aşkın (gibi görülen) dev organizasyonların layıkıyla üstesinden geliyor..
Hatırlarsanız geçtiğimiz yıl Türkiye"nin ilk lise sempozyumunu gerçekleştirmişlerdi.
Şimdi  çıtayı biraz daha yüksek tutarak Türkiye"nin ilk Lise, Uluslararası sempozyumu için adım atmışlar..
Sosyal Bilimler Lisesi Müdürü Dinçer Ateş şöyle diyor; “2007'de İlkadım Belediyesi ile birlikte yaptığımız birinci sempozyumun konusu Doğumunun 800. yıldönümü münasebetiyle "Mevlana" idi. Bu sempozyumun sonucunda doğuyu ve batıyı iyi bilmediğimiz bu nedenle Mevlana"yı da çok iyi anlayamadığımız ortaya çıktı. Kavram kargaşasını ortadan kaldırmak ve netleştirmek üzere üç gün sürecek olan sempozyumun konusunu Doğu- Batı olarak kararlaştırdık.
 
Sosyal Bilimler Lisesi ile İlkadım Belediyesinin ortak Projesi olan Doğu- Batı Sempozyumunun bir başka farklı yanı ise her ayağında öğrencilerin görev alıyor olması. Hatta bir lise öğrencisi sempozyumda bildiri sunacak.
Bu çabaları takdir ve tebrik etmek ve bu çocuklarımızı desteklemek için bu gün (Cuma)  saat 13.30"da başlayacak olan Doğu- Batı sempozyumuna iştirak için bizleri AKM" de bekleniyorsunuz..
Sempozyumun Katılımcıları, her biri kendi alanında önemli hocalar; felsefi, edebi, sosyolojik, sanatsal, tarihi anlamda, algılayış ve yaşam biçimleri itibariyle doğuyu ve batıyı farklılıkları üzerinden anlamlandırmaya çalışacaklar.

2 Uluslar arası Samsun Sosyal Bilimler Sempozyumuna yurt içinden ve dışından yirminin üzerinde bildiri sunmak üzere bilim adamı ve yazar gelecek. Amerika"dan bile katılımcı olması Sempozyumun ciddiyeti anlamında önemli bir göstergesi.
Öğrencilerimi bu çalışmalarında yalnız bırakmayalım..Bu başarılı girişime Samsun adına sahip çıkalım..
 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Recep Yazgan Arşivi
SON YAZILAR